Anasayfa /  Spor

Beşiktaş - Fenerbahçe maç sonucu: 1-1 (Maç Özeti)

Süper Lig'de 36. hafta büyük bir derbiye ev sahipliği yaptı, karşılaşma çok hareketli geçti. Vodafone Park'taki mücadelede yüksek gerilim, tempolu oyun ve goller vardı ama berabere kalındı. Michy Batshuayi penaltı kaçırdı, Fenerbahçe'de Filip Novak'ın golüne, Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal karşılık verdi, derbi 1-1 sona erdi.

Abone ol
Abone ol 08 Mayıs 2022 21:05

Süper Lig 'in 36. haftası müthiş bir derbiye sahne oldu. Futbol adına her şeyin sahada olduğu karşılaşmada Valerien Ismael yönetiminde Avrupa potasında kalma mücadelesi veren Beşiktaş , İsmail Kartal’la Şampiyonlar Ligi yolunda büyük avantaj yakalayan Fenerbahçe ’yi konuk etti. 

 1 dakikada değişti!

Dev maç adeta gerilim ve golle başladı. 2'de İrfan Can tribünden gelen maddeyle yerde kaldı. 4'te Larin golü önledi, 6'da Novak bu kez affetmedi, Fenerbahçe'yi, Dolmabahçe'de 1-0 öne geçirdi. Hemen 1 dakika sonra golü atan Novak bu kez penaltı yaptırdı! Topun başına geçen Michy Batshuayi 8'de penaltıyı direğe nişanladı. 29'da Novak, Kenan Karaman'a yaptığı müdahaleyle bir kez daha penaltıya sebebiyet verdi. 31'de bu kez Rachid Ghezzal sahneye çıktı ve golünü attı: 1-1.

Direkler izin vermedi

İkinci yarıya Beşiktaş hızlı başladı. 47'de Larin, karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Altay'ı geçemedi, 50'de ise Kanadalı kafa vuruşunda direğe takıldı! Bu dakikanın ardından Beşiktaş ağırlıklı karşılıklı ataklar olsa da derbiden başka gol sesi çıkmadı. 

Avrupa şansları...

Bu sonuçla Kara Kartal puanını 55 yaptı ve Avrupa şansını bitime iki hafta kala zora soktu. Fenerbahçe de 69 puana yükseldi ancak kaybettiği 2 puanla o önemli avantajını kaybetti. Ancak Sarı-Lacivertliler yine ikinci sıradaki yerini korudu.

Maç Özeti:

90'+4! Karşılaşmanın sonunda en az 4 dakika daha oynanacak.

89'Osayi'ye faul yapan N'Koudou sarı kart gördü.

86'Serdar Saatçı yerini Atiba'ya bıraktı.

85'Sağ çaprazdan içeri sokulan Zajc, topu kale önüne göndermek istedi. Josef'in müdahalesiyle top kornere gitti.

81'Emirhan'ın içeri ortasında Welinton ceza sahasının sağından içeri çevirdi. Kale önünde Can Bozdoğan'ın kafa vuruşunda Altay, topu son anda kornere çeldi.

77'Mert Hakan'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında Welinton'un müdahalesiyle top kornere çıktı.

75'Beşiktaş'ın beraberlik golünü atan Ghezzal yerini Can Bozdoğan'a bıraktı.

75'Umut yerini Necip'e bıraktı.

75'Güven, Larin'in yerine oyunda.

72'N'Koudou'nun sağ kanattan içeri ortasında arka direkte Larin'in kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

70'İrfan Can yerini Osayi'ye bıraktı.

70'Valencia, Serdar Dursun'un yerine oyunda.

67'Ferdi'nin sol kanattan içeri ortasında Ersin'i geçen topu Umut uzaklaştırdı.

63'Batshuayi oyundan alındıktan sonra doğrudan soyunma odasına gitti.

62'Batshuayi yerini N'Koudou'ya bıraktı.

61'İrfan Can ceza yayının gerisinden kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. İrfan Can'ın şutunda top üstten dışarı çıktı.

57'İkinci yarıda tempo ilk yarıya oranla daha düşük. Her iki takım da top kayıpları yaşıyor.

