Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Kartal avantajı kaptı! Beşiktaş-LASK Linz maçı özeti ve golleri izle

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda heyecan Beşiktaş LASK Linz maçı ile başladı. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmada Beşiktaş, 6'da Ryan Babel'in kaydettiği golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 16 Ağustos'ta oynanacak rövanş öncesi avantaj elde etti. Şenol Güneş'in öğrencileri 6'daki golden sonra geri kalan bölümde bulduğu net fırsatlardan faydalanamadı.

Abone ol
Abone ol 09 Ağustos 2018 20:15

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, Avusturya takımı LASK Linz’i konuk etti. Bir önceki turda Faroe Adaları’ndan B36 Torshavn’ı rahat eleyen siyah-beyazlılar, Linz karşısında 1-0’lık galibiyet elde ederek rövanş öncesinde avantaj elde etti. Maça hızlı başlayan siyah-beyazlılar 6. dakikada Oğuzhan Özyakup’un ortasında arka direkte şık bir kafa vuruşu yapan Ryan Babel’le 1-0 öne geçti.

Saat 21.00’de başlayan ve Polonyalı hakem Bartosz Frankowski’nin yönettiği müsabakanın ilerleyen bölümlerinde Cyle Larin, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup ve Jeremain Lens ile önemli fırsatlardan yararlanamayan Beşiktaş farkı açma ve avantajını artırma şanslarını değerlendiremedi. İki takım arasındaki rövanş mücadelesi 16 Ağustos Perşembe günü Avusturya’da oynanacak.

Beşiktaş’ta transfer gündeminin odak noktası olan isim Domagoj Vida, müsabakayı tribünden takip ederken Kartal’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma 71’de Lens’in yerine oyuna dahil oldu.

Beşiktaş-LASK Linz maçı özeti ve golleri izle

 

BEŞİKTAŞ - LASK LİNZ MAÇI CANLI ANLATIM!

BEŞİKTAŞ 1 - 0 LASK LİNZ

94' Son düdük geldi. Beşiktaş, LASK Linz'i Ryan Babel'in tek golüyle 1-0 mağlup ediyor.

93' DİREKTEN DÖNDÜ! Beşiktaş yine direkleri geçemedi. Köşe vuruşunda ileri çıkan Pepe, vuruşunda direği geçemedi ve ardından savunma topu dışarı gönderdi.

92' Beşiktaş atağında Babel, Love'dan aldığı pası sağ çaprazdan içeri ortaladı, top savunmaya çarptı ve Beşiktaşlı oyuncular elle oynama gerekçesiyle penaltı bekledi.

90' Maçın sonuna 4 dakikalık kayıp süre ilave edildi.

89' LASK Linz son bölümde geriye çekilip kontra ataklarla hücuma çıkmaya çalışıyor. Konuk ekip 1-0'ı kabullendi.

88' Kanadalı golcü Cyle Larin oyundan alınırken Alvaro Negredo oyuna dahil oldu.

86' Oyuncu Değişikliği Cyle Larin Álvaro Negredo Sánchez

85' KAÇTI! LASK Linz bu dakikada çok tehlikeli geldi. Uzun süreli paslaşmaların ardından gelen sert şutu kaleci Tolga nefis bir şekilde çeldi.

82' Beşiktaş rakip yarı alanda bir süre paslaştı. Pozisyonun devamında son vuruş Quaresma'dan geldi ama kötü giden top tehlike arz etmedi.

80' Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup oyunun son diliminde yerini Vágner Love'a bıraktı.

78' LASK'ta günün etkili isimlerinden Samuel Tetteh, yerini Yusuf Otubanjo'ya bıraktı.

78' Oyuncu Değişikliği Samuel Tetteh Kotoko Yusuf Otubanjo

76' Maçta normal süreyle son 13 dakikalık dilime girilirken oyun temposu düşmeye başladı.

74' Beşiktaş bu dakikalarda rakip yarı alana yerleşti ve kısa paslarla rakip savunmada boşluk aramaya başladı.

74' LASK atağında Reinhold Ranftl, sol kanattan çizgiye hareketlenirken yerde kaldı ve faul bekledi ama hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gördü.

