Anasayfa /  Spor

Beşiktaş - Ajax maç sonucu: 1-2 (Maç Özeti)

UEFA Şampiyonlar Ligi 5. maçında Hollanda Ligi takımlarından Ajax'ı evinde ağırlayan Beşiktaş, sahan 2-1 yenik ayrıldı ve Avrupa'ya veda etti. Beşiktaş bu sonuçla birlikte Avrupa defterini de kapatmış oldu. Karşılaşmada Beşiktaş'ın golünü penaltıdan Ghezzal kaydederken Ajax'ın golleri Haller'den geldi. Gruptaki tüm maçlarını kazanan Ajax, lider olarak son 16'ya çıktı.

Abone ol
Abone ol 24 Kasım 2021 19:54

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan 5. hafta maçlarıyla devam etti. Temsilcimiz Beşiktaş, sahasında Ajax ile karşılaştı. Grupta puanı bulunmayan temsilcimiz, Ajax karşısında öne geçse de sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Beşiktaş bu sonuçla birlikte Avrupa defterini de kapatmış oldu. Karşılaşmada Beşiktaş'ın golünü penaltıdan Ghezzal kaydederken Ajax'ın golleri Haller'den geldi. Gruptaki tüm maçlarını kazanan Ajax, lider olarak son 16'ya çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu'ndaki 5. maçında Ajax ile Beşiktaş Park'ta karşı karşıya geldi.

Siyah-beyazlılar, 1-0 öne geçtiği maçta sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılarak son maçlar öncesi Avrupa'ya veda etti.

Ajax'a galibiyeti getiren goller 54 ve 69. dakikalarda Sebastien Haller'den gelirken, Beşiktaş'ın tek golünü 22. dakikada penaltıdan Rachid Ghezzal kaydetti.

Bu sonuçla gruptaki 5. maçından da yenilgiyle ayrılan ve puanı bulunmayan Beşiktaş, son sırada kaldı. 5'te 5 yapan ve puanını 15'e yükselten Ajax ise zirvedeki yerini korudu.

Beşiktaş, C Grubu'ndaki son maçında 7 Aralık Salı günü TSİ 23.00'te Borussia Dortmund deplasmanına konuk olacak. Ajax ise aynı gün ve aynı saatte sahasında Sporting Lizbon'u ağırlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5'inci maçında Beşiktaş sahasında Ajax'ı konuk etti. Beşiktaş Park'ta saat 20.45'te başlayan karşılaşmada Bosna Hersek Futbol Federasyonu'ndan Irfan Peljto düdük çaldı. Peljto'nun yardımcılıklarını ise Senad Ibrisimbegovic ve Davor Beljo üstlendi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, deplasmanda 2-0 kaybedilen Aytemiz Alanyaspor maçının 11'inde 1'i zorunlu 5 değişikliğe gitti. Kalede Ersin Destanoğlu'nun yerine Mert Günok'u görevlendiren Sergen Yalçın, savunmada Welinton'un yerine Montero, orta alanda cezalı Josef de Souza'nın yerine Mehmet Topal, Atiba Hutchinson'un yerine Alex Teixeira, hücum hattında ise Kenan Karaman'ın yerine Kevin N'Koudou'ya şans verdi.

 N'KOUDOU 73 GÜN SONRA 11'DE

Ajax karşısında ilk 11'de görev yapan Fransız kanat oyuncusu Kevin N'Koudou, 73 gün sonra bir maçta 11'de forma şansı buldu.

Bu sene sakatlığı nedeniyle uzun süre formasından uzak kalan Kevin N'Koudou, son olarak Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 4'üncü haftasında iç sahada 3-0 kazandığı Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçında 11'de görev almıştı. Bu maçın ikinci yarısında yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemeyen N'Koudou; ligde 7, Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 maçta forma giyememişti. Trabzonspor ve Alanyaspor maçının ikinci yarılarında oyuna dahil olan Fransız kanat oyuncusu, Ajax mücadelesine 11'de başladı.

 GENÇLİK LİGİNDE KAZANAN AJAX

UEFA Gençlik Ligi C Grubu'nda iki ekibin U19 takımları karşı karşıya geldi. Ümraniye Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Ajax, 13'üncü dakikada Amourrichio Van Axel Dongen'in penaltıdan attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Öte yandan Beşiktaş'ın Ajax'ı konuk ettiği karşılaşmada tribünler boş kaldı. Beşiktaşlı taraftarlar, lig ve Avrupa'da alınan kötü sonuçların ardından Ajax karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi.

Maçtan Dakikalar:

90'Mücadele Ajax'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

90'Ceza sahasında yaptığı koşu sonucu topla buluşan Haller, dar açıdan yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. Ancak Haller'in topu ilk aldığı pozisyon için karar ofsayt.

90'Mücadelenin sonunda en az 3 dakika daha oynanacak.

88'Larin, Klaassen'e yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

85'Haller, Umut'a yaptığı müdahale sonucu sarı kart gördü.

84'Berghuis yerini Taylor'a bıraktı.

83'Tadic ceza sahasında topla buluşup vuruş şansı aradı. Savunma Tadic'in şutunu çekmesine izin vermedi ve top kornere çıktı.

80'Atiba, Mehmet'in yerine oyuna dahil oldu.

80'Pjanic yerini Salih'e bıraktı.

80'Maça devam edemeyen Montero'nun yerine Necip oyunda.

78'Sakatlık geçiren Montero sedyeyle saha kenarına alındı.

77'Schuurs yerini Rensch'e bıraktı.

