Anasayfa /  Foto Galeri

Bilgisayar devi laptoplarını geri çağırıyor! Bataryaları her an patlayabilir...

Bilgisayar devi laptoplarını geri çağırıyor! Bataryaları her an patlayabilir... - Sayfa 1

ABD merkezli teknoloji devi HP (Hewlett-Packard) dizüstü bilgisayarlarında bazı modellerini, batarya sorunu nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Dünyanın en kullanışlı ve güvenilir dizüstü bilgisayar üreticilerinden biri olan HP'nin başı batarya sorunuyla derde girdi. 2019 yılının başından beri kullanıcılarından laptoplarını geri göndermelerini isteyen HP, Mart ayında geri çağırmayı daha da genişlettiğini açıkladı. Peki tehlike kapsamında olan HP laptop modelleri hangileri?

Bilgisayar devi laptoplarını geri çağırıyor! Bataryaları her an patlayabilir... - Sayfa 2

Yangın riski oluşturabilecek bilgisayarlar HP ProBook 64x (G2 and G3), HP ProBook 65x (G2 and G3), HP ProBook 4xx G4 (430, 440, 450, 455 ve 470), HP x360 310 G2, HP ENVY M6, HP Pavilion x360, HP 11 dizüstü bilgisayarları ve HP ZBook (17 G3, 17 G4 ve Studio G3) mobil iş istasyonları olarak belirlendi.

Bilgisayar devi laptoplarını geri çağırıyor! Bataryaları her an patlayabilir... - Sayfa 3

Konu üzerine açıklama yapan teknoloji devi, batarya değişiminin ücretsiz olarak HP'nin yetkili teknisyenlerince yapılacağını belirtti. HP açıklamada, kullanıcıların endişeli mesajlarına da şu yanıtı verdi.

Bilgisayar devi laptoplarını geri çağırıyor! Bataryaları her an patlayabilir... - Sayfa 4

Güvenlik kaygısı yaratıyor "Tüm HP ürünlerinin kalitesi ve güvenliği bizim en önemli önceliğimizdir. Kısa bir süre önce tedarikçilerimizden birinin belirli dizüstü bilgisayarlar ve mobil iş istasyonları için sağladığı bataryaların potansiyel bir güvenlik kaygısı yarattığını öğrendik."