Anasayfa /  Güncel

Berna Laçin Türkiye'ye tehditler savuran Yunanistan'a övgüler dizdi!

Ege adaları krizi devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaları silahlandırarak provokasyona imza atan Yunanistan'ı sert bir dille uyardı. Yunanistan'a "Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Kendine gel." diye seslenen Erdoğan'ın bu çıkışı büyük yankı uyandırdı...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 14 Haziran 2022 10:32

Yunanistan, Lozan ve Paris antlaşmalarının aksi yönündeki hükümlerine karşın Doğu Ege adalarını silahlandırma politikasını sürdürüyor. Türkiye’nin kendisi için Ege’de bir tehdit unsuru olduğunu iddia eden Yunanistan, adaların silahsızlandırılması statüsünün korunmasına yönelik tüm taleplere provokasyonla karşılık veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Yunanistan'ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet etti. Yunanistan'ı net bir dille uyaran Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

"Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan'ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Kendine gel"

YUNANİSTAN'I MEMNUN EDEN AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları Yunan basını başta olmak üzere uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Türkiye'nin adalar konusundaki izlediği politikadan rahatsızlık duyan bazı muhalif isimler ise tepki çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın çıkışına eleştiride bulunan gazeteci Nevşin Mengü, "Her haftaya bir gerginlik. İsveç Finlandiya kesmedi, Suriye verelim. Suriye olmadı Yunanistan'dan devam" çıkışıyla tepki çeken bir açıklama yaptı.

Mengü'nün ardından CHP rozeti Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılan emekli büyükelçi Yalım Eralp de Yunanistan'ı sevindiren bir açıklamaya imza attı. Eralp, Türkiye'nin adalar çıkışına karşı çıktığı açıklamasında Yunan tezlerine destek vererek adaların Yunanistan'a ait olduğunu öne sürdü.

BERNA LAÇİN'DEN YUNANİSTAN GÜZELLEMESİ
Yunanistan'a ilişkin tepki çeken bir açıklama da oyuncu Berna Laçin'den geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Laçin, Türkiye'ye tehditler savuran Yunanistan'a övgüler dizdi. Laçin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan’ı çok severim , Yunan komşuları da severim, şu politikacıları olmasa Yunanistan ile gül gibi geçinip gideriz"

 

Yorumlar