Anasayfa /  Spor

Beşiktaş - Başakşehir maç sonucu: 2-2 ( Maç Özeti )

Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş sahasında Başakşehir'i ağırladı. Ligde 2. sırayı alabilmek için kritik bir öneme sahip olan maçta gol düellosu yaşanmasına rağmen kazanan çıkmadı. Tam 4 golün atıldığı mücadelede puanlar paylaşıldı. Ekipler sahadan birer puanla ayrıldı.

Abone ol
Abone ol 07 Mart 2022 19:15

Süper Lig 'in 28. haftasında Beşiktaş sahasında Başakşehir'i ağırladı. Bol gollü geçen mücadelede kazanan çıkmadı ve ekipler sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldılar. Ligde 2. sırayı alabilmek için kritik bir öneme sahip olan maçta iki takımın gösterdiği müthiş mücadelede futbolseverleri mest etti. Beşiktaş'ın gollerini Güven Yalçın ile Kenan Karaman kaydederken, Başakşehir'in golleri Trezeguet ile Okaka'dan geldi.

 Alınan bu sonuçla Beşiktaş ligde puanını 45, Başakşehir ise 47 yaptı. 

Maçın 10. dakikasında Başakşehir etkili atak yaratmaya çalıştı. Sol kanattan gelişen Başakşehir atağında Trezeguet, Atiba'nın müdahalesi sonrasında yerde kaldı. Hakem Erkan Özdamar, "Devam" dedi.

Beşiktaş üst üste 3 kez gole çok yaklaştı. Kenan Karaman girdiği 2 pozisyondan, Can Bozdoğan da kaleciyle karşı karşıya kaldığı net bir fırsattan yararlanamadı.

Beşiktaş'tan üste üste ataklar

Maçın 18. dakikasında Beşiktaş, Kenan Karaman ile gole çok yaklaştı. Başakşehir çıkarken büyük bir hata yaptı. Topu kapan Ghezzal muhteşem bir pasla Güven'i gördü. Güven'in ortasında Kenan'ın vuruşu auta çıktı.

Bu ataktan hemen sonra bir kez daha Kenan Karaman uygun pozisyonda topu ağlarla buluşturamadı. Teixeira'nın ara pasında ceza sahasına giren Kenan Karaman'ın vuruşu bir kez daha auta çıktı.

Beşiktaş üst üste bulduğu tehlikeli ataklardan golü çıkartamadı. 20. dakikada bu kez de Can Bozdoğan kaleciyle karşı karşıya kaldığı net bir fırsattan yararlanamadı. Beşiktaş'ın yakaladığı üçüncü pozisyonda Güven, ara pasında Can Bozdoğan'ı gördü. Genç futbolcunun karşı karşıya kaldığı anda vuruşu direğin yanından auta çıktı.

Trezeguet yine sahnede

GOL | 35. dakikada Başakşehir, Trezeguet'nin golüyle 1-0 öne geçti. Beşiktaş ceza sahasına atılan topta bir karambol yaşandı. Serdar Saatçı'nın uzaklaştırmak istediği top, Trezeguet'nin önüne düştü ve Mısırlı futbolcu, golü yaptı. Mısırlı yıldız Süper Lig'deki 4. golünü atmış oldu. Mısırlı hücumcunun 4 golünün 3'ü deplasmanlarda geldi.

Güven Yalçın skoru eşitledi

GOL | Maçın 41. dakikasında Beşiktaş, Güven Yalçın'ın golüyle skorda dengeyi buldu. Can Bozdoğan'ın getirdiği topta ceza yayı üzerinde topla buluşan Güven Yalçın, ayak içiyle sağ köşeyi gördü ve skoru 1-1'e getirdi. Güven Yalçın, bu sezon Süper Lig'deki 5. golünü kaydetti.

Maçta dakikalar 44'ü gösterdiğinde Başakşehir tehlikeli gelen taraf oldu. Caicara'nın pasında ceza sahasının içinde topla buluşan Berkay Özcan'ın vuruşu auta çıktı.

