Anasayfa /  Sağlık

Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) nedir? Hangi hastalıklara bakar?

Beyin, omurga, omurilik ve sinir hastalıklarının cerrahi tedavilerinin yapıldığı Beyin ve Sinir Cerrahisi (Beyin Cerrahisi) hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde... Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) nedir? Hangi hastalıklara bakar?

Abone ol
Abone ol 06 Temmuz 2019 13:55

Çoğu insan beyin cerrahisini beyin ameliyatı olarak düşünür, ama bundan çok daha fazlasıdır. Şimdi, Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) nedir? Hangi hastalıklara bakar? Gelin bilinmesi gerekenlere bir göz atalım…

BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ (NÖROŞİRÜRJİ) NEDİR?

Nöroşirürji, sinir sistemi sorunlarının cerrahi tedavisi ile ilgilenen, tıp alanının oldukça uzmanlaşmış bir dalıdır. Bu, beyni, omuriliği, asıl sinirleri, kafatası, omurganın kemiklerini, omuriliklerin yanı sıra kan damarlarını, bağları ve sinir dokularına destek sağlayan koruyucu kaplamaları içeren çeşitli koşulları içerir. Bu çalışma, genellikle, vücudun bu kısımlarının uzmanlık gerektiren ve karmaşık olması nedeniyle, tıp alanındaki en karmaşık kısımlardan biri olarak kabul edilir. Bu alanda çalışan hekimler beyin cerrahları olarak bilinir. Beyin cerrahları, nörolojik hastalıkların ameliyat ve ameliyat dışı yönetimini (yani önleme, teşhis, değerlendirme, tedavi, kritik bakım ve rehabilitasyon) sağlar. Beyin cerrahları tüm nörolojik hastalıkların teşhisi konusunda geniş bir eğitime sahip olduklarından, acil servis doktorları, nörologlar, internistler, aile hekimleri ve osteopati hastaları ile sık sık birlikte çalışır.

Geniş doğası gereği, nöroşirürji, genel nöroşirürji ve birçok uzmanlık dalı dahil olmak üzere farklı kategorilere ayrılmıştır.

– Genel Nöroşirürji

Genel nöroşirürji, nörolojik olan birçok durumla, özellikle de bir örneği kafa içi kanama olan nörolojik travma ve nörolojik acil durumlarla ilgilidir.


Yorumlar