Anasayfa /  Teknoloji

Stephen Hawking, dünya hükümeti kurulması için çağrıda bulundu

Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking, artık teknolojinin insanlığı tehdit eder seviyede olduğunu bu sebeple yeni bir dünya hükümeti kurulması gerektiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 12 Mart 2017 02:35

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, insan ırkının sonunu getirebilecek teknolojinin kontrol altına alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Daha önceden yapay zekanın tehlikeleri hakkında konuşan Hawking, tehditlerin güç kazanmadan önce tespit edilebilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

SALDIRGANLIK İÇGÜDÜSEL

The Times gazetesine konuşan Hawking, medeniyetin başlangıcından beri saldırganlığın, hayatta kalma yönünden avantajları oranında işlevli olduğunu vurguladı ve ekledi: "Bu, Darwinci evrim gereği bizim genlerimizle ilişkili. Ancak şimdi, bu saldırganlığın nükleer ya da biyolojik savaş yoluyla bizi yok etmesi mümkün. Mantığımız ve aklımız yoluyla, bu içgüdümüzü kontrol etmemiz gerekiyor."

TİRANLIĞA DÖNÜŞEBİLİR

Bu hedef doğrultusunda 'bir tür dünya hükümeti' öneren Hawking, bunun da başka sorunlar ortaya çıkarabileceğini ve bir tiranlığa dönüşebileceğini söyledi.

"Tüm bunlar kulağa felaketi haberi vermek gibi gelse de, ben iyimserim" diyen Hawking, insan ırkının dirilerek bu zorlukları alt edeceğini düşündüğünü vurguladı.

cnn


Yorumlar