Anasayfa /  Yerel

Bingöl’de müdavimleri ’Dama’dan vazgeçmiyor

Bingöl’de, bölgenin önemli kültürleri arasında yer alan ‘dama’ oyunu, unutulmuyor. Müdavimleriyle bir araya gelenler, boş zamanlarını dama ile değerlendiriyor.Unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan biri olan ‘dama’, emekli, yaşlı ve gurbetçiler...

Abone ol
Abone ol 09 Ağustos 2017 12:42

Bingöl’de, bölgenin önemli kültürleri arasında yer alan ‘dama’ oyunu, unutulmuyor. Müdavimleriyle bir araya gelenler, boş zamanlarını dama ile değerlendiriyor.

Unutulmaya yüz tutmuş oyunlardan biri olan ‘dama’, emekli, yaşlı ve gurbetçiler tarafından rağbet görüyor. Bingöl’de 28 yıldır kahvehane işleten Emin Balat, dama oyununu devam ettiriyor.

28 yıldır işlettiği kahvede kumar olmadığını belirten Balat, "İnsanlar zevkine göre sadece dama oynuyor. İşi olmayan, emekli olan insanlarımız burada vaktini geçirmeye çalışıyorlar” dedi. Uzun süredir Almanya’da yaşadığını söyleyen Ali Balat ise yaz aylarında Bingöl’e geldiğini ve dama oynayarak zaman geçirdiğini belirtti. Balat, "Bingöl’e geldiğimde dama oyunu oynanan bu kahveye geliyorum. Dama bizim kültürümüzdür. Bunu yaşatmak için bizde gelip arkadaşlarla oyun oynuyoruz. Almanya’da dama oyunu oynanmıyor. Burada bunu devam ettirmek için bizde gelip katıldık çok güzel ve zevkli oluyor. Yaşatmak için sürekli devam ettireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Emekli olduktan sonra çalışmadığını ve boş zamanlarını akranları ile dama oynayarak geçirdiğini dile getiren Emekli Ziya Erdem de, "Arkadaşlarla vakit geçiriyoruz. Oyun oynuyoruz. Güzel geçiyor, buraya gelip günün stresini atıyoruz. İş olmadığı içinde dama ile uğraşıp güzelde vakit geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar