Anasayfa /  Teknoloji

NASA'dan korkutan göktaşı açıklaması: Saatte 32 bin 300 km hızla ilerliyor!

NASA tarafından '2019 CG5' olarak adlandırılan göktaşının bugün Dünya'yı teğet geçeceği açıklandı.

Abone ol
Abone ol 15 Şubat 2019 18:29

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin yaptığı açıklamayla, 15 Şubat'ta gezegenimizi risk altında bulundurup bulundurmayacağı merak konusu olan göktaşının geçeceği duyuruldu.

Açıklamada, göktaşının Dünya'yı teğet geçeceği belirtildi.Uzay Dairesi'nin '2019 CG5' şeklinde adlandırdığı göktaşı, saatte 32 bin 300 km hızla ilerlemeye devam ediyor. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda, asteroitin Dünya'nın 2,2 milyon km uzağından geçeceği ifade ediliyor

.Uzayın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bu mesafenin yakın olarak belirtilebileceğinin altını çizen astronomlar, göktaşlarını "potansiyel tehlike" olarak nitelendiriyor.

Geçmiş dönemlerde yapılan açıklamaya göre, herhangi bir göktaşının Dünya'ya çarpması, gezegenin sonu olabilir.Gezegenimizin göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığı uyarısında bulunan NASA çalışanı Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union'ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizmişti.

Tehlike durumunda ne yapılması gerektiği hakkında kesin bir yol haritasının bulunmadığını belirten Nuth, bu denli bir riskin her an gerçekleşebileceğinin altını çizmiş ve bir de öneride bulunmuştu.Nuth'a göre, uzaya gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek, bu sorunu çözecektir.Yeterli ödeneğin ayrılması durumunda bu aracın bir yıl içinde göreve başlayabileceğini belirten Nuth, söz konusu aracın gezegenimize çarpma olasılığı olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede de olacağını sözlerine eklemişti.


Yorumlar