Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

MAÇ SONUCU: Beşiktaş 2 - 0 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş ile Bursaspor karşı karşıya gelecek. Ligde 20. haftada Antalyaspor'u deplasmanda 6-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, yakalanan olumlu havayı taraftarı önünde de sürdürmeye çalışacak. Kritik karşılaşmanın tartışmalı pozisyonları ve canlı anlatımını trhaberler.com farkıyla takip edebilirisiniz...

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2019 20:56

BEŞİKTAŞ BURSASPOR MAÇI CANLI ANLATIM

BEŞİKTAŞ 2 - 0 BURSASPOR

MAÇ BİTTİ! Beşiktaş, kendi sahasında Bursaspor'u Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 mağlup etti.

91' Bursaspor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Ertuğrul kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

91' KARIUS DEVLEŞTİ! Sol kanattan hızla ceza alanına giren Yusuf'un çaprazdan vuruşunda Karius topu çıakrdı. Devamında Kubilay vurdu, Karius bir kez daha topa dokunarak mutlak golü önledi.

89' Bursaspor atağında Lima ceza alanına girdiği esnada yerde kalmıştı, Mete Kalkavan'ın devam kararı verdiği pozisyon bir süre VAR hakemleri tarafından incelendi ancak karar değişmedi.

84' Maçta son bölüme girilirken Beşiktaş yeniden Bursaspor kalesinde baskı kurmaya başladı.

87' Beşiktaş'ta Caner Erkin, Kubilay'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

83' Köşe vuruşu sonrası Ljajic'in sol kanattan yaptığı ortaya arka direkte savunmadan önce araya giren Vida kafayı vurdu, kaleci Muhammed'i de geçen top az farkla üstten auta gitti.

82' Kagawa'nın pasıyla ceza alanında topu alan Caner soldan içeri çevirdi, savunma Burak Yılmaz'dan önce araya girerek topu kornere yolladı.

82' Beşiktaş'ta Adriano yerini Necip Uysal'a bıraktı.

80' Yusuf'un ortasında kale alanı içinde oluşan karambolde Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

79' Sol kanattan içeri sokulmak isteyen Yusuf Erdoğan, Gökhan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Bursaspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı.

78' Ceza alanı sağ çaprazında topu alan Lima'nın içeri çevirmek istediği top kaleci Karius'ta kaldı.

75' Bursaspor'da Aytaç Kara yerini Kubilay Kanatsızkuş'a bıraktı.

73' Günün etkili isimlerinden Güven Yalçın oyundan çıkarken Beşiktaşlı taraftarlar kendisine çok büyük destek verdi.

73' Oyuncu Değişikliği Güven Yalçın Caner Erkin

70' TEHLİKE! Sol kanattan hızla atağa çıkan Yusuf Erdoğan'ın son çizgiden içeri çevirdiği topu Lima iyi kontrol edemedi, devamında Aytaç'ın şutu kaleyi bulmadı.

69' Karşılaşmada son 20 dakikaya Beşiktaş'ın iki farklı üstünlüğüyle giriliyor.

68' Güven Yalçın'ın ceza alanı dışından şutunda top kaleci Muhammed'de kaldı.

67' İlk golde Burak Yılmaz'a asist yapan ve az önce yerini Kagawa'ya bırakan Lens, geçen sezon 24 Süper Lig maçında asist yapamamıştı, bu sezon 15 maçta 4 asiste ulaştı. 

67' Beşiktaş'ta Jeremain Lens yerini Shinji Kagawa'ya bıraktı.

66'  Burak Yılmaz Beşiktaş formasıyla en son 25.08.2006'da Konyaspor maçında iki gol atmıştı. 

64' Beşiktaş taraftarı hep bir ağızdan "Shinji Kagawa" tezahüratları yapınca Şenol Güneş, Japon oyuncuyu kulübeye çağırdı. Kagawa birazdan oyuna dahil olacak.

63' Ceza alanı içinde topu alan Yusuf Erdoğan kaleyi karşıdan gören bir noktadan vuruşunu yaptı, yerden giden top kaleci Karius'ta kaldı.

62' Beşiktaş tribünleri ikinci golün ardından Burak Yılmaz çok büyük bir destek gösterdi.

62' GOL! Bursaspor çıkmak isterken Vergini'den topu kapan Burak Yılmaz sol kanattan içeri sokuldu, topu penaltı noktasına doğru çekip önünü açtı ve düzgün bir vuruşla ağları sarstı: 2-0

60' Maçta son yarım saatlik dilime Beşiktaş'ın üstünlüğüyle giriliyor. Oyunun kontrolü de tamamen Beşiktaş'ın elinde.

59' Bursaspor oyundan iyice düştü. Beşiktaş ön alanda yaptığı baskı sonucu kazandığı toplarla rakip kalede etkili oluyor.

57' BİR ŞUT! Sağ kanattan gelişen Beşiktaş akınında Ljajic ceza alanına girmeden sert vurdu, bir kez daha Muhammed topu çelmeyi başardı.

55' Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruşta uzak mesafeye rağmen Ljajic kaleyi denedi. Onun sert şutunda kaleci Muhammed yattı ve direk dibinde topu kontrol etti.

55' Bursaspor'da Aytaç Kara, Güven'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

54' Bursaspor'da Saivet yerini Shehu'ya bıraktı.

52'  Burak Yılmaz'ın 2014/15 sezonu başından bu yana Bursaspor'a Süper Lig'de attığı üç gol de sol ayakla geldi.

50' Beşiktaş'ta Güven Yalçın, Badji'yle girdiği ikili mücadele sonrası hafif bir sakatlık yaşadı ancak tedaviye ihtiyaç duymadan ayağa kalktı.

49' MUTLAK GOL KAÇTI! Beşiktaş dört kişiyle hızlı atağa çıktı. Güven'in ara pasıyla topu alan Ljajic ceza alanına girerken vuruşunu yaptı, kaleci Muhammed topu kornere çeldi. 

48' Beşiktaş ikinci yarıya da baskıyla başladı. Bursaspor orta sahasında büyük boşluklar göze çarpıyor.

47' KAÇTI! Sol kanattan ceza alanına sokulan Güven Yalçın'ın şutunda kaleci Muhammed'den seken topu savunma uzaklaştırdı.

46' Oyuncu Değişikliği Iasmin Latovlevici Allano Brendon de Souza Lima

45' Vodafone Park'ta ikinci yarı başladı!

İlk yarı sona erdi! Beşiktaş, Bursaspor karşısında soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gidiyor.

44' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave edildi.

42' Umut Meraş'ın defans arkasına yolladığı topa Latovlevici hareketlendi ancak Erdem Bayık'ın bayrağı yine havadaydı, ofsayt...

41' Burak Yılmaz, Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 4130 gün sonra gol atma başarısı gösterdi.

40' GOL! Lens'in ayak dışıyla attığı pası ceza alanı sol çaprazında göğsüyle önüne alan Burak Yılmaz, yerden çok düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-0

37' Maçtaki ilk isabetli şut 37. dakikada Jeremain Lens'in ayağından geldi.

36' LENS ATAMADI! Ljajic'in derinlemesine pasıyla ceza alanında topu alan Lens sağ çaprazdan uygun durumda vuruşunu yaptı, kaleci Muhammed üzerine gelen topu çıkarmayı başardı.

35' YAN AĞLARDA! Serbest vuruşta Ljajic kaleyi denedi, baraja da çarpan top yan ağlarda kaldı.

34' Ljajic'in pasıyla ceza alanına girerken topu alan Atiba, Saivet'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaş hafif sağ çaprazdan çok kritik bir noktadan serbest vuruş kazandı.

33' Beşiktaş ataklarının neredeyse tamamını sağ kanattan geliştiriyor, Lens ve Gökhan ikilisi o kanattan Bursaspor savunmasını oldukça zorluyor.

31' Lens'le duvar pası yapan Burak Yılmaz sağ kanattan ceza alanına girdiği sırada yerde kaldı, hakem devam dedi.

30' Mücadelenin üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle geçiliyor. Tempo yavaş yavaş artmaya başladı.

29' Beşiktaş bu duran topu iyi değerlendiremedi. Ljajic'in ortasında top ters taraftan ceza alanı dışına çıktı, devamında Güven'in ortasına kale alanı içindeki hiçbir Beşiktaşlı dokunamadı.

28' Sağ kanatta topu alan Lens ceza alanına girmek üzereyken Umut Meraş'ın müdahalesiyle yerde kaldı, Beşiktaş kritik bir noktadan serbest vuruş kazandı.

26' TEHLİKE! Lens'in son çizgiden içeri çevirdiği topu ceza alanı sağ çaprazında alan Gökhan Gönül orta-şut karışımı bir vuruş yaptı, kaleye yönelen top savunmanın kontrolünde auta çıktı.

25' Bursaspor savunmasından Umut Nayir'e doğru gönderilen uzun topta Yardımcı Hakem Erdem Bayık ofsayt bayrağını kaldırdı.

24' NET FIRSAT! Beşiktaş gole çok yaklaştı. Atiba'nın pası sonrası Lens sağ kanattan ortaladı, ön direğe iyi hareketlenen Burak dokunuşunu yaptı ancak kaleciyi geçen top az farkla auta çıktı.

23' Beşiktaş taraftarının da desteğiyle bu anlarda kontrolü eline aldı ve ileride baskı kurmaya çalışıyor.

22' Beşiktaş yine kaptığı topla hızlı çıktı. Ljajic'in pasında Güven soldan ortaladı, ceza alanındaki Lens topu istediği gibi kontrol edemedi ancak öncesinde ofsayt bayrağı da havadaydı.

