Anasayfa /  Foto Galeri

Bilim İnsanlarını endişelendiriren görüntü! Dünya'nın sonumu geliyor?

Dünya uzun bir süredir binlerce kişinin ölümüne neden olan corona virüsü pandemisi ile savaşıyor. Çin'den dünyaya yayılan ancak etkisini özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde gösteren yeni tip corona virüsü (COVID-19) için çalışmalar tüm hızıyla sürerken bililm insanlarını korkutan bir gelişme yaşandı. İşte yaşanan o gelişme ve detaylar....

Bilim İnsanlarını endişelendiriren görüntü! Dünya'nın sonumu geliyor? - Sayfa 1

Bu görüntü Avrupa Uzay Ajansı tarafından çekildi. Koronavirüs salgınıyla birlikte sürpriz şekilde Kuzey Kutbu uydudan bu şekilde görüntülenirken, ilk kez bilim insanları böyle bir manzarayla karşılaşıyor.

Bilim İnsanlarını endişelendiriren görüntü! Dünya'nın sonumu geliyor? - Sayfa 2

Daha önce Güney Kutbu'nda bulunan ozon tabakasının üzerindeki çatlakların koronavirüs nedeniyle büyük oranda kapandığı ortaya çıkmıştı. Ancak Kuzey Kutbu'ndaki bu görüntüne bilim insanları anlam veremedi. Güney Kutbu'nun aksine bu noktada ilk kez böyle bir şey görülüyor.

Bilim İnsanlarını endişelendiriren görüntü! Dünya'nın sonumu geliyor? - Sayfa 3

Bilim insanlarının şaşırdığı taraf ise Kuzey Kutbu üzerinde bu büyüklükte bir deliğin daha önce hiç oluşmamış olması. Peki Kuzey Kutbu'nda neler oluyor? Ozon tabakası neden bu denli hızlıca büyüdü?

Bilim İnsanlarını endişelendiriren görüntü! Dünya'nın sonumu geliyor? - Sayfa 4

Ozon deliğinin bu kadar büyük olmasının başlıca sebebi olarak kutup bölgesindeki normalden daha düşük sıcaklıklar gösteriliyor. Bilim insanlarına göre kuvvetli rüzgarlar Kuzey Kutbu'nda oluşan 'kutup girdabı' içinde soğuk havayı hapsederek sıcaklıkların düşmesine yol açtı. Bu gelişme de ozon tabakasının incelmesine sebep oldu ve bir süre sonra ozon tabakasında deliğe yol açtı.