54'Ghezzal'in sol kanattan yaptığı ortada top doğrudan dışarı gitti.
Pozisyon50'Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasının solunda topla buluşan Ghezzal, topu içeri çevirdi. Kale önünde Larin'in kafa vuruşunda top direkten döndü.

49'Ceza sahasında topla buluşan Larin, topu kale önüne çevirmek istedi. Tisserand'ın müdahalesiyle top kornere gitti.

46'Beşiktaş ikinci yarıya hızlı başladı. Emirhan'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Larin'in yakın mesafeden vuruşunu, Altay ayaklarıyla kurtardı.

Derbide ikinci yarı başladı.

45'Mücadelede ilk yarı sona erdi.

45'Beşiktaş'ta da Ersin sarı kart gördü.

45'Yaşanan gerginlik sonrası Mert Hakan sarı kart gördü.

45'İki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

45'İrfan Can'a faul yapan Ghezzal sarı kart gördü.

45'+5! İlk yarının sonunda en az 5 dakika daha oynanacak.

40'Rossi, sol kanattan çizgiye inmek istedi, Welinton araya girererek topu kornere gönderdi.

38'Emirhan'ın uzun pasında savunma arkasına sarkan Batshuayi istediği vuruşu yapamadan Nazım araya girdi ve topu kornere gönderdi.

37'İrfan Can sol çaprazda ceza sahası çizgisi önünde kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Top barajdan döndü.

36'Serdar Dursun'a faul yapan Welinton sarı kart gördü.

35'Ghezzal orta sahaya yakın noktadan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına ortaladı. Kale önünde Larin'in kafa vuruşunda top az farkla yandan dışarı çıktı.

31'GOL! Ghezzal, Beşiktaş'a beraberliği getiren golü attı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Ghezzal, topu ağlara gönderdi.

30'Pozisyonu VAR'da izleyen hakem penaltı kararı verdi.

29'İrfan Can da yaşananlar sonrası sarı kart gördü.

29'Pozisyon sonrası yaşanan gerginliğin ardından Josef sarı kart gördü.

28'Kenan ceza sahasında Novak'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Beşiktaşlı oyuncular penaltı bekledi.

23'Ceza sahasında topla buluşan Serdar Dursun'un sağ çaprazdan yaptığı vuruşta topu Ersin son anda kornere çeldi.

20'Rıdvan sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Nazım'ın ayak koyduğu top kornere çıktı.

19'Rossi sol çaprazdan içeri ortaladı. Ceza sahasında İrfan Can istediği gibi kontrol edemedi ve top dışarı çıktı.

16'Rıdvan sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Kimseye ulaşmayan top doğrudan dışarı çıktı.

12'Rossi sol kanattan ceza sahasına yerden ortaladı. İçeride Emirhan tehlikeyi uzaklaştırdı.

9'Batshuayi'nin kullandığı penaltı vuruşunda top direkten döndü.

8'Novak'ın ceza sahasında topa elle müdahalesi sonucu hakem penaltı noktasını işaret etti.

6'GOL! Novak, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda top savunmadan döndü. Dönen topa ceza sahası dışından Ferdi gelişine vurdu. Ceza sahasında Serdar Dursun'un önüne kalan topu Novak'a verdi. Novak ceza sahasının sağından yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

4'Karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

2'Tribünden atılan yabancı maddenin İrfan Can'ın kafasına isabet etmesi nedeniyle maç durdu.

Büyük derbi hakemin düdüğüyle başladı.

Süper Lig'de 36. hafta dev derbiyle devam ediyor. Beşiktaş Vodafone Park'ta taraftarı önünde son zamanlarda Fenerbahçe ile karşılaşacak. Siyah-Beyazlı takım kendi sahasının avantajını kullanarak derbi maçından galibiyetle ayrılmak istiyor. İkincilik şansı yüksek olan ve son haftalarda üst üste galibiyetler alan Fenerbahçe ise deplasmanda kazanmak istiyor. 

Maçın canlı skor takibi ve detaylar trhaberler.com'da...

