Anasayfa /  Spor

Beşiktaş - Kayserispor maç sonucu: 1-2 (Maç Özeti)

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayserispor'u ağırladı. Lig yarışında geride kalan Önder Karaveli yönetimindeki Kara Kartal, geçen yıl kazandığı Türkiye Kupası'na da veda etti. Fenerbahçe'yi eleyerek çeyrek finale çıkan Hikmet Karaman'lı Kayserispor, Beşiktaş'ı da devirerek yarı final biletini kaptı.

Abone ol
Abone ol 02 Mart 2022 20:08

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş ile Kayserispor, Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Lig yarışında zirvenin 22 puan gerisinde kalan Beşiktaş, geçtiğimiz sezon kazandığı Türkiye Kupası’na da havlu attı. Son 16'da Fenerbahçe 'yi eleyen Hikmet Karaman'lı Kayserispor bir süprize daha imza attı ve Siyah-Beyazlılar'ı hücum kozları Mario Gavranovic ve Miguel Cardoso'nun golleriyle 2-1 yıktı ve yarı final biletini kaptı. 

 Kara Kartal'a, Valentin Rosier'in tek sayısı tur için yeterli olmadı. Bu sonuçla Beşiktaş kupaya veda ederken, Kayserispor lig lideri Trabzonspor 'la yarı finalde kozlarını paylaşacak. 

Yarı final ilk maçı 19-20-21 Nisan'da rövanşı ise 10-11-12 Mayıs tarihlerinde oynanacak. 

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Halil Umut Meler ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı.

GOL

6' Kayserispor sol kanattan geldi, ceza alanı içine yapılan ortada Gavronovic harika bir kontrolle Montero'yu ekarte etti, sol ayağıyla vurdu ve Ersin'i avladı: 0-1.

8' Sarı-Kırmızılılar'da Cordoso'nun ceza alanına girmeden çaprazdan şutu üstten auta gitti.

11' Ghezzal sağ çizgide topla buluştu, merkeze doğru çekti topu, uzaklardan vurdu, Cenk Gönen kornere çeldi.

22' Umut Meraş sol kanattan ortaladı, Teixeira iyi yükseldi, vurdu ancak kaleci Cenk'in üstüne.

28' Ramazan Civelek sağ taraftan ceza alanı içindeki Onur Bulut'u gördü, Onur döndü vurdu üstten aut.

 30' Batshuayi seken topa vurdu, ceza alanı içindeki Kenan dokundu, Cenk sektirdi, Atiba hamle yapmak isterken, Meler faulu verdi.

GOL

43' Kenan ceza alanında topla buluştu, topukla Atiba'ya bıraktı, Kanadalı orta saha penaltı noktası üzerindeki Rosier'i gördü, Rosier de fileleri sarstı: 1-1.

 GOL İPTAL

45' Rosier bu kez sağdan içeri gönderdi, Batshuayi ayağını uzatıp, Cenk'i avlasa da bayrak havada. Gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

45' +3 ekleniyor ilk yarı sonuna.

45+2' Ghezzal yay üzerinden ceza alanı içindeki Kenan'a derin pas attı, Kenan karşı karşıya pozisyonda Cenk'i geçemedi.

İlk devre sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

49' Batshuayi sol çaprazdan kaleye yerden sert vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti.

52' Ghezzal ceza sahası dışından vurdu kaleci Cenk gole izin vermedi.

 54' Rosier, sağ kanattan yay üzerindeki Batshuayi'ye gönderdi, onun sol ayağıyla vuruşu yandan auta gitti.

57' Sağ kanattan topu alan Onur Bulut içeriye doğru iyi ortaladı, Bertolacci kaleye iyi bir top gönderdi ancak Ersin başarılı.

58' Ghezzal ceza sahası dışından sol ayağıyla vurdu. Top yandan auta gitti. 

 61' Ghezzal sağ taraftan korneri kullandı, ön direkte Rosier vurdu, kaleci Cenk gole izin vermedi.

GOL

65' Kayseri soldan tehlikeli geldi, Carole yerden içeri çevirdi, ön direğe hareketlenen Cordoso vurdu ve Sarı-Kırmızılılar'ı 2-1 öne geçirdi.

 CENK GOLE İZİN VERMEDİ

67' Ghezzal sağdan geldi, çizgi üzerindeki Batshuayi'yi gördü, Belçikalı forvet iyi döndü ancak karşı karşıya kaldığı pozisyonda Cenk'i geçemedi.

75' Yay üzerinde kazanılan serbest vuruşta Abdülkadir Parmak vurdu, barajdan dönen topa gelişine Bertolacci vurdu, az farkla aut. 

77' Bu kez Beşiktaş gole yaklaştı... Seken topa ceza yayında Güven gelişine çok sert vurdu, top adeta direği sıyırarak dışarı çıktı.

KIRMIZI KART VAR'DAN DÖNDÜ!

79' Welinton, Gavranovic'le girdiği ikili mücadelede golcü oyuncu yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler son adam olduğu gerekçesiyle faulun ardından Welinton'a kırmızı kart gösterdi. Ardından VAR uyardı, Meler izledi ve kartı iptal etti.

90' Maçın sonuna +8 dakika ekleniyor.

KIRMIZI

90+3' Kayseri, Mane ile hızlı atağa çıkacaktı ancak Rosier rakibini çekerek düşürdü ve ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Beşiktaş son 5 dakikayı 10 kişi oynayacak.

90+6' Ghezzal, Larin'e ortaladı, Kanadalı çok iyi sakladı, penaltı noktası üzerindeki Batshuayi'yi gördü, Belçikalı plase vurdu ancak Cenk gole izin vermedi...

Mücadele sona erdi. Kayserispor yarı finalde!

Beşiktaş - Kayserispor 11'ler:

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Montero, Umut, Necip, Atiba, Ghezzal, Teixeira, Kenan, Batshuayi.

Kayserispor: Cenk, Carole, Mert, Hosseini, Onur, İbrahim, Bertolacci, Abdülkadir, Ramazan, Cardoso, Gavranovic

Yorumlar