71' Oyuncu Değişikliği Jeremain Lens Ricardo Andrade Quaresma Bernardo

69' KAÇTI! Beşiktaş'ta Caner'in içeri gönderdiği topa yükselen Pepe kafayı vurdu ama top az farkla dışarı çıktı.

67' LASK Linz'de Dominik Frieser, yerini Florian Jamnig'e bıraktı.

66' Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma oyuna girme hazırlıkları yaptı ve giyinirken taraftardan büyük bir alkış aldı.

64' Karşılaşmada ilk değişiklik LASK Linz'den gelecek.

62' Sarı Kart Christian Ramsebner

61' Beşiktaş, Caner Erkin'le ceza sahası dışından serbest vuruş kullandı. Caner'in doğrudan kaleyi düşündüğü top baraja çarptı.

60Üçte ikilik dilim geride kaldı. Beşiktaş, LASK Linz kalesinde daha baskılı bir oyun ortaya koymaya başladı.

57' Caner'in soldan yaptığı ortada Larin topu ceza sahası içinde kontrol etti, yere indirmeden vurdu ama isabetsiz giden top kaleyi bulmadı.

53' Karşılaşmada her iki takım da şu ana dek oyuncu değişikliği yapmadı.

51' Caner Erkin'in soldan yaptığı ortada Larin topu ceza alanda indirdi, sol çaprazdan Oğuzhan'ın yakın mesafeden şutu az farkla auta çıktı.

48' Babel sol kanattan topla birlikte çaprazdan içeri girerken ikili mücadelede yerde kaldı fakat oyun devam etti.

47' İkinci yarının ilk şutu Tetteh'ten geldi. Uzak mesafeden gönderdiği sert şut auta çıktı.

45' İkinci yarı başladı.

47' Beşiktaş, LASK Linz karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapatıyor.

45' DİREKTEN DÖNDÜ! Üst üste köşe vuruşlarının ardından Tolgay Arslan orta mesafeden çok klas bir vuruşla önde olan kaleciyi avlamak istedi ama top direkten döndü. Bu pozisyon ilk yarının son pozisyonu oldu.

44' Beşiktaş bu kez sol kanattan Lens ile köşe vuruşu kullandı, onun ortası savunmadan tekrar kornere gitti.

42' Beşiktaş sağ kanattan köşe vuruşu kullandı, savunmadan dönen top köşe gönderinin dibinden taca çıktı.

40' Caner Erkin uzak mesafeden sol çizgide hareketlenen Babel'e uzun bir top gönderdi, Hollandalı oyuncu yetişemeyince top auta çıktı.

38' Avusturya ekibi, sağ kanattan Ranftl ile hücuma çıkmak isterken kendi yarı alanında Tolgay'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve atak başlamadan sona erdi.

37' İlk yarının sonlarına doğru Beşiktaş'ın baskısı artmaya başladı.

33' NET GOL KAÇTI! Beşiktaş ikinci gole yaklaştı. Sağdan yapılan ortayı Babel arka direkte kafayla çevirdi, Oğuzhan'ın kale önünden kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

32' LASK savunmasının az adamla yakalandığı anda Oğuzhan topu savunma arkasındaki Larin'e aktarmak istedi ama savunma ayak koydu.

30' LASK Linz yine tehlikeli geldi. Soldan kullanılan taç atışının ardından Tetteh ceza sahası içinde soldan pasını dışarı aktardı, Holland cepheden şutu gönderdi ama top az farkla yandan dışarı çıktı.

29' LASK Linz'de orta alandan savunma arkasına atılan ara pasında Goiginger sol çizgide topla buluştu ama önündeki iki Beşiktaşlı oyuncuyu geçemedi ve tehlike sona erdi.

27' Beşiktaş oyunun geri kalan süresinde %65'lik topa sahip olma oranıyla oynuyor. LASK genel olarak kontra ataklarla hücuma çıkmaya çalışıyor.

24' Caner sağ kanattan köşe vuruşu kullandı, etkili gitmeyen ortasında savunma topu ön direkte karşıladı.