Beşiktaş - Fenerbahçe ilk 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Serdar, Welinton, Umut, Kenan, Josef, E. İlkhan, Rıdvan, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Yedekler: Emre, Nkoudou, Oğuzhan, Can, Atiba, Pjanic, Necip, Kerem, Güven, Teixeira

Fenerbahçe: Altay, Sangare, Tisserand, Novak, Ferdi, Gustavo, Mert Hakan, İrfan Can, Zajc, Rossi, Serdar Dursun

Yedekler: Berke, Ertuğrul, Sosa, Berisha, Valencia, Osayi, Çağtay, Emir, Yusuf, Burak

Beşiktaş'ta Vida sakatlıklığı nedeniyle, Valentin Rosier ise cezalı olduğu için Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek. Sakatlıkları devam eden kaleci Mert Günok, Gökhan Töre ve Mehmet Topal antrenmana katılmadı. Can Bozdoğan ve Umut Meraş'ın ise katılım sağladığı antrenman, basına açık bölümün ardından taktik çalışmalarıyla devam etti.

Fenerbahçe'de ise Mesut Özil ile Ozan Tufan kadro dışı. Ayrıca Szalai, Crespo ve Pelkas'ın sakatlığı bulunuyor. Ayrıca Serdar Aziz kart cezalısı olduğu için Beşiktaş maçında oynamayacak.

Beşiktaş'ta önemli eksikler!

Beşiktaş’ta Fenerbahçe maçının öncesinde defans hattında önemli eksikler bulunuyor. Valerien Ismael’in 3’lü sisteminde en önemli oyunculardan ikisi olan Rosier kart cezalısı, Vida ise hem sakat hem de babasının rahatsızlığından dolayı ülkesine gittiği için derbide yer alamayacak. Montero kart cezalısı olduğu için karşılaşmada forma giyemeyecek 3. futbolcu olurken, Gökhan Töre ve Mehmet Topal da sakatlıkları sebebiyle maç kadrosuna dahil edilmeyecek. Beşiktaş için sevindirici haber ise Can Bozdoğan’dan geldi ve genç futbolcu, görev alabilecek durumda.

Kara Kartal kaybetmiyor

Bugün karşı karşıya gelecek iki takım arasında geçen sezon oynanan maçları Beşiktaş, mağlubiyet almadan tamamladı. Geçen sezon ligin ilk yarısında Kadıköy’de oynanan derbide Beşiktaş, rakibini Aboubakar (2), Necip Uysal ve N’Sakala’nın golleriyle 4-3 yendi. Siyah-Beyazlı takım, bu sonuçla 18 yıl sonra Kadıköy’den galibiyetle dönmeyi başardı. Geçen sezonun ikinci yarısında Vodafone Park’ta oynanan karşılaşma ise 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Vodafone Park'ta şölen akşamı!

Derbi biletlerini tüketen Siyah-Beyazlılar, bu akşam 42 bin kişilik koroyla takımlarına tam destek verecek. Beşiktaşlı taraftarlar, tezahüratlarla yapacakları işitsel şova ek olarak Kapalı Tribün’de koreografiyle görsel bir çalışma da gerçekleştirecek.

Fenerbahçe'de tam 6 eksik

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine 6 oyuncusundan yoksun çıkacak. Sarılacivertli ekipte; Attila Szalai, Dimitris Pelkas, Miguel Crespo, Kim Min-jae ve Arda Güler sakatlıkları sebebiyle, Serdar Aziz ise sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek.

 Fenerbahçe'de 4 oyuncu sınırda

Kanarya'da 4 isim sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı- Lacivertli ekipte; Luiz Gustavo, Bright Osayi Samuel, Mert Hakan Yandaş ile Filip Novak, Beşiktaş maçında kart görmeleri halinde cezalı duruma düşerek ligin 37. haftasındaki Fatih Karagümrük mücadelesinde görev alamayacak.

Gözler Serdar Dursun'da

Çıktığı son 4 maçta 5 kez rakip fileleri havalandırıp, 1 asist yapan Serdar Dursun, bu süreçte takımının attığı 13 golün 6'sına direkt katkı verdi. Yıldız golcü, aynı zamanda krallık yarışında da iddiasını sürdürüyor. Sezon başında takıma katılan 30 yaşındaki santrfor, Beşiktaş derbisinde de atacağı gol ve gollerle takımına katkı yapmak istiyor. 30 lig maçında 14 gol atan Serdar, krallık yarışında Kasımpaşalı Umut Bozok'un 2 gol gerisinde yer alıyor.

Yorumlar