Anasayfa /  Sağlık

Narın kanseri önlediğini biliyor muydunuz? İşte şifa niteliğindeki mucizevi meyve 'Narın' hiç bilinmeyen faydaları

Oldukça lezzetli olan nar taneleri sağlık açısından tam bir C vitamini deposu. Çöpe atılan kabuğu ve perdeleri bile bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Kış meyvesi olan ve bir çok kişi tarafından bilinmeyen faydalarını sizler için derledik. İşte narın mucizevi faydaları...

Abone ol
Abone ol 09 Ocak 2019 13:10

Nar meyvesi hakkında aslında çok şey bilmiyoruz. Halbuki bir araştırıldığında narın insan sağlığına olan faydalarına inanamazsınız. Çekirdeklerinden tanesine,kabuğundan suyuna kadar birçok hastalığa deva olan narın faydalarını sizin için hazırladık.Nar oldukça lezzetli ve bir okadar da sağlığa faydası olan bir meyvedir. Sadece taneleriyle değil, kabuğu ve perdeleriyle de yararlı bir besindir. Kabukları ile bakım maskesi bile yapabilirsiniz siz düşünün gerisini! İşte her derde deva olan bu meyvenin saymakla bitmeyen faydaları! 

CİLT HÜCRELERİNİ YENİLİYOR

Nar C vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. Cildin kolojen yapısını destekleyerek daha parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırmaktadır. Nar suyu cilt hücrelerini de yenilemekte aynı zamanda cilt hastlalıklarına da oldukça iyi gelmektedir. 

KANSERİ ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUYOR 

Nar kabuğunun içerisinde bulunan ellagik asit sayesinde kanseri de tedavi etmeye yardımcı olur. Evde kendinizin de demleyebileceği nar kabuğu çayı ile cilt, pankreas gibi ciddi kanser türlerini önlemeye veya tedavi etmeye yardımcı olabilirsiniz. Nar kabukları yalnızca kanser tedavileri değil kötü kolesterolü de düşürmeye yardımcı olur. Diş sağlığı içinde birebir olan nar kabukları birçok diş macununun ana maddesidir. Narı yedikten sonra kabuğunu atmayın.Narın kabuklarında bulunan beyaz kısımları ayırın ve kabukları gazeteye sarıp güneş görmeyen nemsiz bir ortamda saklayın. Kuruyan nar kabuklarını ufalayarak bir fincana koyun üzerine sıcak su ekleyin ve 3 4 dakika kadar demlemeye bırakın. 

NAR KABUKLARI SAÇLARI UZATMAYA DA YARDIMCI OLMAKTADIR 

 Nar kabukları kaynatılıp saça sprey olarak uygulandığında oldukça yararlıdır. Saç uçlarını ve saç köklerini besleyip nemlendiren nar kabukları saçları uzatmaya da yardımcı olur.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA İYİ GELİYOR 

 Narın içerisinde bulunan polifenol ve antosiyanin adlı maddeleri E vitamininden 20 kat daha fazla güçlüdür ve bu maddelerin antioksidan özellikleri damarlarda meydana gelen plak artışını ve daralmayı önler. Ayrıca nar bir nevi doğal antibiyotik görevi gördüğünden dolayı kalp ve damarlarda bulunan zararlı maddeleri temizler, mikropları öldürür. Her gün sıkılmış bir bardak nar suyu kalp ve damarlara iyi gelir.

VÜCUTTAKİ VİRÜSLERİ VE MİKROPLARI ZARARSIZ HALE GETİRİR

Narın içerdiği antioksidanlar gribe neden olan mikrop ve virüsleri zararsız hale getirir. Bununla birlikte bakteriler tarafından kaynaklanan enfeksiyon hastalıklarına karşı özellikle nar suyunun ciddi anlamda koruyucu etkisi vardır. Özellikle kış aylarında artan gribal enfeksiyonlara karşı önceden tüketilmesinde fayda vardır. Çünkü narın içerdiği C vitamini vücudun soğuk algınlığına karşı direncini arttırır.

PORSTAT KANSERİNE KARŞI ETKİLİDİR 

Nar özellikle prostat kanserine karşı etkilidir. Birçok bilimsel araştırma sonucu narın prostat kanserine yakalanma riskini azalttığını ortaya koymuştur. Bununla birlikte prostat kanseri tedavisi için yapılan çalışmalarda narın kanser hücrelerinin hızını yavaşlattığı ortaya konulmuştur. Bu yüzden özellikle düzenli olarak nar suyunun tüketilmesi bilim adamları tarafından tavsiye edilmektedir.


Yorumlar