Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti

Süper Lig'de 3.'lük mücadelesi veren Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ni ikinci yarıda attığı gollerle 3-0 mağlup etti. Sivasspor'un Göztepe'ye yenilmesinin ardından sezonu 3. sırada tamamlayan siyah beyazlılar Trabzonspor'un cezası nedeniyle Avrupa'ya gidememesiyle Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazandı.

Abone ol
Abone ol 25 Temmuz 2020 23:30

Süper Lig'in 34. haftasında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Siyah beyazlılar, ikinci yarıda attığı gollerle rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş'ın gollerini 52. dakikada penaltıdan Atiba, 78. dakikada Abdoulay Diaby ve 80. dakikada Elneny attı. Bu sonucun ardından Kara Kartal, puanını 62 yükseltti ve Sivasspor'un Göztepe'ye kaybetmesiyle sezonu 3. sırada bitirdi.

Beşiktaş, Trabzonspor'un cezası nedeniyle Avrupa'yagidememesiyle Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazandı.

GENÇLERBİRLİĞİ 0-3 BEŞİKTAŞ (CANLI)

83'Beşiktaş'ta Dorukhan N'Koudou'nun yerine oyuna girdi.Georges-Kevin N'Koudou - Dorukhan Toköz
Deplasman Golü81'Elneny, penaltı atışında kaleciyi ters köşeye yatırarak topu ağlara gönderdi.Gol - Mohamed Elneny
Penaltı80'Savunmanın arkasına sarkan Diaby, kaleci Burak'ın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.Penaltı - Mohamed Elneny
Oyuncu Değişikliği79'Gençlerbirliği'nde Candeias yerini Rahmetullah'a bıraktı.Daniel Candeias - Rahmetullah Berisbek
Deplasman Golü78'Beşiktaş Diaby'nin golüyle farkı ikiye çıkardı.

56'Gençlerbirliği gole çok yaklaştı! Halil İbrahim sol kanattan altıpasa pasını çıakrttı. Soner bomboş durumda yakın mesafeden topu üstten auta gönderdi.

Deplasman Golü51'Penaltı atışını Atiba kullandı, direğin içine çarpan top ağlara gitti

İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

43'Beşiktaş'ta N'Koudou'nun attığı gol, öncesinde elle oynama olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Böylece ilk yarıda Gençlerbirliği ve Beşiktaş'ın attığı goller VAR ile iptal edilmiş oldu.Gol - Georges-Kevin N'Koudou

Sarı Kart41'Boyd, rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü.Sarı Kart - Tyler Boyd

38'Elneny'nin sağ kanattan ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta arka direkte Güven kafayı vurdu. Top üstten auta gitti. Hakem bu pozisyonda Güven'in rakibine faul yaptığını tespit etti.

Oyuncu Değişikliği33'Beşiktaş'ta sakatlanan Roco, yerini Necip'e bıraktı.Enzo Roco - Necip Uysal

33'Flavio, yaklaşık 30 metreden kazanılan serbest vuruşta direkt kaleye vurdu. Takım arkadaşından seken top filelere gitti. Ama VAR incelemesi sonrasında bu pozisyonda topun Gençlerbirliği oyuncusunun eline çarptığı gerekçesi ile gol iptal edildi.

14'Diaby sağ kanattan ceza sahasına sokulup kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu filelere gönderdi. Ama hakem Diaby'nin topu elle kontrol ettiği gerekçesi ile golü iptal etti.

12'Beşiktaş gole yaklaştı! Boyd'un sol kanattan ortasında ön direkte topla buluşan Atiba'nın vuruşunda top direğe çarparak dışarı çıktı.

Sarı Kart10'Berat Ayberk, Güven Yalçın'a yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü.Sarı Kart - Berat Ayberk Özdemir

5'Rıdvan'ın sol kanattan ortasında top yan direkten döndü. Yardımcı hakem bu pozisyonda topun dışarıdan içeriye döndüğünü işaret etti. Oyun aut atışı ile yeniden başladı

2'Atiba'nın pasıyla savunma arkasına sarkan Diaby, dar açıdan vuruşunu yapmak istedi. Savunmadan seken top kornere gitti.

1'Karşılaşma hakemin düdüğü ile başladı.

Beşiktaş'ın 11'i: Ersin, Gökhan, Vida, Roco, Rıdvan, Atiba, Elneny, Boyd, Diaby, N'Koudou, Güven

Gençlerbirliği'nin 11'i: Ertaç, Erdem, Arda, Flavio, Halil, Berat, Soner, Gökhan, Sio, Candeias, İlker

Yorumlar