Anasayfa /  Medya

BİM'in haber sansürü talebine gazete ilanıyla tepki

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları bugün verdiği tam sayfa gazete ilanıyla BİM'in haber sansürü talebi üzerinden Milli Gazete ve basın mensuplarına desteğini iletip, baskılara tepki gösterdi.

Abone ol
Abone ol 02 Ocak 2021 18:16

Millî Gazete marketler zinciri BİM'in reklâm ilanını, haber sansürü talepleri geri çevrildiği için geri çektiğini açıklaması büyük yankı uyandırdı. Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları, Millî Gazete’nin bugünkü arka sayfasına verdiği bir ilanla dikkat çekti.

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları, Millî Gazete'nin arka sayfasına verdiği ilanda reklâmların bir baskı aracına dönüştürülmesine tepki gösterip, basın mensuplarına destek verdi. İlan sosyal medyada da geniş yer buldu. 

 'REKLAMLARIN BASKI ARACINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ'
İşte verilen o ilan:

 “Medya üzerindeki siyasi baskı herkesin malumudur. Medyanın bağımsız olarak varlığını sürdürebilmesinin en önemli unsuru olan reklâmların da bir baskı aracına dönüştürülmeye çalışılması vicdanların kabul edemeyeceği bir durumdur. Bu bağlamda ilkeli ve doğru habercilik anlayışıyla hareket eden tüm basın mensuplarına saygıyı bir borç biliriz. Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları”

HABER SANSÜRÜ TALEPLERİ KABUL EDİLMEDİ, REKLAM GERİ ÇEKİLDİ
Millî Gazete, iki gün önceki 3. sayfasında yayımladığı ilanında, “Bir sansür girişimi. Bugün bu sayfada 'BİM reklâmı' olacaktı. Ancak reklâm verenin 'haber sansürü' taleplerinin kabul edilmemesi üzerine reklâm geri çekilmiştir. Gelişmeler, detaylarıyla birlikte ilerleyen süreçte okuyucularımızla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.” denildi.

 İFŞAYA KONU OLAN HABER: UCUZ ETTE HİLELİ SATIŞ
Daha sonra Millî Gazete tarafından, BİM’in ifşasına neden olan haberin “Ucuz ette hileli satış” başlıklı haber olduğu açıklandı.

 KAMU YARARINI KENDİ MENFAATİMİZDEN DAHA KIYMETLİ BULDUK
Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş da katıldığı TV5 canlı yayınında, “İletişim Fakültelerinde irdelenmesi gereken bir sansür metodu olarak ders kitaplarına girebilecek bir konu. Biz herhangi bir markaya bir tavır alalım diye böyle bir yayım yapmadık. Biz kamu yararını kendi menfaatimizden daha kıymetli bulduk. Bu bir ifşa değildir. Bu bir kamu yararını kendi yararından daha öncelikli tutmaktır. Burada kamunun 100 milyon TL'sini ilgilendiren bir haberle ilgili bir konu söz konusu. Bu nedenle bugün Milli Gazete'nin 3. sayfasındaki reklâm rezervasyonuyla kamu yararını yeniden hatırlattık. Gazetecilik refleksi ve duygusu devam eden meslektaşlarımızın bu konuyla ilgilenmesinin sebebi budur.” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler BİM
Yorumlar