Anasayfa /  Ekonomi

BİM, Şok, A101'a kötü Haber

Perakende gıda ürünleri satış alanında Türkiye'nin her yerinde açan pek çok mağaza açan Bim, Şok ve A101 için şube açmalarına bazı şartlar getirilecek. Küçük esnafın korunması amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatıldığı iddia edildi.

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2020 11:17

Bim Mağazaları ülke genelindeki tüm illerde ve neredeyse tüm ilçelerde açtığı perakende satış mağaza sayısı 2019 yılı sonu itibari ile 7.438 olarak açıkladı.

Bim bünyesinde kurulan diğer bir kuruluş olarak File'nin ise 93 şubesi var. A101 Mağazalarının ise ülke genelindeki mağaza sayısı 81 il 914 ilçe genelinde 6850 olarak açıklandı. Şok mağazaları her geçen günde 3 tane yeni mağaza bünyesine katıyor. Bu üç perakende satış mağazasına kötü haber. Artık her şube açma için bazı düzenleme getirilecek.

KÜÇÜK ESNAFA MÜJDE!
Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanacak olan çalışmada tedarik ve dağıtım kooperatifi yürürlüğe girdiğinde nüfusu 5 bin altında olan küçük ilçelerde perakende satış mağazalarının açılamayacak. Ticaret Bakanlığı küçük esnafın korunması için yürüttüğü çalışmanın detayları tam olarak açıklanmazken, küçük esnafların kadın girişimcilerin ve tarım ve seracılığın desteklenmesi için bazı düzenlemeler getirilecek.

Ülke genelindeki mağaza sayısını hızla arttıran marketler zincirleri küçük ilçelerde mağaza açamayacağı ifade edilen düzenlemeye dair resmi açıklamalar olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Etiketler bim a 1ü1 şok ekonomi
Yorumlar