Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

BB Erzurumspor - Beşiktaş maçı özeti ve golleri izle

Spor Toto Süper Lig 2. hafta mücadelesinde BB Erzurumspor sahasında Beşitaş'ı ağırladı. Yüksek tempoda geçen mücadelde Beşiktaş 1-0 yenik duruma düştüğü maçta geri dönmeyi bildi ve sahadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu. Beşikraş'ın İspanyol golcüsü Alvaro Negredo, LASK Linz maçının ardından BB Erzurumspor deplasmanında attığı gol ile Beşiktaş'ı galibiyete götüren isim oldu.

Abone ol
Abone ol 19 Ağustos 2018 16:25

Spor Toto Süper Lig 2. hafta karşılaşmasında bu sezon ilk kez kendi evinde sahaya çıkan BB Erzurumspor, taraftarı önünde Beşiktaş’ı ağırladı. Müthiş geçen mücadelede konuk ekip Beşiktaş 1-0 yenik duruma düştüğü maçta geri dönmeyi bildi ve sahadan 3-1 galip ayrılan taraf oldu.

Karşılaşma ev sahibi BB Erzurumspor'un etkili ve istekli futbolu ile başladı.

Mücadelede dakikalar 13’ü gösterirken Gökhan Gönül’ün orta alanda kaptırdığı top sonrası Emrah ceza alanına girdi ve vuruşunu yaptı, savunmadan dönen topu orta alandan Hakan kaleye yolladı Tolga son anda kornere çeldi.

Mücadelede ilk 15 dakika geride kalırken ev sahibi erzurumspor Beşiktaş üzerindeki baskıyı arttırdı.

16. dakikada Erzurumspor’un Emrah’la sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topa ceza alanı ön çizgisinden Scuk ayağının içiyle vuruşunu yaptı, defansa da çarpan top köşeden ağlara gitti.Scuk’un golünde ofsayt şüphesi olduğu için VAR hakemleri pozisyonu inceledi ancak herhangi bir problem olmadığı anlaşılınca gol geçerli sayıldı.

Ev sahibi Erzurumspor golün ardından Beşiktaş üzerindeki baskıyı arttırmaya devam etti. Mücadelede 30. dakikada golün sahibi Scuk, rakip yarı alanın ortalarından inanılmaz bir şut çıkardı. Tolga’nın müdahale edemediği top üst direkten oyun alanına geri döndü.

Direkten dönen pozisyonun 2 dakika sonrası sağ kanatta nefis bir hareketle rakibinden sıyrılıp ceza alanına giren Özer, karşı karşıya pozisyonda topu geriden gelen Taylan’a doğru çıkardı. Ters kademeye giren Gökhan Gönül, son anda müdahale ederek topu kalecisine kazandırdı.

Baskıyı arttıran Erzurumspor 34. dakikada Emrah Başsan ceza alanı sol çaprazından çok sert vurdu, Tolga’nın güçlükle çeldiği top Taylan’ın önünde kaldı. Bekletmeden vuruşunu yapan Taylan ise çerçeveyi tutturamadı.

Mücadelede dakikalar 37’i gösterirken Şenol Güneş oyuna ilk müdahalesini gerçekleştirdi.Oğuzhan Özyakup yerini Caner Erkin oyuna dahil oldu.

İlk yarının son dakikalarında Erzurumspor, defans arkasına gönderilen uzun topta Vida ve Adriano’nun arasından topu alan Munsy ceza alanı sağ çaprazından sert bir vuruş yaptı, top ters taraftan auta çıktı.

İlk yarının geri kalan kısmında başka pozisyon olmayınca Erzurumspor Beşiktaş karşısında soyunma odasına 1-0 önde giden taraf oldu.

Mücadelenin ikinci yarısına konuk ekip Beşiktaş daha istekli ve etkili başladı. 47. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Babel’in sol kanattan içeri çevirdiği topa Negredo direk dibinde vurdu, Hakan açıyı iyi kapatarak gol şansı vermedi.