23' Beşiktaş orta alanda kaptığı topla rakip sahada paslaşarak boşluk aradı. Son olarak Babel ceza sahası dışında topu rakibinden kurtarmak isterken savunmanın müdahalesi geldi.

20' Karşılaşmada 20 dakikalık bölüm geride kaldı. Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü sürerken Linz de bu dakikalarda etkili olmaya başladı.

18' TEHLİKE! LASK Linz gole çok yaklaştı. Goiginger topla beraber sağ çizgiye indi, pasını çıkardı ve kale önündeki Tetteh topa dokundu fakat istediği gibi dokunamayınca mutlak gol şansı kaçtı.

16' AUT! Tolga Zengin aut atışını pas olarak kullandı ama top, Tetteh'in önünde kaldı. Onun ceza sahası dışından bekletmeden yolladığı şut az farkla auta çıktı.

15' Tetteh ile ikili mücadelede sakatlık geçiren Pepe'nin dudağı kanadı ve yıldız oyuncu kenara geldi fakat oyuna devam edebilecek.

13' LASK Linz maçına ilk 11'de başlayan Pepe, bu sezon siyah-beyazlı formayı ilk kez giyiyor. Deneyimli stoper Torshavn maçlarında yoktu.

12' Beşiktaş, Torshavn maçlarında olduğu gibi bu karşılaşmada da şu ana kadar sağlı sollu ortalarla gol arıyor.

11' Beşiktaş atağında Tolgay cepheden ceza sahasına girmek isterken yerde kaldı, devam eden atakta Caner soldan ortaladı ama savunmayı geçemedi.

10' LASK Linz sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Goiginger'in ortasında Gökhan Gönül topu ön direkte karşıladı.

8' Beşiktaş, öne geçtikten sonra daha sakin oynamaya başladı. Oyun genel olarak orta alanda geçiyor.

7' Babel bu sezon üçüncü resmi maçında golle buluştu.

6' GOL! Beşiktaş golü erken buldu! Oğuzhan sağ kanattan çok sert bir orta yaptı, kaleye paralel geçen ve bel hizasında giden topa Babel arka direkte kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi!

4' Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Beşiktaş'tan geldi. Soldan Caner'in içeri kestiği ortaya Lens istediği gibi dokunamadı ve fırsat kaçtı.

İlk düdük geldi ve mücadele başladı.

Mücadelede ilk 11'ler şu şekilde:



BEŞİKTAŞ: Tolga, Gökhan Gönül, Pepe, Necip, Caner, Tolgay, Medel, Lens, Babel, Oğuzhan, Cyle Larin



LASK LINZ: Schlager, Ramsebner, Trauner, Pogatetz, Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann, Goiginger, Tetteh, Frieser

Siyah-beyazlı ekip, 2. ön eleme turunda Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn'ı 2-0 ve 6-0 mağlup ederek adını 3. ön eleme turuna yazdırdı. UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş Avusturya'nın LASK Linz takımı ile eşleşti. Peki bu dev karşılaşma öncesi takımların teknik direktörleri ve oyuncuları maç hakkında neler söyledi? Beşiktaş - LASK Linz karşılaşması ne zaman,saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak tüm detayları sizler için derledik. İşte Beşiktaş - LASK Linz maçı öncesi notları...

UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'nda başlayan ve Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn'ı 2-0 ve 6-0'lık sonuçlarla geçerek 3. turda Avusturya temsilcisi LASK Linz'in rakibi olan Beşiktaş, ilk maçta yarın Vodafone Park'ta taraftarının huzuruna çıkacak. Torshavn karşılaşması öncesinde UEFA'ya verilen listede isimleri yer almayan yıldız futbolcular Vida, Quaresma ve Pepe'nin yanı sıra yeni transfer Enzo Roco, LASK Linz maçı öncesinde UEFA listesine dahil edildi. Vasat rakibi Torshavn karşısında 2 maçta 8 gol atan ve kalesini kapatan siyah-beyazlılar, LASK Linz maçı öncesinde moral buldu.

Adriano'nun durumu belirsiz!



