Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Bilal Erdoğan, Metin Cihan'ın TÜGVA iddiaları hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu, TÜGVA yöneticisi Bilal Erdoğan gazeteci Metin Cihan'ın Twitter hesabından paylaştığı, TÜGVA iddiaları hakkında konuştu. Bilal Erdoğan, "Kendini anlatmaktan aciz bir taraf her türlü melanete sarılıp, insanlara iftira atıyor, ithamda bulunuyor, hakaret ediyor, saydırıyor" dedi. TÜGVA eski yöneticisi Tamer Özsoy'dan ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan da TÜGVA ile ilgili açıklamalar geldi.

Abone ol
Abone ol 13 Ekim 2021 21:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddiasına ilişkin ilk kez konuştu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı olarak Çorum Belediyesince inşa edilen Türkiye'nin ilk "oba konseptli" gençlik kampının açılışında açıklama yapan Erdoğan, öğrencilere yönelik konuşmasında, "TÜGVA ile uğraşıyorlar, neden biliyor musunuz? Siz TÜGVA'da karışık kuruşuk, abuk sabuk bir şey yapıyor musunuz? Niye uğraşıyorlar sizinle? Niye işlerine gelmiyor?" diye sorup cevabını da "Kıskanıyorlar değil mi?" O zaman daha da başarılı olun. Onlar da kıskançlıktan çatlasın." diyerek verdi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Bu dünyada varsa günahımız, onun da karşılığını öbür tarafta göreceğimizi düşünüyoruz. Bu sayede de daha iyi insanlar olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Siz ortada dolaşan algı çalışmalarına bakmayın. Bir taraf kendini anlatmaktan aciz, bir taraf da her türlü melanete sarılıp, insanlara iftira atıyor, ithamda bulunuyor, hakaret ediyor, saydırıyor. Biz iyi insanlar olmaya çalışacağız."

BELGELERİ KİM SIZDIRDI?

Belgeleri sızdıran kişinin TÜGVA eski yöneticisi Tamer Özsoy olduğu ortaya çıktı. Özsoy, TELE1 canlı yayınına bağlandı.

Belgelerin ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Özsoy, bilgilerin buzdağının yüzde 1'lik kısmı olduğunu iddia etti.

Özsoy'un açıklamaları şöyle:

Van’da yöneticilik yaptık. Çok şey gördüm. Onlardan korkmuyoruz. FETÖ’den çok korktuk. Korku iklimi yaşanmasını istemiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin savcılarına sesleniyorum, ilk başta beni sonra tüm sorumluları yargılayın.

Bu konunun üzerine gidilmesi lazım. TÜGVA’da bir sistem vardı. Bu sisteme üyeler kaydediliyordu. TÜGVA istediği kişinin bilgilerini alıyordu. Bir kayıt tutuluyor.

"BUZDAĞININ YÜZDE 1'İ"

Buzdağının yüzde 1'i. Bence TÜGVA'ya tahsis edilen binaların neden tahsis edildiğinin araştırılması lazım. Buna kimler vesile oldu. Bunların araştırılması lazım. Devamı çıktığında ‘Bu da mı olmuş’ diyeceğiz.

"BENİ ARAYAN OLMADI"

Belgeler ortadan kaldırılabilir. Bundan sonrası gazetecilere düşüyor, büyük pay Türk adaletine düşüyor. Bu konu kapatılacak bir konu değil.

TÜGVA'dan beni arayan olmadı, sosyal medyadan saldırmaya başladılar.

MURAT ONGUN: TÜGVA YÖNETİCİLERİNİN TÜGVA'DA İŞE ALINDIKLARINI DA TESPİT ETTİK

İBB Sözcüsü Murat Ongun, kadrolaşma listeleri iddiası ile gündeme gelen TÜGVA yöneticilerinin İBB'de de işe alındığının tespit edildiğini duyurdu.

Ongun şu ifadeleri kullandı:

''Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz.''

İşte Ongun'un açıklamaları:

 

Yorumlar