Beşiktaş'ta zorunlu değişiklik

45+2. dakikada Beşiktaş zorunlu oyuncu değişikliğine gitti. Brezilyalı savunmacı Welinton oyuna devam edemedi ve kendini yere bıraktı. Tecrübeli stoper sağlık ekibinin müdahalesi sonrası kenara geldi. Tecrübeli stoperin yerine girmek için Necip Uysal hazırlık yaptı ama ilk yarı bitmeden oyuna dahil olamadı.

Okaka ilk yarının skorunu belirledi

GOL | İlk yarının son anlarında Başakşehir yeniden öne geçti. 45+4. dakikada Okaka, deplasmanda Başakşehir'i yeniden öne geçiren golü kaydetti. Beşiktaş ceza sahasına atılan topta Serdar Gürler, sağ kanattan içeriye çevirdi. Okaka, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

 Golün santrası yapılmadan ilk yarı sona erdi ve ekipler soyunma odasının yolunu tuttular.

İlk yarının sonunda ilginç anlar

Necip Uysal oyuna girmeye hazırlanırken, tekrar ısınmaya gönderildi. Welinton sahada yokken Beşiktaş gol yedi. Ghezzal, değişikliğin yapılmaması sonrasında tepki gösterdi.

Maçın 2. yarısında Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle çıkan Welinton'un yerine Necip Uysal oyuna dahil oldu. İlk yarının sonunda oyuna dahil olamayan tecrübeli isim böyle 2. yarıda sahadaki yerini almış oldu. 

Kenan Karaman takipçiliğini konuşturdu

GOL | Maçın 54. dakikasında Beşiktaş bir kez daha skorda dengeyi buldu. Kenan Karaman 2-2'ye getirten golü kaydetti. Rachid Ghezzal, sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girdi. Ortasında Teixeira'nın vuruşu direkten döndü. Dönen topu Kenan Karaman tamamladı ve Siyah Beyazlılara beraberliği getiren golü attı. Bu gol aynı zamanda Kenan Karaman'ın Beşiktaş formasıyla ilk golü oldu.

62. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Siyah Beyazlılar, sol kanattan Kenan Karaman ile çok etkili geldi. Milli futbolcunun vuruşunu Volkan son anda çeldi. Pozisyonun başlangıcı için de ofsayt bayrağı havada.

Maçın 74. dakikasında Trezeguet'nin pasıyla topla buluşan Okaka, ceza sahası içerisinde Ersin'le karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncunun vuruşunda Ersin Destanoğlu geçit vermedi. Yan hakem de ofsayt bayrağını kaldırdı.

 Sinirler gerildi

Maçın 80. dakikasında sinirler gerildi. Genç futbolcu Serdar Saatçı ile Trezeguet arasında ufak bir gerginlik yaşandı. İki takım oyuncularının araya girmesiyle olay büyümedi. Hakem iki futbolcuya da sarı kart gösterdi. 

Maçta dakikalar 88'i gösterdiğinde Salih Uçan'ın Can Bozdoğan'a yaptığı müdahaleye faul kararı çıktı. Can'ın tedavisi saha içerisinde yapıldı. Genç futbolcu oyuna devam edemedi ve yerine Cyle Larin oyuna dahil oldu.

Maçın son anlarında başka gol sesi çıkmadı ve ekipler sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldılar.

Beşiktaş - Başakşehir 11'ler:

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Serdar Saatçı, Umut Meraş, Atiba, Can Bozdoğan, Ghezzal, Alex Teixeira, Kenan Karaman, Güven Yalçın.

Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Leo Duarte, Ravil Tagir, Hasan Ali Kaldırım, Tolga Ciğerci, Serdar Gürler, Aleksic, Berkay Özcan, Trezeguet, Okaka.

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 28'inci haftasında Beşiktaş, sahasında Medipol Başakşehir'i konuk etti. Vodafone Park'ta saat 20.00'de başlayan karşılaşmada hakem Erkan Özdamar düdük çaldı. Özdamar'ın yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Bahtiyar Birinci üstlendi. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, kupada 2-1 kaybedilen Kayserispor maçının 11'inde 3 değişikliğe gitti. Karaveli savunmada Montero'nun yerine Serdar Saatçı, orta sahada Necip Uysal'ın yerine Can Bozdoğan, forvette ise Batshuayi'nin yerine Güven Yalçın'ı görevlendirdi. 

