Anasayfa /  Güncel

Beyoğlu'nda otellere çökebilmek için esnaflara saldırdılar

Otel sahiplerini tehdit ederek iş yerlerini ele geçirmeye çalışan Adan S., otelde çalışanları ve sahiplerini darbetti. Adnan S., tutuklanmasına rağmen, otel sahiplerine tehditlerini sürdürdü.

Abone ol
Abone ol 19 Ağustos 2021 19:29

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Şehit Muhtar Mahallesi Süslü Saksı Sokak'ta, geçtiğimiz pazar günü 23.00 sıralarında sokak üzerindeki bir otelin ortaklarından olan Adnan S., kardeşleri Melik S., Faysal S. ve adamları ile yanlarında ve karşılarında bulunan iki otele baskın düzenledi.

Saldırganlar, otel çalışanlarını tabanca ve bıçaklarla darbetti. İhbar üzerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şahıslar, dün mahkemeye sevk edildi.

Adnan S. ile kardeşi Melik S. tutuklanırken, Faysal S. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Çalışanları darbedilen ve otelleri basılan otel sahipleri, Adnan S. ile beraberindekilerin uzun süredir kendilerini tehdit ettiklerini, iş yerlerine el koymak istediklerini, defalarca şikayetçi olmalarına rağmen birçok kez serbest kalan şahısların bundan cesaret bulduklarını ifade etti.

Otel sahipleri, can korkusu yaşadıklarını söyledi.

“SİZDEN TAHSİL EDECEĞİM DEDİ”
Adnan S.'nin 1 yıl önce yanlarındaki otele ortak olmasının ardından kendilerinden tehdit ile para talep ettiğini iddia eden Reha Y., olaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Otelin müdürü beni aradı, sokakta adamın biri bizim otele saldırdı dedi. Patronunuzu çağırın, öldüreceğim onu diye dedi. Ben telaşlı ağabeyimi aradım. Zatın çağırdığı yere gittik biz. Ağabeyim ona derdin ne kardeşim dedi. Ben otel aldım yanınızda, otelin yüzde 33'ünü aldım dedi. 400 bin dolar verdim. 200 bin dolar daha var dedi. Bunu sizden tahsil edeceğim dedi. Benim ağabeyim dedi ki; ya neden biz? Sabancı değiliz, hayır kurumu değiliz.

“ARKAMDA KAMYONLA ADAM VAR DEDİ”
Vallahi yoksa otelinizi vereceksiniz. Ben o caddeden çıkmaya karar koydum dedi. Her caddenin bir ağabeyi var, o da benim burada diyor. Ya 200 bin dolar verirsiniz bu oteli alırım ya da siz gidersiniz bu oteli ben çalıştırırım diyor. Benim, Adnan S. Google'a gidin bakın, Avrupa Milliyet Cemiyet başkanıyım ben dedi. Arkamda kamyonla adam var, çok Adnanlar var dedi.”

“SAATİ KIRILMIŞ İŞÇİYİ DÖVERKEN, BEDELİNİ BİZ ÖDEYECEKMİŞİZ”
Adnan S.'nin, otel çalışanına saldırırken kırılan saati kendilerinden talep ettiğini de anlatan Reha Y., “Sen bana saat alacaksın dedi. Yazılı, çizili, beyanlı ve şu an savcımızda bu. Onun saati kırılmış, bizim işçiyi döverken, bunun bedelini biz ödeyecekmişiz. Ağabeyim de kırık saati getir, aynısını alayım dedi. Kaldırdım attım dedi. 100 bin liralık saat benimki dedi. Getir aynısını alalım madem dedik.

Etiketler İstanbul Beyoğlu
Yorumlar