LASK Linz maçı öncesinde kadroyu şekillendirmeye başlayan Teknik Direktör Şenol Güneş, Adriano'nun durumu nedeniyle bu bölgede henüz karar kılmadı. Pazar günü yapılan antrenmanda Negredo'nun müdahalesi sonrasında çalışmayı yarıda bırakan Adriano'nun durumu henüz netlik kazanmadı. Tecrübeli çalıştırıcı, Torshavn ile oynanan 2 maçta da etkili futboluyla göz dolduran ve 1 gol atıp 3 asist yapan Lens ile antrenmanlardaki formuyla iyi bir grafik çizen Gökhan Töre arasında da kararsız kaldı. Güneş'in maça Lens ile başlayıp, ikinci yarıda Gökhan Töre'ye şans vermesi bekleniyor. Kartal'da forvet hattında ise Kanada'lı golcü Cyle Larin forma giyecek. Torshavn ile oynanan ikinci maçta hat-trick yapan Larin, antrenmanlardaki performansıyla da Güneş'in ilk tercihi durumunda.

Şenol Güneş'le iç sahada 1 yenilgi

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in takımın başına geçtiği 2015-2016 yılından bu yana oynanan Avrupa maçlarında yükselen bir ivme var. Siyah-beyazlılar, Güneş'in göreve gelmesinin ardından boy gösterdiği 26 Avrupa mücadelesinde 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. 2016-2017 sezonunda Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselen Beşiktaş, Fransız temsilcisi Lyon'a penaltılarla elenmişti. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde grubu namağlup lider tamamlayan siyah-beyazlılar, bir sonraki turda ise Alman ekibi Bayern Münih'e elenmişti. Beşiktaş, Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından özellikle iç sahadaki karşılaşmalarda rakiplerine büyük üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Güneş yönetiminde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde taraftarı önünde çıktığı 13 karşılaşmada 5 galibiyet ve 7 beraberlik elde etti. Beşiktaş bu periyotta yalnızca geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e 3-1 mağlup oldu.



Lask Lınz lige kötü başladı!

Geçtiğimiz sezon Avusturya Ligi'ni 4. sırada tamamlayan LASK Linz, özelikle ligin son 4 maçında puan alamadı. Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Norveç'in Lillestrom ekibiyle karşılaşan LASK Linz, ilk maçı sahasında 4-0, ikinci maçı da deplasmanda 2-1 kazanarak turu geçti. Ancak Linz, Avusturya Ligi'ne istediği gibi başlayamadı. Ligin ilk haftasında Salzburg'a deplasmanda 3-1 mağlup olan Linz, ikinci maçında ise ligin vasat takımı St. Pölten ile sahasında golsüz berabere kaldı. Beşiktaş maçı öncesinde Linz'de savunmadan Philipp Wiesinger ve David Bumberger sakat. Takımın Brezilyalı oyuncusu Joao Victor'un da Beşiktaş karşısında forma giymesi zor görünüyor. LASK Linz'de sakatlığı bulunan bir diğer isim ise Türk futbolcu Doğan Erdoğan. 2015 yılında Samsunspor'dan transfer olan 21 yaşındaki ön libero oyuncusunun ekim ayının ortasına kadar sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Şenol Güneş'ten maç öncesi önemli açıklamalar!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında yarın Avusturya temsilcisi LASK Linz'i konuk edecek. Beşiktaş Teknik Direkötürü Şenol Güneş ve futbolculardan Jeremain Lens basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

UEFA Ligi'nde eleme maçı olarak 2'nci rakiple oynayacağız. Avrupa'da oynadığımız her maç önemli. Kazanılması gereken maçlar. Gol yemeden kazanmak ilk maçta bir avantajdır. 1-0, 2-0, 3-0 ne kadar atabilirseniz. Ama gol yememek avantajdır. Her şeye rağmen iki maçın sonunda turu geçen taraf belli olacak. Gücümüzü biliyoruz. Rakibinde gücünü biliyoruz. Elimizden gelen gayreti gösterip, turu geçmek istiyoruz. Rakibin avantajı 3-4 yıldır birlikte oynayan bir oyuncular. Takım oyunları iyi. Kapanıp, hızlı çıkmayı bilen bir takımlar. Bizde bunlara karşı olağanüstü gayreti olmak durumundayız. Sabırlı, istekli olmak zorundayız. Biz de o savunma anlayışını kırabilmek için çalışacağız. O gücümüzün de olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.



