Anasayfa /  Foto Galeri

Bilim Kurulu'ndan flaş 14 gün kararı! Eğer artış gerilemezse...

Corona virüs salgını hakkında son dakika haberleri peş peşe geliyor. Son günlere damgasını vuran vaka artışı, Bilim Kurulu tavsiye kararları ve son olarak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs tedbir kararları Türkiye'nin sıcak gündemi olmaya devam ediyor. Bilim Kurulu'nun son toplantısından gelen bilgiye göre tavsiye kararlarının alındığı görüşmede kritik bir karar daha verildi.

Bilim Kurulu'ndan flaş 14 gün kararı! Eğer artış gerilemezse... - Sayfa 1

Koronavirüs tedbirlerinde çarpıcı bir son dakika haberi geldi. Haberin kaynağı geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı. Bu toplantıda alınan kritik kararların gölgesinde kalan bir ayrıntı ortaya çıktı. Önümüzdeki süreç için bugünkü kararlardan daha ehemmiyetli olduğu dikkat çeken karara göre Başkan Erdoğan'ın açıkladığı ve İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yürürlüğe giren yeni tedbirler işe yaramazsa farklı bir adım atılacak ve bu 2 haftada bir tekrar edecek. İşte son dakika haberinin detayları;

Bilim Kurulu'ndan flaş 14 gün kararı! Eğer artış gerilemezse... - Sayfa 2

KADEMELİ KISITLAMA AŞAMASINA GEÇİLİYOR

Edinilen bilgi ışığında Bilim Kurulunda kritik kararların alındığı son toplantıda bir konuda uzlaşma sağlandı. Buna göre Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, koronavirüse karşı getirilen kısıtlamaların etkisi 14 gün takip edilecek, virüsün yayılma hızı yavaşlamazsa, kademeli olarak yeni yasaklar devreye girecek.

Bilim Kurulu'ndan flaş 14 gün kararı! Eğer artış gerilemezse... - Sayfa 3

İLK TEDBİRLERİN AMACI HASTANELERİN ÜZERİNDEKİ BASKIYI ATMAK

Bilim Kurulunun hafta başı toplantısında, ilk etapta alınacak tedbirlerin yansımasının 10-14 gün içinde görüleceği, ortaya çıkacak tabloya göre aşama aşama yeni kısıtlamaların gündeme getirilmesi kararlaştırıldı. İlk tedbirler, hastanelerin üzerindeki baskıyı azaltma ve yüksek dalganın hızını kesme hamlesi olarak görülüyor. Bu dönemde özellikle virüsün kaynağı hâline gelen aynı evde yaşayanlar ile aynı iş yerinde çalışanlar arasındaki bulaşmanın önüne geçmek için vatandaşlara büyük görev düşüyor.

Bilim Kurulu'ndan flaş 14 gün kararı! Eğer artış gerilemezse... - Sayfa 4

14 GÜNDE DÜŞÜŞ SAĞLANMAZSA BU KEZ İLK ADIM "TAM KAPATMA" OLACAK

Eğer 2 hafta sonra düşüş olmazsa, hafta sonu uygulanacak gece sokağa çıkma yasağının hafta içine de yayılması ya da hafta sonları 'tam kapatmaya' gidilmesi gibi daha sert son dakika tedbirleri alınacak.