21' Ani gelişen Beşiktaş atağında Gökhan sağdan ortaladı, Burak'ın kafayla indirdiği topa ceza alanı ön çizgisinden Güven gelişine vurdu ancak top oldukça farklı şekilde auta çıktı.

21' Şu ana dek iki takım da isabetli şut atamadı.

20' Maçta ilk 20 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor. Tempo henüz beklenen seviyeye gelmedi.

18' Beşiktaş hücumda olduğu anlarda çok sayıda basit top kaybı yapıyor, bu nedenle organize ataklar geliştiremiyorlar.

17' Bursaspor şimdi tüm hatlarıyla Beşiktaş yarı alanına yerleşti. Siyah-beyazlılar oyunu geride kabul ediyor.

16' Topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %63'e %37'lik üstünlüğü bulunuyor ancak siyah-beyazlılar bu üstünlüğü pozisyonlara henüz yansıtabilmiş değil.

15' Tedavisi tamamlanan Vida oyuna döndü, maç da kaldığı yerden devam ediyor.

13' Orta alanda topu uzaklaştırmak isterken Saivet'nin darbesine maruz kalan Vida bir sakatlık yaşıyor, onun tedavisi için oyun duraklıyor.

12' Dorukhan'ın uzun pasıyla sağ kanattan savunma arkasına sarkan Lens'in içeri kestiği topa kale önünde Burak Yılmaz dokunamadı ancak öncesinde yardımcı hakemin Lens için kalkan ofsayt bayrağı vardı.

10' Beşiktaş savunmada pas yaparken Bursaspor çok adamla rakip yarı alanda baskı uyguluyor. Bu da Beşiktaş'ın topu ileriye rahat taşımasına engel oluyor.

9' Maçta ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor. İki takım da şu an itibariyle birbirlerini tartıyor.

8' Beşiktaş'ın kullandığı köşe vuruşu sonrası Vergini takımını kontra atağa çıkarmak istedi, orta alanda Lens rakibini düşürdü. Hakem, yardımcısı Erdem Bayık'ın da işaretiyle faulü verdi. Bursaspor tehlikesi başlamadan sonlandı.

7' Beşiktaş çok adamla etkili çıktı. Rakip ceza alanındaki paslaşmalar sonrası Gökhan ortaladı, Burak Yılmaz'dan önce araya giren savunma topu kornere yolladı.

6' Beşiktaş kontrolü elden bırakmıyor. Siyah-beyazlılar savunma güvenliğini ön planda tutarak top çeviriyor.

5' Ayağa paslarla ileri çıkan Bursaspor'da Latovlevici'den pası alan Yusuf Erdoğan sağ çaprazdan vuruşunu yaptı, top üstten auta çıktı.

3' Tribünleri tıklım tıklım dolduran Beşiktaşlı taraftarlar ilk düdükten bu yana büyük bir coşkuyla takımlarını destekliyor.

2' Beşiktaş geriden oyun kurmaya çalışıyor, Bursaspor ön alanda yaptığı baskıyla rakibini çıkarmıyor.

1' Gökhan'ın pasıyla sağ kanattan savunma arkasına sarkan Lens yanındaki Umut'tan sıyrılıp ceza alanına sokuldu ancak hakem öncesinde bir faul yaptığını belirterek topu Bursaspor'a verdi.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İŞTE İKİ TAKIMIN İLK 11'İ

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Adriano, Atiba, Dorukhan, Lens, Ljajic, Güven Yalçın, Burak Yılmaz

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

BURSASPOR: Muhammed, Umut, Vergini, Ertuğrul, Barış, Badji, Aytaç, Latovlevici, Yusuf, Saivet, Umut Nayir

TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

Burak Yılmaz dönüyor

Siyah-beyazlı takıma transfer olduktan sonra iki karşılaşmaya çıkan ancak henüz golle tanışamayan Burak Yılmaz, cezasının ardından Bursaspor maçıyla sahalara dönecek.

Sarı kart cezalısı olduğu için Antalyaspor maçında forma giyemeyen tecrübeli oyuncu, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde maçta forma giyecek.

Gözler Kagawa'da

Geçen hafta oyuna sonradan giren ve 3 dakikada attığı 2 golle adından söz ettiren Beşiktaş'ın yeni transferi Shinji Kagawa ilk kez siyah-beyazlı taraftarların karşısına çıkacak.

Taraftarların Japon futbolcuya büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Dört futbolcu ceza sınırında

Beşiktaş'ta Bursaspor karşılaşması öncesi dört oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Adem Ljajic, Necip Uysal, Dorukhan Toköz ve Gary Medel karşılaşmada kart görmeleri halinde 22. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

Öte yandan, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği, karşılaşmayı konuk Bursaspor'un taraftarları tribünden izleyemeyecek.

BEŞİKTAŞ - BURSASPOR

STAT: Vodafone Park

SAAT: 19.00

HAKEM: Mete Kalkavan

YAYIN: beIN Sports 1




Yorumlar