Anasayfa /  Popüler

Süper ay nedir bu gece gökyüzüne bakın!

Dünya'nun uydusu Ay, eliptik bir yörüngede Dünya etrafında döndüğü için senede bir kez gezegenimize en yakın noktasına ulaşıyor. "Süper ay" olarak adlandırılan bu gökyüzü olayı bu yıl bugün (3 Aralık) gerçekleşecek. Dolunay şeklindeki Ay, normalden yüzde 7 daha büyük ve yüzde 15 daha parlak görünecek.

Abone ol
Abone ol 03 Aralık 2017 12:49

3 Aralık’ta görünecek olay Süper Ay aynı zamanda dolunay olacak. Bu nedenle büyük ve parlak bir şekilde görünecek olması, gökbilimciler kadar fotoğrafçılıkla uğraşanları da heyecanlandırmış durumda. Ay’ın her zaman olduğundan yüzde 7 daha büyük ve yüzde 16 daha parlak görüneceği ifade ediliyor.

National Geographic’e göre Süper Ay’ın en güzel hali kuzey ülkelerinde görünecek. Özellikle Rusya ve Kanada’da yaşayanlar, Süper Ay’ın en güzel manzarasını görme şansı elde edecek. Fakat bu ülkeler kadar olmasa da gök yüzündeki bu şölen Türkiye’den de izlenebilecek.

Ay’ın İstanbul’da saat 18.03’te çıkması bekleniyor. En güzel fotoğrafları yakalamak isteyenlerin bu saatten gün doğumuna kadar Süper Ay’ı takip etmesi gerekiyor.


Etiketler Süper ay nedir
Yorumlar