Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Ünlü Teknik adamdan flash beşiktaş açıklaması

Küçükçekmeceli gençlerle buluşan teknik direktör Rıza Çalımbay, Beşiktaş’a yeşil ışık yaktı.

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2019 14:00

Küçükçekmeceli gençlerle buluşan teknik direktör Rıza Çalımbay, Beşiktaş’a yeşil ışık yaktı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Zehra Mustafa Dalgıç ve Yavuz Selim Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Rıza Çalımbay, hem kariyeri hem de futbol camiasıyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Gençler ise Çalımbay’a büyük ilgi gösterdi.

"TEK HAYALİM FUTBOLCU OLMAKTI"

Tek hayalinin futbolcu olmak olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, “Benim bütün hayalim futbolcu olmaktı. Sizler gibi okuma şansım olmadı. 1980 yılında 17 yaşında Beşiktaş’ta oynamaya başladım. Beşiktaş’ın en çok formasını giyen, en çok şampiyonluk gören oyuncusu oldum. Beşiktaş’ta yaşamadığım hiçbir şey kalmadı. Yıllarca da milli takımda kaptanlık yaptım. O nedenle futbolda ne hayal ettiysem hepsini gerçekleştirdim. Özel maçlarla birlikte 600’e yakın forma giydim” dedi.

"BEŞİKTAŞ İLE ÇALIŞMAK HER ZAMAN İSTERİM"

Çalımbay, Beşiktaş’la ilgili söylentilere de son noktayı şu sözlerle koydu: “Hepimizin adı geçiyor. Şu anda net görülen bir şey yok. Zaten şu anda çalışan hoca var. Önümüzdeki ay yönetim kongreye gidecek zaten. Şu anda isimler yazılabilir ama ben bir şey olduğunu zannetmiyorum. Ben tabii ki de Beşiktaş ile çalışmak, görev almak her zaman isterim. Daha önce de görev aldım, tekrar çalışmak isterim”

"BAŞARI İÇİN ACI ÇEKMENİZ GEREKİYOR"

Gençlere de başarı tavsiyesinde de bulunan Çalımbay, “Çok iyi futbolcu olabilir ama kendini mutlaka geliştirmesi gerekiyor. Hangi mesleği yapıyorsanız yapın, eğer bu mesleği sevmiyorsanız, başarılı olmanız mümkün değil, hedefiniz yoksa da başarılı olmanız mümkün değil: onun için her şeyden önce bir şeyi çok seçmeniz gerekiyor. Futbolcu olmak isteyen arkadaşlarımızın da çok çalışması gerek. Biraz acı çekmesi gerekiyor, başarılı olmak için. Sınavların olduğu zaman nasıl çalışıyorsanız, başarılı olmak için de çalışmanız gerekiyor” dedi.

"AİLELER ÇOCUKLARINI KENDİLERİ GETİRİYOR"

Türkiye’de alt yapı konusunda hala umutlu olduğunu belirten Çalımbay, “Ben Beşiktaş’ın alt yapısından yetiştim. Şu an alt yapıda tam bir ağırlık var mı bence yok. Şu an alt yapıda oynayan çok iyi futbolcularımız var. Bizim dönemimizde ailelerimiz izin vermiyordu ama şimdi öyle değil. Aileler çocuklarını ellerinden tutup getiriyor futbolcu olsunlar diye. Ayrıca bizden futbolcu çıkmama şansı yok. Yeter ki biz anlayışlı bakalım” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE VE MİLLİ TAKIM AÇIKLAMASI

Eski futbolcu, ünlü teknik adam Rıza Çalımbay, Fenerbahçe ve milli takım için de şu yorumlarda bulundu:

“Fenerbahçe’nin bana göre en büyük yanlışı stratejisi. Başkan yeni, teknik direktör yeni, oyuncuların çoğu yeni. Oyuncuların bazı lig başladıktan sonra geldiler. O yüzden bir takım olamadılar, adapte sağlayamadılar. Aldıkları oyunculardan da bir Fenerbahçe performansı göremiyoruz. 14 yabancı almana gerek yok, 4-5 tane yabancı al, çok iyi al. Milli takım açısından bakacak olursanız, alt yapı açısından bakacak olursanız da maalesef iyi değil. Milli takımla ilgili Şenol hocamın gelmesi, yerli antrenörler her zaman başarılı olur. Hele bir de futbol oynayıp da geldiyse.”

Program sonunda ise öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çalımbay’a Küçükçekmece Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Kurt teşekkür ederek çiçek takdim etti.


Yorumlar