Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Çarşı'dan Sporda Şiddet Yasası'na ağır eleştiri!

Çarşı taraftar grubu 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası'yla ilgili yeniden düzenleme kanun teklifiyle iligli resmi Twitter hesabından eleştiride bulundu.

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2019 00:04

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Çarşı taraftar grubu yeni düzenlemeyle ilgili resmi Twitter hesabından eleştiri de bulundu.

Açıklamada, "Bir hafta sonu eğlencesi olan spor müsabakalarının gerçekleştiği statları bir 'suç alanı' taraftar gruplarını bir 'suç örgütü' taraftarı da bir suçlu olarak tanımlayan bu yeni yasa tasarısı baştan sona arızalı bir zihniyetin ürünüdür.

Spor severlerin ve taraftarların stadlardan ve müsabakalardan uzaklaşması dışında bir getirisi bulunmayan 6222 sayılı Sporda Şiddet Yasası’nın ardından yeni bir yasa tasarısı ile sporseverleri tamamen spordan uzaklaştırılma tehlikesi önümüzdedir.

Taraftarların “Ayakta maç izlemesinin, taraftarı olduğu takımın atkısı ile yüzünü örtmesinin dahi suç kabul edileceği bir yasa kabul edilemez.

Son yıllarda yaşananlarla tribünlerden ve stadlardan dahası, spordan neredeyse soğutulan vatandaşları yeniden spor müsabakalarına çekecek düzenlemler yapılması gerekirken, sunulan bu tasarı ile sporcuları bomboş salon ve stadlara mahkum etme durumu ortaya çıkarılmıştır.

Çocuklarımızın, gençlerimizin spora ve spor müsabakalarına yönlendirilmesi gerekirken, maçlara girmeyi zorlaştıran, her türden insanın buluştuğu en büyük sosyal alan tribünlerin boş bırakılmasına sebep olacak olan bu tasarının gözden geçirilmesini, eskisinin de taraftarları stadyumlara ve salonlara çekecek, maçlara giden herkesi potansiyel suçlu kapsamından çıkaracak şekilde düzenlenmesi gerektiğini ÖNEMLE TAVSİYE EDİYORUZ” ifadeleri kullanıldı.






"Bir hafta sonu eğlencesi olan spor müsabakalarının gerçekleştiği statları bir 'suç alanı' taraftar gruplarını bir 'suç örgütü' taraftarı da bir suçlu olarak tanımlayan bu yeni yasa tasarısı baştan sona arızalı bir zihniyetin ürünüdür." pic.twitter.com/bcShefd2HA


— çArşı (@forzabesiktas) 26 Haziran 2019


Yorumlar