Beşiktaş, Erzurumspor karşısında baskıyı arttırdı. Dakikalar 54’ü gösterirken Quaresma’nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül ön direkte kafayı vurdu ve topu ters köşeden ağlara yolladı.

Gökhan Gönül, Beşiktaş formasıyla Süper Lig’de 533 gün sonra gol attı. Gökhan’ın son golü 4 Mart 2017’de Rizerspor’aydı.

Karşılaşmada dakikalar 62’yi gösterirken Erzurumspor’un sol taç çizgisi önünden kazandığı serbest vuruşta Emrah Başsan doğrudan kaleyi denedi, top üst ağlarda kaldı.

Siyah beyazlı ekip mücadelede son 20 dakikaya girerken BB Erzurumspor karşısında baskıyı arttırdı. Mücadelede 76. dakika oynanırken Sağ kanattan ceza alanına sokulan Quaresma’nın yerden pasına ön direkte topuğuyla nefis dokunan Negredo topu ağlara yolladı.

Mücadelede dakikalar 83’ü gösterirken Tolgay’ın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Lens, kalesini terk eden Hakan’ı çalımlamak isterken yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı vuruşunda topun başında gelen Quaresma top ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı, penaltıdan farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka pozisyon olmayınca Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’i 2. haftasında Erzurumspor deplasmanında 1-0 yenik duruma geçtiği maçta 3-1’lik skor ile 3 puana ulaşan taraf oldu.

BB ERZURUMSPOR -  BEŞİKTAŞ MAÇI ÖZETİ VE GOLLER İZLE

BB ERZURUMSPOR 1 - 3 BEŞİKTAŞ

MAÇ BİTTİ! Beşiktaş, Erzurum deplasmanında ilk yarısını geride kapattığı maçta BB Erzurumspor'u 3-1 mağlup ediyor.

88' Karşılaşmanın sonuna en az 6 dakika ilave edildi.

88' Ricardo Quaresma'nın Süper Lig'de attığı son beş gol, maçların 66'ıncı dakikalarından sonra geldi.

88' Tedavisi tamamlanan Lens oyuna döndü ancak sekerek oynuyor, Beşiktaş'ın değişiklik hakkı kalmadığı için Lens oyunu bu şekilde tamamlayacak.

86' Beşiktaş'ta Lens, penaltı pozisyonunda yaşadığı sakatlık nedeniyle bir kez daha yerde kaldı. Onun tedavisi için oyun duraklıyor.

86'GOL! Quaresma top ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı, penaltıdan farkı ikiye çıkaran golü kaydetti: 1-3

85' Hakem penaltı vuruşu öncesi oyuncuları uyarıyor. Quaresma topun başında...

83' PENALTI! Tolgay'ın ara pasıyla savunma arkasına sarkan Lens, kalesini terk eden Hakan'ı çalımlamak isterken yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

82'Oyuncu Değişikliği Álvaro Negredo Sánchez Tolgay Ali Arslan

82' BB Erzurumspor'da Özer Hurmacı yerini Thy'a bıraktı.

82' BB Erzurumspor'da Munsy yerini Khubulov'a bıraktı.

79' Karşılaşmada son 10 dakikaya Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle giriliyor.

79' Beşiktaş'ta Güven Yalçın, ısınma hareketleri sonrası kulübeye giderken saha içinden geçtiği gerekçesiyle sarı kart gördü.

78' Tolga'nın sağ kanattan ortasına penaltı noktası üzerinde Erhan Çelenk kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.

77'İkinci yarıda oyunun tek hakimi olan Beşiktaş, bulduğu iki golle geriye düştüğü maçı çevirmeyi başardı.

76' GOL! Sağ kanattan ceza alanına sokulan Quaresma'nın yerden pasına ön direkte topuğuyla nefis dokunan Negredo topu ağlara yolladı: 1-2

74'Üst üste yaşanan sakatlıklar ve gerçekleşen değişiklikler nedeniyle tempo bu anlarda bir hayli düştü.