"GİDEN GELEN OLABİLİR"



Transfer dönemi için daha vakitlerini olduğunu söyleyen Şenol Güneş, "Transferle ilgili ay sonuna kadar çok zaman var. 1 günde çoktur, 30 günde azdır. Bütün mesele o transferi yapacak şartlara uyum sağlamak gerekiyor. Hem ekonomik hem oyuncu bulmak olarak hem de eldeki oyuncuların gelişi ve gidişi. Sadece bir tek bana ve oyuncuya bağlı değil, yönetimin değil. Herkesin içinde olabildiği bir olgudur. Umarım ki en iyisi olur. Transfer ayı devam ediyor. Giden gelen olabilir. Şartlara bağlı olarak gidebilecek oyuncular oluyor. Bazen takımda kalmasını istediğiniz oyuncular gidebilir. Bazen almak istediğini oyuncuları alamayabilirsiniz. Burada mühim olan sonunda elinizde kim kalmışsa onlarla birlikte çalışarak en iyisini üretebilmektir" ifadelerini kullandı.



"TÜM MAÇLARI KAZANMAK İSTİYORUZ"



Takım hakkında değerlendirme yapmak için bütün oyuncuların bir arada oynaması gerektiğini ifade eden tecrübeli antrenör, "İlk turda oynanan maçın şartları farklıydı. Bu maçın şartları farklı. Diğer maçlar farklı olacak. Lige başlayacağız. Zaten sezon başladığında 4-6 hafta içerisinde takım belli çizgisini gösterir. Ondan sonra istikrarlı vaziyete döneceğiz. Oraya gelene kadar kayıp yaşamadan gitmek istiyoruz. Temennimiz odur. Önümüzde bunu geçersek bir tur daha var. Arkasından 4'te lig maçımız var. O maçları kazanmak istiyoruz. Bu arada da takımın durumunu görmek istiyoruz. En iyi olanlarla devam etmek istiyoruz. Eksik kalanlar, takımdan gitmek isteyenler veya eksik bölgelere oyuncu almaları da tamamlayacağız. Takımın durumu şudur demek için öncelikle eldeki tüm oyuncuların birlikte olması gerekiyor. Şu aşamada da bu yarışı yapabileceğimizi düşünüyoruz. Zorluklarımız olacak, sabırlı, soğukkanlı olup çok savaşarak, isteyerek önümüzdeki tüm maçları kazanmak istiyoruz" diye konuştu



"VİDA DİREK OYNAYABİLECEK BİR OYUNCU"



Hakkında transfer söylentileri çıkan Vida ile ilgili de konuşan Şenol Güneş, "Vida, takıma geldiğinde gitmek istiyorum diye bir düşüncesini söylemedi. Konuştuğumuzda takımın bir parçası olarak çalışacağını söyledi. Sorunu yok, morali iyi. Zaten maçlar bittiğinde de morali iyiydi. Bu yıl oynayacak oyunculardan bir tanesi. Değerli bir oyuncu. Verimli iki oyuncu vardı onların arkasında kaldı. Şimdi de biraz geç geldi. Ama direk oynayabilecek bir oyuncu. Transferi hem kulüple hem de onunla ilgili. Şartlar uyarsa o da gidebilir. Gidebilir diye bir düşünce gelmedi. Teklif olarak yazılıp çizilenlerin abartılı olduğunu düşünüyorum. Çok yazıldı ama resmi bir teklif geldiğini bana söylemediler. Kimse gitmez diye bir şey yok. Fabri bile gitmişken böyle düşünmek saçma olur" şeklinde konuştu.

