Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Binali Yıldırım: Oylara sahip çıkamadılar!

AK Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım,"Sağlam çaldılar, seçimin yenilenmesi için müracaat etmekten başka şansımız kalmadı" diyerek "Sandıklara bakanlar, oylara sahip çıkamadılar" ifadesini kullandı

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2019 03:07

Binali Yıldırım: Oylara sahip çıkamadılar!

Partisinin Esenyurt İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Yıldırım, "Sağlam çaldılar. Seçimin yenilenmesi için müracaat etmekten başka şansımız kalmadı” sözlerini kullanan Yıldırım, "Sandıklara bakanlar, sandıkta ki görevliler, seçim kurulları, sizin teslim ettiğiniz oylara sahip çıkamadılar, hakkınızı yediler" açıklamasında bulundu.

"8 buçuk milyon İstanbullunun ve Esenyurtluların hakkını aradıklarını" iddia eden Yıldırım, "Eğer bu seçimin kazananı olsaydı neden bu seçim 23 Haziran'da yeniden yapılıyor? 8 buçuk milyon İstanbulluyu neden tekrar sandığa götürecek? Çünkü çaldılar. Sağlam çaldılar. Seçimin yenilenmesi için müracaat etmekten başka şansımız kalmadı. Kendimiz için değil oy veren Esenyurtlular için, oy veren Küçükçekmece için, oy veren 39 İlçede 8 buçuk milyon İstanbullunun hakkını arıyoruz. 23 Haziran’da Esenyurtluların ve İstanbulluların hakkını söke söke sandıkta almaya var mısınız? 31 Mart’ta siz görevinizi yaptınız. Ama sandıklara bakanlar, sandıkta ki görevliler, seçim kurulları, sizin teslim ettiğiniz oylara sahip çıkamadılar, hakkınızı yediler. Yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. İnadına kardeşlik diyorum, inadına birlik diyorum, inadına Türkiye diyorum. Ay yıldızlı bayrak diyorum, toprak, millet ve devlet diyorum. Bu ülke bizim diyeceğiz. Kavga edecek neyimiz var. Ama paylaşacak çok şeyimiz var" ifadelerini kullandı.


Yorumlar