Anasayfa /  Spor /  Beşiktaş

Beşiktaş Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında tüm gözler bu dev mücadeleye çevrildi. Lider Başakşehir deplasmanda şampiyonluk yarışındaki ezeli rakibi Beşiktaş'a konuk oluyor. Başakşehir zorlu deplasmandan zaferler çıkarak aradaki puan farkını açmak ve haftayı kayıpsız kapatmak istiyor. En yakın takipçisi Galatasaray ise yarın Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Galatasaray'ın puan kaybetmesi halinde şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj sağlamış olacak. Peki Beşiktaş Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte Beşiktaş Başakşehir maçı öncesi kritik bilgiler...

Abone ol
Abone ol 13 Nisan 2019 15:03

Süper Lig'in 28.haftasında derbi heyecanı yaşanırken bu akşam bir başka derbi olan Beşiktaş - Başakşehir maçı nefesleri kesecek. Süper Lig'de emin adımlarla şampiyonluk yolunda ilerleyen Lider Başakşehir zorlu mücadelede Beşiktaş'ın konuğu olacak. Maç öncesinde 61 puan toplayarak Lider olan Medipol Başakşehir, 11 puan fark attığı 50 puan ile 3. sırada bulunan Beşiktaş'ı yenerek hem aradaki puan farkını attırmanın peşinde hem de şampiyonluk yolunda yara almadan haftayı tamamlamak istiyor. Öte yandan yarın oynanacak olan Fenerbahçe Galatasaray derbisi de Başakşehir'i yakından ilgilendiriyor. En yakın takipçisi olan Galatasaray 55 puan ile 2. sırada yer alıyor. Aslan'ın Fenerbahçe karşısında kaybetmesi, Başakşehir'inde Beşiktaş karşısında bu akşam kazanması durumunda aradaki puan farkı 9'a çıkacak ve önemli bir virajı dönmüş olacak. Peki Beşiktaş Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte Beşiktaş Başakşehir maçı öncesi kritik bilgiler. Ayrıca İki kritik karşılaşmayı maç saati ile birlikte trhaberler.com'un anasayfasından takip edebilirsiniz...

Beşiktaş - Başakşehir maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Bu akşam Vodafone Park’taki karşılaşma saat 19.00’da başlayacak ve beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detaylar trhaberler.com'da olacak. İki takım arasındaki bu önemli mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek. 

Beşiktaş - Başakşehir muhtemel 11'ler...

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Caner, Atiba, Medel, Dorukhan, Lens, Ljajic, Burak

Başakşehir: Mert, Caiçara, Mahmut, Attamah(Serdar), Clichy, İrfan, Emre, Visca, Mossoro, Elia, Robinho

Sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek Ricardo Quaresma’dan yoksun maça çıkacak Beşiktaş’ta, Adriano Correia ise son antrenmanda takımdan ayrı koşu yapmakla yetindi. Siyah-beyazlılarda Caner Erkin ve Gary Medel, yarınki maç öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

İki oyuncu, karşılaşmada da sarı kart gördükleri takdirde 29. haftada Demir Grup Sivasspor ile oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

Güneş-Avcı rekabetinde 17. buluşma

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında karşılaşacak Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’in teknik direktörleri Şenol Güneş ile Abdullah Avcı, kariyerlerinde 17. kez karşı karşıya gelecek.

Geride kalan 16 maçta Abdullah Avcı, Medipol Başakşehir’in başında sahaya çıkarken, Şenol Güneş, Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş’ın teknik direktörü olarak meslektaşına karşı mücadele etti.

İki teknik adam arasındaki rekabette yapılan 16 maçın 5’inde Şenol Güneş’in takımları sahadan galibiyetle ayrılırken, 7 maç beraber bitti ve 4 mücadelede de Abdullah Avcı galibiyet sevinci yaşadı.

Şenol Güneş’in takımları bu maçlarda 20 gol atarken, Abdullah Avcı’nın ekibi 15 golle buna karşılık verdi.

İlk randevu Türkiye Kupası’nda

Abdullah Avcı ve Şenol Güneş ilk kez 3 Şubat 2010’da o dönemdeki adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında karşı karşıya geldi.

İstanbul’da 1-1 sona eren mücadelenin 1 hafta sonra oynanan rövanşını, Trabzonspor 1-0 kazanarak adını yarı finale yazdırmıştı.

İki teknik adam, 2014-2015 sezonunda ise Türkiye Kupası’nda son 16 turunda karşılaştı. Şenol Güneş’in başında bulunduğu Bursaspor, Abdullah Avcı’nın yönetimindeki İstanbul ekibini, normal süresi 0-0, uzatma bölümü de 1-1 sona eren karşılaşmada, penaltı atışları sonucunda 4-3 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.

Medipol Başakşehir-Beşiktaş dönemi

Abdullah Avcı, Medipol Başakşehir’in ve Şenol Güneş de Beşiktaş’ın başındayken 8. kez karşılaşacak. Avcı, geride kalan 7 maçta 3 kez kazanırken, Güneş 1 galibiyet elde etti. Üç karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Bu maçlarda atılan gol sayılarında da Abdullah Avcı’nın takımının üstünlüğü bulunuyor. Medipol Başakşehir bu maçlarda 9 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü.

Avcı son 6 maçta kaybetmedi

İki teknik adamın rekabetinde son maçlarda Abdullah Avcı’nın üstünlüğü görülüyor.

Avcı, Şenol Güneş’e karşı oynadığı son 6 maçta ise yenilgi görmedi. Abdullah Avcı, Şenol Güneş’e karşı oynadığı son 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

Bu maçlarda Avcı’nın ekibi 9 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü.


Yorumlar