74'Oyuncu Değişikliği Jasmin Ščuk Moussa Saib Koné

74' Sarı Kart Jeremain Lens

72' Beşiktaş'ta Necip Uysal yerini Lens'e bıraktı.

69' Karşılaşmada son 20 dakikaya girilirken 1-1'lik eşitlik sürüyor.

66' Erzurumspor'da Sunu yerini Erhan Çelenk'e bıraktı.

65'Beşiktaş'ta Vida rakip ceza alanı içinde bir sakatlık yaşıyor. Bu arada Erzurumspor'da da Sunu yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemeyecek.

61'  Gökhan Gönül, Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de 533 gün sonra gol attı. Gökhan'ın son golü 4 Mart 2017'de Rizerspor'aydı.

59' Karşılaşmada son yarım saatlik dilime 1-1'lik eşitlikle giriliyor.

58' Beşiktaş golün ardından kontrolü elden bırakmıyor. Erzurumspor'un atak girişimleri sonuçsuz kalıyor.

57' Orta alanda kazandığı topla birlikte hızla içeri sokulan Medel, ceza alanı ön çizgisinden aşırtma bir vuruş yaptı ancak top kalenin üzerinden auta çıktı.

56' Beşiktaş ikinci yarıda oyunun tek hakimi konumunda. Erzurumspor kendi sahasından çıkmakta zorlanıyor.

55' Erzurum Kazım Karabekir Stadı'nda 18.408 biletli seyirci bu mücadeleyi tribünlerden takip ediyor.

53'Tıpkı Erzurumspor'un golünde olduğu gibi Beşiktaş da üst üste kazandığı kornerler sonrası golü buldu.

53'Tıpkı Erzurumspor'un golünde olduğu gibi Beşiktaş da üst üste kazandığı kornerler sonrası golü buldu.

53' GOL! Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül ön direkte kafayı vurdu ve topu ters köşeden ağlara yolladı: 1-1

53' Asist Ricardo Andrade Quaresma Bernardo

51' Özer'in elle kontrol ettiği top sonrası Beşiktaş kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Mesafe yaklaşık 30-35 metre, Quaresma topun başında.

50' Beşiktaş bu anlarda sağlı sollu kornerlerle Erzurumspor kalesini yokluyor.

49'Beşiktaş ikinci yarıya oldukça baskılı başladı. Erzurumspor tüm hatlarıyla kendi yarı alanında.

48' Yaptığı kritik kurtarış sırasında sakatlanan kaleci Hakan'ın tedavisi için oyun duraklıyor.

48' YİNE KAÇTI! Beşiktaş bir kez daha etkili geldi. Babel'in sol kanattan içeri çevirdiği topa Negredo direk dibinde vurdu, Hakan açıyı iyi kapatarak gol şansı vermedi.

47'Beşiktaş gole yaklaştı. Sağ kanattan Quaresma'nın kestiği topa kale önünde hareketlenen Babel istediği vuruşu yapamadı.

İkinci yarı başladı!

 İkinci yarı yeniden birlikte olacağız...

DEVRE! Erzurum'da nefes kesen ilk yarı sona erdi! Erzurumspor, büyük bir baskı kurduğu ilk yarıyı Beşiktaş karşısında 1-0'lık üstünlükle tamamlıyor.

BU DA KAÇTI! Defans arkasına gönderilen uzun topta Vida ve Adriano'nun arasından topu alan Munsy ceza alanı sağ çaprazından sert bir vuruş yaptı, top ters taraftan auta çıktı.

41'Ceza alanı içinde topla buluşan Quaresma sol ayağıyla sert bir vuruş yaptı, kaleci Hakan üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.

39' Erzurumspor'da Jasmin Scuk topsuz alanda kensini yere bıraktı. Onun tedavisi için oyun duraklıyor.

39'Karşılıklı top kayıplarının artmasıyla tempo bu anlarda bir nebze düşmeye başladı.

37'Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup yerini Caner Erkin'e bıraktı.

