Anasayfa /  Spor

Beşiktaş - Kasımpaşa maç sonucu: 0-3 (Maç Özeti)

Avrupa vizesi almayı hedefleyen Beşiktaş direkt rakibi Başakşehir'in kazandığı haftada adeta soğuk duş aldı. Son 6 maçın 5'ini kazanan Kasımpaşa'yı dolu tribünler önünde Vodafone Park'ta konuk eden Siyah-Beyazlılar, Jackson Muleka (2) ve Ben Ouannes'in gollerine engel olamayınca sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı, hedefleri yolunda ağır yara aldı. Valerien Ismael de Kara Kartal'daki ilk yenilgisini yaşadı!

Abone ol
Abone ol 25 Nisan 2022 22:30

Beşiktaş 'a büyük şok... Siyah-Beyazlılar, Süper Lig'de 34. haftanın kapanış mücadelesinde zorlu maçta Kasımpaşa'yı konuk etti. Sezon sonunda Avrupa Kupası bileti almak isteyen Kara Kartal bu konudaki direkt rakibi Medipol Başakşehir'in kazandığı haftada taraftarı önünde ağır bir yenilgi alarak avantaj kaybetti. 

 Tribünler doldu ama...

Siyah-Beyazlı taraftarlar, son haftaların formda takımı olan, son 6 maçın 5'ini kazanan Kasımpaşa karşısında takımlarını desteklemek adına Vodafone Park tribünlerini doldurdu. Ancak taraftarlar hayal kırıklığına uğradı.  

İki haftadır kayıp

Geçtiğimiz hafta Giresunspor'la golsüz berabere kalan Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında da 28 ve 82'de Jackson Muleka ve 45+2'de Ben Ouannes'in gollerine engel olamayınca sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Kara Kartal hem Avrupa vizesi yarışında ağır yara aldı hem de teknik direktör Valerien Ismael, Siyah-Beyazlı kariyerinde ilk yenilgisini yaşadı.

Avrupa'yla fark 6!

İlk maçına Trabzonspor deplasmanında çıkan ve 1-1 beraberlik alan, hemen sonraki hafta Alanyaspor 'u 4-1 gibi farkla skorla geçen Ismael, camiaya büyük umut vermişti. Ancak geçen hafta Giresun'da bırakılan 2 puan, bu akşam da Vodafone Park'taki kayıp, Beşiktaş'ta moralleri bozdu. 4. sırada Avrupa potasında yer alan Başakşehir ile fark 6 puana çıktı.

Sami Uğurlu alkışları topladı

Kasımpaşa ise son 7. maçında 6. galibiyetini alarak tırmanışını sürdürdü, teknik direktör Sami Uğurlu da alkışları topladı. 

Maç Özeti:

90'Karşılaşma Kasımpaşa'nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

90'Kenan ceza sahasının solundan içeri ortaladı. Arka direkte Larin'in kafa vuruşunda top direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

90'+5! Karşılaşmanın sonunda en az 5 dakika daha oynanacak.

90'Welinton'a faul yapan Rayane Aabid sarı kart gördü.

88'Eysseric yerini Tunay'a bıraktı.

88'Umut Bozok, Muleka'nın yerine oyunda.

87'Ghezzal uzun pasında savunma arkasına sarkan Josef ceza sahasında karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleciyi geçemedi.

84'Kasımpaşa'nın ikinci golünü atan Ben Ouanes yerini Rayane Aabid'e bıraktı.

83'Pjanic yerini Larin'e bıraktı.

82'Sağ kanatta Umut'tan topu çalan Hajradinovic pasını ceza sahasındaki Muleka'ya aktardı. Muleka da karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi.

80'Sakatlık geçiren Spajic oyuna devam edemedi ve yerini Brecka'ya bıraktı.

80'Mamadou Fall yerini Mabil'e bıraktı.

78'Kasımpaşa'da Donk sarı kart gördü.

74'Ghezzal sağ kanattan içeri ortalamak istedi. Spajic'in müdahalesiyle top kornere gitti.

70'N'Koudou'nun sağ kanattan içeri ortasında top, Ertuğrul'da kaldı.

68'Beşiktaş'ta Montero sarı kart gördü.

64'Eysseric, sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Eysseric'in vuruşunda top, Ersin'de kaldı.

62'N'Koudou, Vida'nın yerine oyunda.

62'Batshuayi yerini Kenan'a bıraktı.

61'Muleka'ya faul yapan Vida sarı kart gördü.

58'Pjanic'in kullandığı serbest vuruşta top barajdan döndü.

56'Emirhan'a ceza yayı içinde faul yapan Spajic sarı kart gördü.
Sayılmayan Gol52'Ghezzal'in pasında ceza sahasında topla buluşan Batshuayi yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi ancak ağlara giden top ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

50'Josef'in pasında ceza sahasının solunda buluşan Umut'un çaprazdan yaptığı vuruşta top üstten dışarı çıktı.

49'Emirhan ceza yayının gerisinden kaleyi yokladı. Top, kaleci Ertuğrul'da kaldı.

46'Rıdvan ikinci yarıda yerini Umut'a bıraktı.

46'Beşiktaş'ta Emirhan İlkhan ikinci yarıda Güven'in yerine oyunda.

46'Mücadelede ikinci yarı başladı.

45'Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.

45'Ben Ouanes gol sevincinden dolayı sarı kart gördü.

45'GOL! 45+1' Ben Ouanes, skoru 2-0 yaptı. Gönderilen uzun topta savunma arkasına sarkan Ben Ouanes, Ersin'in önde olduğunu görünce yaptığı aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi.

45'+5! İlk yarının sonunda en az 5 dakika daha oynanacak.

