Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Beşiktaş'ın yeni kalecisi Karius, sağlık kontrolünden geçti. Peki Loris Karius nasıl bir kaleci?

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğa'a benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş'ın yeni kalecisi Karius, sağlık kontrolünden geçti. Peki Loris Karius kimdir? Loris Karius nasıl bir kaleci? İşte Beşiktaş'ın yeni kalecisi Loris Karius hakkında merak edilenler...

Abone ol
Abone ol 26 Ağustos 2018 13:14

Beşiktaş, Liverpool'un kalecisi Loris Karius'u iki yıllığına kiraladı. Peki Loris Karius kimdir? Fabri'yi 6 milyon euro karşılığında Fulham'a satan Beşiktaş'ta kaleci arayışlarını Loris Karius ile noktaladı. Siyah-beyazlılar, Liverpool'un 25 yaşındaki kalecisi Loris Karius'u iki yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.

Loris Karius kimdir?

22 Haziran 1993'te Almanya'nın Biberach kentinde dünyaya gelen Loris Karius, futbola Mettenberg Jugend'de başladı. Karius, 12 yaşında SSV Ulm 1846 Jugend'den Stuttgart altyapısına transfer oldu.

2010'da Manchester City altyapısına transfer olan Karius, 2011'de tecrübe kazanması için Mainz'a kiralandı. 2012'de bonservisiyle Mainz'a transfer olan Alman kaleci, o sezon Bundesliga'da sadece 1 maçta forma giyebildi.

2013/2014 sezonunda takımın as kalecisi olan Karius, Bundesliga'da forma giydiği 23 karşılaşmada 31 gol yedi.

2014/2015 sezonunda Bundesliga'yı 11. tamamlayan Mainz'ın kalesini tamamen devralan Karius, kariyerindeki beklenen patlamayı bu sezonda gerçekleştirdi. Genç file bekçi, Alman ekibiyle çıktığı 33 karşılaşmada 41 gol yedi.  Alman kaleci, ertesi sezon Bundesliga'da 34 maça çıktı ve 42 gol yedi.

2016 yılında 23 yaşındayken kariyer transferini gerçekleştiren Karius, 6.2 milyon euro karşılığında Premier Lig devi Liverpool'a transfer oldu. İlk sezonunda Premier Lig'de 10 maça çıkan Karius, Mİgnolet'nin arkasında kaldı.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan Liverpool'un kalesini koruyan Alman file bekçi, Premier Lig'de 19 maçta takımının kalesini korudu ve 14 gol yedi.

Loris Karius nasıl bir kaleci?

Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi bulunan Karius, yediği hatalı gollerle ve kurtardığı imkansıza yakın pozisyonlarla birlikte ilginç bir kariyer ortaya koydu.

Topu oyuna iyi sokan ve ayaklarına hakim bir görüntü çizen 25 yaşındaki kaleci, yan toplarda aynı performansı sergileyemiyor.


Yorumlar