Anasayfa /  Popüler

Geminid Meteor Yağmuru bu akşam canlı izlencek! Geminid Meteor Yağmuru Canlı İzle

Geminid ( İkizler) Meteor Yağmuru bu akşam canlı izlencek “Meteor yağmurlarının kralı” olarak bilinen Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor. Peki Geminid Meteor Yağmuru nasıl canlı izlencek? İşte tüm ayrıntılar

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 09:03

Her yıl yaşanan Geminidler en güzel meteor yağmurlarından biri olarak kabul edilir. Çünkü hem meteorların parlaklığı yüksektir, hem de zirve zamanında gökyüzünde saatte 120 meteor gibi yüksek oranlara ulaşır.

Bilinen kayıtlara göre, Geminid meteor yağmuru neredeyse 200 yaşında.

Yeterince karanlık alanlarda yarın gece saat 00.00’dan sonra saatte ortalama 50’ye yakın “yıldız kayması” görülebilecek.

Şehir ışıklarından uzaklaşın!

Gözlem için en uygun zaman, gece yarısı ile şafak arasındaki; yani Ay’ın küçülmeye başladığı saatlerdir.

Şehir ışıklarından uzak yerlerden izlemek daha keyifli olacaktır.

Göktaşları kentsel alanların parlak gökyüzlerinde bile görülebilir, ancak bu durumda ideal ortama kıyasla göktaşlarının ancak dörtte birini görebilirsiniz.

Nerede olursanız olun gökyüzünü izlemeye başlamadan yarım saat önce gözlerinizi karanlığa alıştırmaya çalışın.

Geminid Meteor Yağmuru

2018 yılının çıplak gözle seyredilebilecek son meteor yağmuru Geminid (İkizler), 13 Aralık Çarşamba gününü 14 Aralık’a bağlayacak olan gecede yaşanacak.

Müthiş görüntülere sahne olacak olan meteor yağmuru, uzaya ilgi duyan herkes tarafından herhangi bir ekipmana ihtiyaç duyulmadan izlenebilecek.

Google’dan Geminid sürprizi

Google bu benzersiz Geminid Meteor Yağmuru şöleni için özel bir doodle hazırladı.

NASA canlı yayınlayacak!

13 Aralık’ta, Cooke ve Marshall Uzay Uçuş Merkezi’nden bir ekip saat 10: 00’dan itibaren NASA web sohbetine ev sahipliği yapacak. Nasa ekibi Geminid Meteor yağmuru hakkında soruları yanıtlayacak.

Nasa bu gökyüzü şölenini canlı yayınlacak :


Yorumlar