Anasayfa /  Dünya

Beslediği yılanın ısırdığı adam dehşeti yaşadı

Avustralya'da yaşayan yılan bakıcısı evinde beslediği yılan tarafından ısırıldı. Neredeyse hayatını kaybedecek olan adamın yaşadıkları dehşete düşürdü.

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2021 17:19

Avustralya ve Tazmanya'ya özgü, son derecede zehirli olan kahverengi renkteki kaplan yılanı tarafından elinden ısırılan Ben Avery, anında semptomlar geliştirmeye başladı. Olay sırasında hayvanı besemekte olan Avery, baş parmağından ısırıldı. Dakikalar içinde kusmaya başladı ve nöbet geçirmeye başladı. Ben'in karısı Melissa zaman kaybetmeden harekete geçti. Kaplan yılanının ne kadar tehlikeli olduğunu bilen çiftin, Ben'in ısırılması halinde ne yapmaları gerektiğine dair hazırda bir planı vardı.

Melissa, saatin tam olarak kaç olduğuna bakarak kocasının ne zaman ısırıldığını ve tedavi olmak için ne kadar zamanı olduğunu tespit etti. Hemen bir bandaj aldı ve Ben'i oturttu. Hastaneye gittiklerinde Ben'in böbreklerinde hasar oluşmuştu bile. Ancak doktorların acil müdahalesi sayesinde hayata tutunmayı başardı. Doktorlar Ben'in yaşamasının bir mucize olduğunu söyledi. Kaplan yılanı, Avustralya'daki en ölümcül üçüncü yılantürü olarak biliniyor ve bu yılan tarafından ısırılan insanların yüzde 60'ı hayatını kaybediyor. Avery, "Hayatımda hiç bu kadar hasta hissetmemiştim. Kolum sanki bir mengenede sıkışmışgibi hissettim. Anında soğuk terler dökmeye başladım. Kabus gibiydi" ifadelerini kullandı.

Yine Queensland eyaletinde yaşanan bir olay, geçtiğimiz hafta yetkilileri harekete geçirmişti. Bir kadın, evinin bahçesinde karşılaştığı manzara nedeniyle günler boyu uyku uyuyamadı. Buderim bölgesinde yaşayan kadın, evinin çatısından kapısının önüne doğru sarkan metrelerce uzunluktaki yılan derisini gördüğünden beri gözüne uyku girmiyor.

HAYATINDA GÖRDÜĞÜ EN UZUN DERİ 

Dün sabah deriyi çatısından sarkarken bulan kadın, korkunç sürüngenin hala çatıda saklanıyor ya da evinin yakınlarında olabileceği korkusuyla yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen yılan avcısı Stuart McKenzie, yılan derisinin bir pitona ait olduğunu söyledi. "Umarım onu ​​buluruz" diyen McKenzie, bunun hayatında gördüğü en uzun yılan derisi olduğunu ekledi. Yılan derisinin yaklaşık dört metre uzunluğunda olduğunu söyleyen McKenzie, yılanın hala çatıda saklanma olasılığının düşük olduğunu, ancak yine de onu bulmaları gerektiğini söyledi.

 

 

Yorumlar