77'Blind, Tagliafico'nun yerine oyunda.

76'Montero sakatlık geçirdi.

76'Umut sol kanattan içeri ortaladı. Savunma ceza sahasında topu uzaklaştırdı.

71'Mazraoui yerini Timber'a bıraktı.

71'Mazraoui yerini Timber'a bıraktı.

69'GOL! Haller, Ajax'ı öne geçirdi. Tadic sol taraftan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına ortaladı. Ceza alanında topla buluşan Haller yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu.

67'Ghezzal yerini Batshuayi'ye bıraktı.

62'Rosier'in sağ kanattan ortasında savunmadan dönen topa Pjanic ceza sahası dışından gelişine vurdu. Pjanic'in şutunda top üstten dışarı çıktı.

59'Can Bozdoğan, Alex Teixeira'nın yerine oyunda.

59'Ajax ikinci yarıda daha baskılı oynayan taraf.

57'Neres'in sağ kanattan içeri ortasında Haller ceza sahasında top buluşur buluşmaz yaptığı vuruşta Mert gole izin vermedi.

54'GOL! Haller attı, Ajax eşitliği yakaladı. Berghuis, sol çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu Haller'e aktardı. Haller de topu boş kaleye gönderdi.

51'Hızlı kontra atağa kalkan Larin ceza sahasına girmeden pasını aktarmak istedi ancak top savunmadan geçmedi.

46'Daramy, ikinci yarıda yerini Haller'e bıraktı.

46'Mücadelenin ikinci yarısı hakemin düdüğü ile başladı.

45'Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.

45'Gravenberch sol taraftan kullandığı serbest vuruşta içeri ortaladı. Kaleci Mert çıktı ve topu kontrol etti.

45'İlk yarının sonunda en az 2 dakika daha oynanacak.

42'Rosier'in pasında ceza yayında topla buluşan Pjanic pasını beklemeden ceza sahasındaki Larin'e aktardı. Larin'in son vuruşunda kaleci Onana gole izin vermedi.

41'Sol kanattan hızlı kontra atağa çıkan N'Koudou pasını sağ kanattan içeri sokulan Larin'e gönderdi. Larin karşı karşıya kaldığı pozisyonu golle sonuçlandıramadı.

38'Tadic'in sol kanattan içeri ortasında ceza sahasında oluşan karambolde savunma topu uzaklaştırdı.

33'Sol kanattan şık çalımlarla ceza sahasına sokulan N'Koudou topu kale önüne gönderdi. Ceza sahasında Alex'in vuruşunda top az farkla auta gitti.

30'Alex'in araya pasında savunma arkasına sarkan Larin sol kanattan ceza sahasına girdi. Larin'in dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci topu kornere çeldi.

28'Ceza sahasının solunda topla buluşan Daramy topu sağına çekerek şutunu çekti. Mert son anda gole izin vermedi.

25'Daramy'nin sol kanattan ortasında savunma Neres'ten önce davranarak topu kornere gönderdi.

22'GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ghezzal, Beşiktaş'ı 1- öne geçirdi. Ghezzal kullandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi.

21'Bosnalı hakem beyaz noktayı gösterdi.

20'Hakem VAR'da pozisyonu izliyor.

20'Ghezzal'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında oluşan karambol sonucu Beşiktaşlı futbolcular elle müdahale dolayısıyla itirazlarda bulundu.

19'N'Koudou sol kanattan içeri girerek pasını kale önüne aktardı. Larin ve Ghezzal'in dokunamadığı top sağ kanata kadar gitti.

16'Rosier'i geçen Daramy sol kanattan ceza sahasına ortalamak istedi. Top, Daramy'nin ayağından çıkmadan Ghezzal ayak koydu ve top kornere çıktı.

13'Daramy ceza yayının üstünde N'Koudou'dan topu çalarak ceza sahasındaki Neres'e gönderdi. Neres'in şutunda top yandan auta gitti.

11'Rosier'in ceza sahası dışının solundan şutu az farkla yandan dışarı çıktı.

8'Daramy sol kanattan içeri ortalamak istedi. Rosier ayak koydu ve top kornere çıktı.

7'N'Koudou sol kanattan ceza sahasına sokuldu ve topu içeri kesti. Kimsenin dokunamadığı top kalecide kaldı.

6'Schuurs, ceza sahasının dışından kaleyi yokladı. Top yandan dışarı çıktı.

6'Karşılaşmanın geride kalan ilk 5 dakikası orta sahada karşılıklı top kayıplarıyla geçti.

3'Pjanic'in gönderdiği uzun pasta savunma arkasına sarkan Larin, topu kontrol edemeden Onana kalesini terk etti ve topu uzaklaştırdı.

1' Maç hakemin düdüğü ile başladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Hollanda temsilcisi Ajax'ı konuk edecek.

Vodafone Park'taki karşılaşma saat 20.45'te başlayacak. Karşılaşmayı, Bosna Hersek Futbol Federasyonundan Irfan Peljto yönetecek. Peljto'nun yardımcılıklarını Senad Ibrisimbegovic ile Davor Beljo yapacak.

Müsabakanın 4. hakemi ise Milos Gigovic olacak. Beşiktaş-Ajax maçını Exxen Sport canlı yayınlayacak.

İLK 11'LER
Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Vida, Montero, Umut Meraş, Mehmet Topal, Pjanic, Ghezzal, Teixeira, Nkoudou, Larin

Ajax: Onana, Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Klaassen, Gravenberch, Neres, Berghuis, Tadic, Daramy

Yorumlar