Kaleyi Ersin Destanoğlu'na emanet eden Karaveli, savunma dörtlüsünü Rosier, Serdar Saatçı, Welinton ve Umut Meraş'tan oluşturdu. Savunmanın önünde Atiba - Can ikilisini sahaya süren Önder Karaveli, hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Alex, solunda ise Kenan Karaman'ı 11'de oynattı. Karaveli'nin gol yollarındaki tercihi ise son haftalarda eleştiri oklarının hedefinde olan Batshuayi yerine Güven Yalçın oldu.

Serdar Saatçı 9 maç sonra 11'de

Siyah-beyazlı ekibin Medipol Başakşehir'i konuk ettiği karşılaşmaya Serdar Saatçı ilk 11'de başladı. Genç savunmacı, bu maçla birlikte 9 maç aranın ardından bir karşılaşmaya 11'de başladı. Serdar, son olarak kupada oynanan Altay maçına 11'de başlamıştı. Serdar Saatçı'nın ligde 11 oynadığı maç ise 16'ncı haftada 4-2 kazanılan Yukatel Kayserispor mücadelesiydi. 

Stoper tandemi değişti

Beşiktaş'ta Medipol Başakşehir mücadelesinde savunmanın ortasında Welinton ve Serdar Saatçı görev aldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Başakşehir karşılaşmasında savunmanın ortasında değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Montero'nun yerine stoperde Serdar Saatçı'ya görev verdi. Siyah-beyazlılarda, iki maçlık aranın ardından savunmada görev yapan isimler değişmiş oldu. Beşiktaş'ın Sivasspor ve Kayserispor ile oynadığı karşılaşmalarda Welinton - Montero ikilisi görev yapmıştı.

Emre Belözoğlu'ndan 2 değişiklik

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Süper Lig'in 27'nci haftasında 2-1 kaybedilen Fatih Karagümrük maçının 11'inde 2 değişikliğe gitti. Belözoğlu, Epureanu'nun yerine Ravil Tagir'e, Pizzi'nin yerine ise Aleksic'e forma şansı verdi. 

 Kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden Belözoğlu, savunma hattını Caiçara, Duarte, Ravil Tagir ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Orta alanda Tolga Ciğerci ve Berkay Özcan'ı sahaya süren Belözoğlu, hücum hattının sağında Serdar Gürler, ortasında Aleksic, solunda ise Trezeguet'i 11'de oynattı. Emre Belözoğlu'nun gol yollarındaki tercihi ise Okaka oldu.

Ravil Tagir ilk kez

Öte yandan turuncu-lacivertli ekibin genç savunmacısı Ravil Tagir, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde ilk kez bir lig karşılaşmasında görev yaptı. Son olarak kupada oynanan Bodrumspor mücadelesinde görev alan genç stoper, ayrıca ligde de 19 maçlık aranın ardından 11'e girdi. Ravil Tagir, ligde son olarak Aykut Kocaman yönetiminde ligin ilk yarısında oynanan Fatih Karagümrük maçında 11'de oynamıştı.

Kadın seyirciler yerlerini aldı

Beşiktaş Kulübü, siyah-beyazlı ekibin Medipol Başakşehir'i konuk ettiği karşılaşma öncesinde, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle karşılaşmanın kadın taraftarlar ve 7-12 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz olacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından birçok kadın taraftar ve çocuklar tribünlerdeki yerlerini aldı. Çok sayıda kadın taraftarın karşılaşmayı tribünden takip etmesi dikkat çekti. 

Şenol Birol unutulmadı

Karşılaşma öncesinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk futbolunun önemli isimlerinden ŞEnol Birol unutulmadı. Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcuları arasında yer alan Şenol Birol için karşılaşma öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

 

Yorumlar