Anasayfa /  Foto Galeri

Bilim insanlarından yeni pandemi uyarısı! Bir sonraki salgın buradan çıkabilir

World Animal Protection'ın son araştırması, Amazon yağmur ormanlarından elde edilen 200'den fazla vahşi hayvan türünün Peru'daki pazarlarda yasadışı olarak satıldığını ortaya çıkardı. Belén'deki hayvan pazarında çekilen fotoğraflar, hayvanların ölü ve diri olarak satıldığını ve hatta sahada katledildiğini gösteriyor. Bilim insanları pazarın Covid-19 benzeri başka bir pandemiye yol açabileceğine dair uyardı.

Bilim insanlarından yeni pandemi uyarısı! Bir sonraki salgın buradan çıkabilir - Sayfa 1

HEPSİ HAYVAN KÖKENLİ: COVİD-19, EBOLA, SARS...

Yabani hayvanların, Covid, SARS (şiddetli akut solunum sendromu) ve Ebola dahil olmak üzere insanlara ölümcül hastalıkları bulaştırdığı biliniyor.

Bilim insanlarından yeni pandemi uyarısı! Bir sonraki salgın buradan çıkabilir - Sayfa 2

World Animal Protection adlı STK tarafından hazırlanan yeni rapor, böyle bir salgını önlemek için çok az sağlık ve güvenlik önlemi bulunduğunu veya hiç bulunmadığını ortaya koydu.

Bilim insanlarından yeni pandemi uyarısı! Bir sonraki salgın buradan çıkabilir - Sayfa 3

"Riskli durum: Peru'nun vahşi yaşam pazarları hayvanları ve insanları nasıl riske atıyor?” başlıklı rapor, Peru Amazon'unda vahşi yaşam satan en büyük açık hava pazarı olarak kabul edilen Belén gibi kentsel pazarlara baktı.

Bilim insanlarından yeni pandemi uyarısı! Bir sonraki salgın buradan çıkabilir - Sayfa 4

Belén'deki hayvanlar ve kuşlar yaygın olarak et şeklinde tüketilmesi amacıyla satılıyor. Ancak, bu hayvanların aynı zamanda lüks evcil hayvanlar olarak ya da ruhsal, tıbbi ve dekoratif kullanım için satın alanlarda bulunuyor.