35' Beşiktaş savunması maçın başından bu yana inanılmaz açıklar veriyor, Erzurumspor birbirinden önemli pozisyonlar yakalıyor.

32' BİR TEHLİKE DAHA! Sağ kanatta nefis bir hareketle rakibinden sıyrılıp ceza alanına giren Özer, karşı karşıya pozisyonda topu geriden gelen Taylan'a doğru çıkardı. Ters kademeye giren Gökhan Gönül, son anda müdahale ederek topu kalecisine kazandırdı.

31' Karşılaşmanın üçte birlik dilimi geride kalırken Erzurumspor bu bölümde oyunun hakimiydi.

30' DİREKTE PATLADI! Golün sahibi Scuk, rakip yarı alanın ortalarından inanılmaz bir şut çıkardı. Tolga'nın müdahale edemediği top üst direkten oyun alanına geri döndü.

29'Erzurumspor bir kez daha çok adamla Beşiktaş kalesine geliyor. Tıpkı golde olduğu gibi yine köşe vuruşuyla tehlike yaratmak istiyorlar.

28' Gökhan Gönül'ün sağ kanattan içeri doldurduğu topu Babel'den önce kaleci Hakan kontrol etti.

27'Bu kez Erzurumsporlu Emrah Başsan Beşiktaş ceza alanında tehlike yarattı. Sol çaprazdan kale içine doğru çevirdiği topu son anda savunma uzaklaştırdı.

27'Bu kez Erzurumsporlu Emrah Başsan Beşiktaş ceza alanında tehlike yarattı. Sol çaprazdan kale içine doğru çevirdiği topu son anda savunma uzaklaştırdı.

26' Babel sol kanattan ceza alanına sokuldu ve son çizgiden topu çevirmek istedi ancak oyun alanı içinde tutamadı.

25' Erzurumspor taraftarları gol sonrası atkılarıyla ve telefonlarının ışıklarıyla müthiş görüntülere imza atıyor.

23' Beşiktaş özellikle Quaresma'nın bulunduğu sağ kanattan Erzurumspor kalesini zorlamaya çalışıyor ancak henüz organize bir atak geliştiremediler.

22' Beşiktaş şimdi yeniden kotrolü eline almaya çalışıyor. Erzurumspor çok iyi kapanıyor.

20'Karşılaşmanın ilk 20 dakikası Erzurumspor'un üstünlüğüyle geçildi. Tempo giderek artıyor.

19' OFSAYT! Quaresma'nın sağdan ortasında Babel'in kafasından seken topa kale önünde Negredo dokundu ancak İspanyol oyuncu için bayrak havadaydı.

18' Beşiktaş bir süredir kendi yarı alanından çıkmakta zorluk çekiyor. Siyah-beyazlılar savunmada da büyük hatalar yapıyor.

17' BİR HATA DAHA! Santra sonrası Pepe'den pası alan Tolga'nın uzaklaştırmak istediği top Munsy'ye çarptı ancak kaleye yönelmedi. Aut...

16' VAR İNCELİYOR! Scuk'un golünde ofsayt şüphesi olduğu için VAR hakemleri pozisyonu inceliyor. Hakem maçın başlamasına henüz izin vermedi.

16' VAR İNCELİYOR! Scuk'un golünde ofsayt şüphesi olduğu için VAR hakemleri pozisyonu inceliyor. Hakem maçın başlamasına henüz izin vermedi.

16'  GOL! Erzurumspor'un Emrah'la sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topa ceza alanı ön çizgisinden Scuk ayağının içiyle vuruşunu yaptı, defansa da çarpan top köşeden ağlara gitti: 1-0

13' İNANILMAZ POZİSYON! Gökhan Gönül'ün orta alanda kaptırdığı top sonrası Emrah ceza alanına girdi ve vuruşunu yaptı, savunmadan dönen topu orta alandan Hakan kaleye yolladı Tolga son anda kornere çeldi.

12' Emrah'ın sert ortasında Tolga boşa çıktı ancak hemen arkasındaki Munsy de topa dokunamadı.

