Anasayfa /  Politika

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu kim kazanacak? İstanbul yerel seçim sonuçları 2019

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu kim kazanacak? İstanbul yerel seçim sonuçları 2019. İSTANBUL yerel seçimlerde bıçak sırtında olan illerden biri çıktı, son seçim anketlerine göre Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş.

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2019 15:41

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu kim kazanacak? İstanbul yerel seçim sonuçları 2019. İSTANBUL yerel seçimlerde bıçak sırtında olan illerden biri çıktı, son seçim anketlerine göre Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 2 gün kala İstanbul'da anketler sürpriz sonuçlara işaret ediyor. Bugüne kadar yapılan anketlerden birinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu öne geçmiş görünürken, ORC ve Gezici anketleri de şaşkınlık yarattı. Son düzlüğe girilirken Ekrem İmamoğlu'nun farkı kapattığı ve İstanbul'da durumun başabaş duruma geldiği ortaya çıktı. AK Partili seçmen inadından vazgeçmeyip sandığa gitmezse İstanbul da el değişterebilir.

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş mı? İstanbul yerel seçim anketleri - Sayfa 2

Gezici anketinde 1 ayda çok şey değişti

Şubat ayında Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 6 puan civarındaydı. Binali Yıldırım yüzde 52,1 oy oranıyla rakibine bariz bir şekilde fark atıyordu. Yukarda gördüğünüz geçen ayın Gezici tarafından yayınlanan anketi.

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş mı? İstanbul yerel seçim anketleri - Sayfa 3

Mart ayında fark kapandı

Son ankete bakılacak olursa 1 ay içinde seçim yarışında tüm hesaplar değişti. Son düzlüğe girilirken Ekrem İmamoğlu aradaki 6 puanlık farkı kapattı ve Binali Yıldırım'a yetişti. Binali Yıldırım'ın puanı yüzde 52.1'den, 49.3'e indi. Ekrem İmamoğlu'nun puanı ise 46.6'dan bu ay 48.6'ya çıktı. İstanbul yarışında puan farkı bire inmiş durumda. Bu tablonun sebebi ise AK Partili seçmenin 'kararsızlığı'. Daha önceki seçimlerde son haftaya girildiğinde kararsız oranı yüzde 5'e kadar inerdi. Bu seçimde ise kararsız oranı yüzde 10'larda. Bunların büyük kısmı da Cumhur ittifakı seçmeni.

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş mı? İstanbul yerel seçim anketleri - Sayfa 4

ORC'nin geçen ay yayınladığı anket

Deneyimli kamuoyu araştırma şirketi ORC'nin anketine göre İstanbul'da geçen ay fark 6 puandı. Binali Yıldırım'ın yüzde 50.9, Ekrem İmamoğlu'nun ise yüzde 46,6 alacağı öngörülüyordu. Bu veriler de değişti.





Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş mı? İstanbul yerel seçim anketleri - Sayfa 5

ORC'nin yeni yayınlanan anketi

Yeni ankete göre Mart ayında atağa kalkan Ekrem İmamoğlu aradaki farkı kapattı. Binali Yıldırım ile İmamoğlu arasındaki oy farkı 2 puana kadar indi. ORC'ye göre Yıldırım yüzde 49.6'da, İmamoğlu iseyüzde 47.2 puanda.





Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş mı? İstanbul yerel seçim anketleri - Sayfa 6

Emax anketi

İstanbul'daki seçim yarışında iki isim arasındaki oy farkını en yüksek veren EMAX araştırma şirketi oldu.

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu başabaş mı? İstanbul yerel seçim anketleri - Sayfa 7

ADA anketi İmamoğlu önde diyor

Bugüne kadar yapılan İstanbul anketleri içinde sadece bir tanesi Ekrem İmamoğlu'nu öne geçmiş gösteriyor. Ada şirketinin anketine göre Ekrem İmamoğlu rakibini yakalamakla kalmadı 1 puan da önüne geçti.


Yorumlar