Anasayfa /  Dünya

Biden'la görüşmesi sonrası 'savaş' açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası 'savaş' açıklamasında bulundu.

Abone ol
Abone ol 28 Ocak 2022 19:41

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, "Batı, Ukrayna'da yarın savaş olacak izlenimi veriyor. Bu doğru değil" dedi.

BİDEN TARİH VERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Rusya'nın Ukrayna'yı Şubat ayında işgal edebileceği uyarısında bulunduğu belirtildi.

 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Rusya'nın Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine yönelik açık bir ihtimal var" dediği bilgisini paylaştı.

Sözcü Horne, "Başkan Biden, Rusların Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etme ihtimalinin açık olduğunu söyledi. Bunu alenen söyledi ve biz aylardır bu konuda uyarıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Biden-Zelenskiy görüşmesinin "iyi gitmediği" iddiası

ABD medyasında yayınlanan bir habere göre üst düzey Ukraynalı bir yetkili, tarafların Rus saldırısının "risk düzeyi" konusunda anlaşamadığı için görüşmenin iyi gitmediğini belirtti. Yetkili, Biden'ın Zelenskiy'i işgalin yakın olduğu konusunda uyardığı, buna karşın Zelenskiy'nin Rusya'dan gelen tehdidin "tehlikeli, ancak belirsiz" olduğunu ve bir saldırının gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğinin kesin olmadığını ifade ettiğini aktardı.

Etiketler ABD Ukrayna Joe Biden
Yorumlar