Anasayfa /  Sağlık

İşte kalp krizinden koruyan baharat ''ZERDEÇAL''

Zerdeçal nedir? Ne işe yarar? Zerdeçalın faydaları nelerdir? Zerdeçal kalp krizi riskini azaltıyor mu? Tüm meral edilenler haberimizin detay kısmında...

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2019 14:51

Antioksidanlar tarafından zengin olan bu baharat, yaşlanma karşıtı özellikler de içeriyor. İşte kalp krizi riskinizi azaltan baharat ve faydaları…

Amerikan Kardiyoloji Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre kalp krizi riskini %56 azaltan bir baharat ortaya çıktı.

2012 yılında Beslenme Araştırmaları dergisinde yayınlanan bir araştırma, zerdeçal veya zerdeçal takviyelerinin tüketilmesinin, kişinin kalp ve damar sağlığını aerobik egzersiz kadar iyileştirebileceğini buldu.

Zerdeçalın vücut üzerinde birden fazla yararı vardır. Beyni korur, iltihaplanmayı önler ve vücudun kanserle savaşmasına yardımcı olabilir.

Zerdeçal, kalp sağlığını egzersiz kadar geliştirir.



-Kalp için zerdeçal

Zerdeçal tüketmek, egzersiz kadar yararlı olsa da egzersiz yerine yapılan bir şey olmamalıdır. Ancak yine de çalışmalar, aynı kardiyovasküler sağlık yararlarının bazılarını üretebildiğini göstermektedir.

Kalp sağlığı için zerdeçalı nasıl tüketmeliyiz?

Kalp fonksiyonunu arttırmak için her gün 150 mg zerdeçal tüketmelisiniz. Bu süreç yalnızca 8 hafta sürmelidir. Günlük bir çay kaşığı zerdeçal tüketebilir veya zerdeçal özü kapsülleri satın alabilirsiniz.


Yorumlar