10' Karşılaşmada ilk 10 dakikalık bölüm golsüz eşitlikle geçiliyor. Maçta henüz net bir pozisyon yok.

9' Beşiktaş savunmasındaki hata sonrası topu önünde bulan Scuk'un sert şutunda top Pepe'den döndü.

7'Sağ taç çizgisi önünden Quaresma'nın ortasına ön direkte Negredo hareketlendi ancak onu geçen top kaleci Hakan'da kaldı.

5' Erzurumsporlu oyuncular topa sahip olmakta zorlanıyor. İlk dakikalarda kontrol tamamen Beşiktaş'ta.

4' Beşiktaş savunmada yaptığı hazırlık paslarıyla topu ön alana taşımaya çalışıyor.

3'Erzurum'da tribünleri tıklım tıklım dolduran ev sahibi ekip taraftarları ilk düdükten bu yana takımlarına büyük bir destek veriyor.

2' Hava topu mücadelesinde Pepe'yle çarpışan Emrah Başsan'ın tedavisi için oyun durdu.

1' Sağ kanattan gelişen Erzurumspor atağında Özer'in ortasında Emrah'ın kafasından seken topu Munsy kaleye yolladı ancak iyi bir vuruş yapamayınca top kaleci Tolga'da kaldı.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

Maçın ilk düdüğü ile birlikte sizlerle olacağız

İşte ilk 11’ler…

BŞB ERZURUMSPOR: Hakan, Tolga, Schwechlen, Lokman, Hakan Arslan, Taylan, Scuk, Özer Hurmacı, Emrah Başsan, Sunu, Munsy

BEŞİKTAŞ: Tolga, Gökhan, Pepe, Vida, Adriano, Necip, Medel, Oğuzhan, Babel, Quaresma, Negredo

Karşılaşmayı canlı izlemek için tıklayın Dikkat Üyelik Gerektirebilir

BB ERZURUMSPOR BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Süper Lig'in 2. haftasında BB Erzurumspor, Kazım Karabekir Stadyumunda Beşiktaş'ı ağırlayacak. 19 Ağustos Pazar günü saat 19.15'te oynanacak olan karşılaşma, Bein Sports 1 ekranından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Ümit Öztürk yönetirken, yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Osman Gökhan Bilir üstlenecek.

Süper Lig'in ilk haftasında evinde Akhisarspor'u 2-1 mağlup eden Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında ise Avusturya temsilcisi LASK Linz'e 2-1 yenilmesine rağmen, ilk maçtaki 1-0'lık galibiyetin avantajıyla turu geçti. 



Ligde ilk sezonunu geçiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise ilk haftada deplasmanda Atiker Konyaspor'a 3-2 mağlup oldu. 



GEÇEN SEZONUN DEPLASMAN KARNESİ KÖTÜ 



Siyah-beyazlı takım, geçen sezon deplasman maçlarında kötü bir performans sergiledi. 

Süper Lig'de geride kalan sezon deplasmanda yaptığı 17 maçtan 7'sini kazanabilen Beşiktaş, beşer yenilgi ve beraberlik sonucu 25 puan kaybetti. 



25 GÜNDE ALTINCI MAÇ 



Beşiktaş, sezonun başlamasıyla 25 günde altıncı resmi maçına yarın çıkacak. 



Siyah-beyazlılar, yeni sezonda 4'ü UEFA Avrupa Ligi ön eleme turları, biri de Süper Lig'de olmak üzere 5 resmi maçta 4 galibiyet ve bir yenilgiyle sahadan ayrıldı. Beşiktaş, bu müsabakalarda 12 gol atıp, kalesinde 3 gol gördü. 



Hafta içinde LASK Linz ile UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş mücadelesinde karşılaşan siyah-beyazlı ekip, Avusturya'dan Erzurum'a geçti. Beşiktaş, yarınki karşılaşmanın hazırlıklarını bu akşam gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak.


Yorumlar