"ADRİANO'NUN DURUMU DAHA İYİ" 




Hafta ortasında yapılan antrenmanda sakatlık yaşayan Adriano'nun daha iyi olduğunu belirten Güneş, "Adriano'nun durumu daha iyi ama kadroda olup olmayacağı bugünden sonra belli olacak. Çok ciddi boyutta değil. Ama kadroya girip girmeyeceğine idmandan sonra karar vereceğiz. Tolga Zengin'in kaleciliğiyle ilgili yeni bir şey söylemeye gerek yok. Oyunculuk önce yetenek, sonra moral ile ilgilidir. Tolga şanssızlık yaşamazsa bize çok katkı yapacaktır" dedi.



"PEPE VE NEGREDO İYİ DURUMDA"



Takıma geç katılan Pepe'nin fizik olarak iyi durumda olduğunu söyleyen Şenol Güneş, "Pepe fizik olarak kendine iyi bakan bir oyuncu, tecrübesi var. Maçın şartları itibariyle onu değerlendirebiliriz. Ara verdi ama geç bıraktı, erken geldi. 2 ayı tam tatil geçirmedi. Negredo mesela daha az idman yaptı. Galatasaray maçından beri sakat. Biz kampa gittikten sonra ikinci kampa geldi. Pepe zaten maç oynuyordu, kilosu da yok. Negredo da iyi durumda. İdmandaki temposu daha iyi. Dolayısıyla ikisi de değerlendirilebilir. Negredo çalışıyor. Hiçbir sorunu yok. Kalırsa duygusal kırılması olmaz. Negredo satıldığında ekonomik yük düşüşe geçer, hem de para kazanabilirsiniz. İyi oyuncu, sıradan bir isim değil. Vagner Love da öyle. Onları oynasınlar diye aldık. Takımı taşıdıklarında kimsenin gitmesini istemem" dedi.



"DURUMA GÖRE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR"



Takımdaki oyuncuların performanslarına göre kadroda zaman zaman değişiklik yapabileceğini ifade eden Şenol Güneş, "Bu maçın gelişimine göre Akhisar maçına bakacağız. Zaman olarak ağırlıklar olacaktır. 2 maçı da sahamızda oynuyoruz. Turu geçersek 3 maç deplasman yapacağız. Deplasmana gideceğiz. Erzurum'a gideceğiz, dönüp tekrar deplasmana gideceğiz. Pazar günleri olduğu için de sıkışık günlerimiz olacak. Buna da alışacağız. Duruma göre değişiklik olabilir. Elimizdeki oyuncuların performanslarında yükselmeler olunca tercihlerde değişiklik yapabiliriz. Maçına, deplasmanına, rakibe göre değerlendireceğiz. Akhisar'ı da tebrik ediyorum. Hem kupayı hem de Süper Kupa'yı aldılar. Mütevazi bir vaziyette doğru işler yaparak iyi netice aldılar. Önemli olan, doğru işleri yaparak sonuç almak. Örnek bir kulüp o yönde. Tebrik ediyorum. Pazar günkü maçımız zor olacaktır. İnşallah orda da kazanırız" ifadelerini kullandı



JEREMAİN LENS: "GOL YEMEDEN KAZANMAK BİZİM İÇİN İYİ OLUR"



Beşiktaş'ta geçirdiği ilk sezonun en iyi sezonlardan birisi olmadığını ifade eden Jeremain Lens, "Yarınki maça iyi başlamak önemli. Gol yemeden kazanmak bizim için iyi olur. Motivasyonumuz yüksek. Pozitif bir sonuç almaya çalışacağız. Sizlerde biliyorsunuz. Geçen sene en iyi sezonlarımdan birisi değildi. Şu an özgüvenim yüksek. Yapabileceklerimi biliyorum. Daha iyisini yapmam gerektiğini de biliyorum. Benim için her maç önemli. Performansımı giderek yükseltmek istiyorum. Ben antrenmanlara odaklanırsam bu maçlara hazırlanmam için, performansımı arttırmam için yeterli olacaktır" dedi. 





Takımda her mevkide rekabet olduğunu ifade eden Lens, "Biz iyi bir kadroya sahibiz. Her pozisyonda rekabet var. Benim olduğum bölgede de bir rekabet var. Takım içinde kim en iyi olursa formayı giyecektir. Sezonun ilerleyen noktalarında göreceğiz" diye konuştu.




