Anasayfa /  Sağlık

Böbreklerde ki taşı döken mucizevi yiyecek

Patates suyu böbrek taşlarını dökmeye yardımcı olur mu? Patates suyu nasıl tüketilmeli? Patates suyunun vücudumuza faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 11 Ocak 2019 20:21

Aslında bakarsanız yemeklerin baş tacı olan patatesi uzmanlar karbonhidrat oranı fazla olduğundan dolayı  pek fazla önermezler. Ama patates suyunun çiğ hali için aynı şeyi düşünmüyorlar. Patates suyunun çiğ hali vitamin ve mineral bakımından oldukça fayda sağlıyor. Özellikle sabahları aç karnına patates suyu içerseniz vücudunuzda olan değişimi en kısa süre içerisinde fark edeceksinizdir. Peki aç karnına patates suyu içmenin faydaları nelerdir? İşte vücut sağlığını olumlu etkileyen ve sabahları aç karnına tüketilmesi gereken patates suyu hakkında bilmeniz gerekenler!

EKLEM İLTİHAPLANMASINI ÖNLÜYOR 

Patates suyu eklem iltihaplanmasını önleyerek kemiklerin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. İleriki yaşlarda görülen eklem iltihaplanması ve kemik erimesi gibi problemleri önleyerek ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına engel teşil ediyor. 

BAĞIRSAKLARIN DÜZENLİ OLARAK ÇALIŞMASINI SAĞLIYOR 

Sindirim problemi yaşayanlar için birebir olan patates suyu mide ve bağırsak rahatsızlıkları için iyi geliyor. Özellikle kabızlık, mide yanması, şişkinlik ve reflü gibi yiyecekler sonucu ortaya çıkan hastalıkların riskini azaltarak bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. 

BÖBREKLERDEKİ TAŞ VE KUMU DÖKMEYE YARDIMCI OLUYOR 

Patates suyunun antioksidan özelliği fazladır. Bu nedenle vücuttaki tüm toksinlerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Böbreklerde oluşan taş ve kumu da önlemektedir. 

FELÇ VE İNME HASTALIKLARININ YAŞANMASINI ENGELLER 

Patates suyunun  içerisinde bol miktarda potasyum bulunmaktadır Potasyum kan basıncının dğzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda tansiyonu düzenleyerek felç ve inme hastalıklarının da yaşanmasını egenllemektedir. 


Yorumlar