42'Hadergjonaj'ın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahasında Eysseric'in vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

39'Rosier sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. Kale önünde Ghezzal'in dokunamadığı top sol kanattan taca çıktı.

36'Ersin'le gerginlik yaşayan Muleka da sarı kart gördü.

36'Ersin, Muleka'yla yaşadığı gerginlik nedeniyle sarı kart gördü.

36'Daha sonra Ersin ve Muleka arasında yaşanan gerginlik sonrası iki oyuncu da sarı kart gördü.

35'Pjanic rakibine yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

32'Güven ceza sahasının solundan kaleyi yokladı ancak top, kaleci Ertuğrul'dan döndü. Dönen topa Ghezzal vuruşunu yaptı bu kez de Ertuğrul çizgiden çıkardı.

30'Sağ kanattan ceza sahasına giren Muleka, çaprazdan vuruşunu yaptı. Muleka'nın sert şutunda Ersin'in müdahalesiyle top kornere çıktı.

28'GOL! Muleka, Kasımpaşa'yı öne geçiren golü kaydetti. Sol çaprazdan yapılan ortada ceza sahasında Hadergjonaj'ın indirdiği topa vuruşunu yapan Muleka, topu ağlara gönderdi.

27'Hadergjonaj'ın sağ kanattan içeri ortasında Ben Ouanes'in vuruşunda top direkten döndü.

22'Muleka, Josef'in müdahalesiyle yerde kaldı. Pozisyonun devamında Josef sarı kart gördü.

20'Rıdvan'ın sol çaprazdan içeri ortasında top savunmadan döndü. Dönen topa sağ çaprazdan Welinton gelişine vurdu. Welinton'un sert şutunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

17'Eysseric'in sağ kanattan içeri ortasında kimsenin dokunamadığı top sol kanada kadar gitti.

15'Güven Yalçın'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Uros Spajic topu uzaklaştırdı.

10'Rıdvan sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Kale önünde Donk tehlikeyi uzaklaştırdı.

6'Beşiktaş bu dakikalarda rakip yarı alandaki baskısını arttırdı.

5'Rıdvan'ın pasında sol kanattan topla buluşan Güven, içeri ortaladı. Ceza sahasında Doğucan, topu kornere attı.

2'Sağ çaprazdan hızlı atağa çıkan Muleka, topu ayağından çıkarmadan Rosier araya girerek kornere gönderdi.

Maç hakemin düdüğüyle başladı.

Beşiktaş Süper Lig'de 34. haftanın kapanış mücadelesinde zorlu maçta Kasımpaşa'yı konuk edecek Valerien Ismael'in öğrencileri taraftarı önünde Kasımpaşa'yı mağlup ederek önemli bir galibiyete imza atmak istiyor. Kasımpaşa ise zorlu deplasmanda galibiyet arayacak. Sarı kart cezası nedeniyle GZT Giresunspor maçında forma giyemeyen Welinton Souza, yarınki karşılaşmada görev alabilecek.

Beşiktaş - Kasımpaşa 11'ler...

Beşiktaş: Ersin, Welinton, Vida, Montero, Rosier, Pjanic, Josef, Rıdvan, Ghezzal, Güven, Batshuayi

Kasımpaşa: EErtuğrul, Hadergjonaj, Spajic, Donk, Eren, Doğucan, Hajradinovic, Eysseric, Fall, Mortadha, Muleka

Ligde geçen hafta GZT Giresunspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan siyah-beyazlı takım; 13 galibiyet, 12 beraberlik ve 8 yenilgiyle 51 puan topladı.

Son haftaların formda takımı Kasımpaşa ise 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 yenilgiyle 44 puan elde etti.

İki takım arasında 38. randevu

Beşiktaş ile Kasımpaşa, bugün yapacakları maçla lig tarihinde 38. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 37 maçın 24’ünü Beşiktaş kazandı, 8 karşılaşma berabere sonuçlandı, Kasımpaşa 5 kez galibiyete ulaştı. Siyah-Beyazlılar’ın 78 golüne, Lacivert-Beyazlılar 39 golle cevap verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maç 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Beşiktaş'ta sınırda 7 isim var!

Sarı kart cezası nedeniyle GZT Giresunspor maçında forma giyemeyen Welinton Souza, bugünkü Kasımpaşa karşılaşmasında görev alabilecek. Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kart nedeniyle Welinton cezalı duruma düşmüştü. Beşiktaş’ta bugünkü maç öncesi Josef de Souza, Atiba Hutchinson, Rıdvan Yılmaz, Alex Teixeira, Valentin Rosier, Can Bozdoğan ve Güven Yalçın, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu isimler, oynamaları ve sarı kart görmeleri halinde 35. haftadaki Yukatel Kayserispor maçında cezalı duruma düşecek.

İç sahada dalgalı grafik

Kartal, iç sahada son 5 maçta inişli çıkışlı grafik sergiledi. Fraport TAV Antalyaspor ile evinde 0-0 berabere kalan Siyah-Beyazlı ekip, bir sonraki iç saha maçında Altay’ı 1-0 yendi. Üst üste iki iç saha maçında Medipol Başakşehir ve Atakaş Hatayspor ile berabere kalan Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor’u ise 4-1 yendi.

Son 6 maçta tek mağlubiyet

Siyah-Beyazlı ekip, son 6 maçta sadece bir galibiyet alabildi. Söz konusu dönemde Aytemiz Alanyaspor’u mağlup edebilen Beşiktaş; Medipol Başakşehir (2-2), Atakaş Hatayspor (1-1), Trabzonspor (1-1) ve GZT Giresunspor (0-0) maçlarını beraberlikle tamamladı. Beşiktaş, Galatasaray ’a ise 2-1 mağlup oldu.

Yorumlar