Oliver Glasner: 'Beşiktaş'a sürpriz yapmaya çalışacağız'

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş ile karşılaşacak olan LASK Linz'de mücadele öncesi Teknik Direktör Oliver Glasner ve takım kaptanı Gernot Trauner, Vodafone Park'ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ın uluslararası tecrübeye sahip ve güçlü bir ekip olduğunu söyleyen Glasner , "Dersimize iyi çalıştık, detayları inceledik ve Beşiktaş'ın hatalarını tespit ettik. Maç için öngörülerimiz var ve buna göre hareket edeceğiz. Bizim de yakalayacağımız pozisyonlar olacak, bunları değerlendirmeye çalışacağız. Ödevimize iyi çalıştık. Şu anda oyuncularım dahi taktiğimizi bilmiyor. Beşiktaş'a sürpriz yapmaya çalışacağız" dedi. 

Yarın 40 bin kişi karşısında oynayacaklarını vurgulayan Linz'in teknik patronu, "Çok sesli bir ortam olacağını biliyoruz. Fakat stada, taraftara karşı değil Beşiktaşlı futbolculara karşı oynayacağız. Bizim rakibimiz 11 kişiden ibaret" sözlerini sarf etti. 

Ayrıca, stadın zeminini inceleyen Avusturyalı teknik adam sahada yer yer bozulmaların olduğunu ve bu durumdan memnun kalmadığını ifade etti.

Gernot Trauner: "Motivasyonumuz iyi" 

LASK Linz'in kaptanı Gernot Trauner ise, uzun süredir bu maça hazırlandıklarını belirterek, "Motivasyonumuz iyi. Deplasmanda oynayacağımız için taraftarların baskısı olacaktır ama her şey sahada neticelenecek. Burası çok gürültülü bir stat, dünyanın en sesli ortamı burada saha içinde anlaşamazsak vücut dilini kullanacağız" diye konuştu.  

Beşiktaş - LASK Linz maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Beşiktaş, perşembe günü LASK Linz karşısında avantajlı bir skor elde etmek için sahaya çıkacak. Peki, Beşiktaş LASK Linz maçı saat kaçta hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak?  Vodafone Park'ta 9 Ağustos Perşembe günü oynanacak mücadele saat 21:00'de başlayacak. Maç D-Smart Smart Spor 77. kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Beşiktaş’ın Avrupa performansı

Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki performans tablosu şöyle:

3 kez çeyrek final oynadı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 3 kez çeyrek finale yükseldi. Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1986-1987 sezonunda adını çeyrek finale yazdıran siyah-beyazlı ekip, 2002-2003 sezonunda ise bu kez UEFA Kupası’nda aynı başarıyı sergiledi. Beşiktaş, Avrupa’daki en başarılı dönemlerinden birini de Şenol Güneş yönetiminde yaşadı. Siyah-beyazlılar, Güneş’in teknik direktörlüğünde 2016-2017 sezonu UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale kadar çıktı.

Avrupa’daki en farklı galibiyetini bu sezon aldı

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetine bu sezon ulaştı. Siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn ile Vodafone Park’ta oynadığı rövanş mücadelesini 6-0 kazanarak, tarihinin en farklı galibiyetine imza attı. Avrupa kupalarında 2002-2003 sezonu UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna’yı deplasmanda 5-0 yenen Beşiktaş, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’i 2011-2012 sezonu UEFA Avrupa Ligi organizasyonunda İstanbul’da 5-1 mağlup etmeyi başardı. Siyah-beyazlı ekip ayrıca, 2005-2006 sezonu UEFA Kupası’nda Liechtenstein ekibi Vaduz’u evinde 5-1 yendi.

Farklı mağlubiyetler

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı mağlubiyetini 2007-2008 sezonunda yaşadı. Söz konusu sezonda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden siyah-beyazlı ekip, Liverpool’a deplasmanda 8-0 mağlup oldu. Siyah-beyazlılar ayrıca, 2000-2001 sezonunda İngiliz ekibi Leeds United ve 2016-2017’de Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’e aynı organizasyonda rakip sahada 6-0 yenildi.




Yorumlar