Anasayfa /  Güncel

Berat Albayrak'ın istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul etti

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2020 21:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını kabul etti.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesaplarından istifa ettiği hatırlatılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifayı kabul ettiği belirtildi.

İşte o açıklamanın tam metni;

"Türkiye'nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük yönetim reformu olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız kabine kurarak, milletimizin takdirine sunmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabinede yer verilen bakanlarımız, 10 Temmuz 2018 tarihinde Meclis'te yemin ederek resmen görevine başlamışlardır.

Daha önce hükümete Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Cumhuriyetimizin 66'ıncı Hükümeti olan bu kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer almıştır.

Bölgesel ve küresel siyasi krizlere ilave olarak koronavirüs salgını sebebiyle gelişmiş devletlerin dahi ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın gayretleriyle ülkemiz, bu kritik süreçte olabilecek en az hasarla yoluna devam etmiş, sayın bakanımızın başarıları sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilmiştir.

Bilindiği gibi, 8 Kasım 2020 Pazar akşamı, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, sosyal medya hesaplarından birinde sağlık nedenleriyle görevden affını isteyen bir açıklama yayınlamıştır.

Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının doğru olduğunu açıkladı.Albayrak'ın istifasının ardından AKP'den de ilk açıklam ageldi. Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

 

 "Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar ekonomide de Ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum. Ülkemizin, Milletimizin ve Ümmetimizin size ihtiyacı var."

AK Parti Grup Başkanvekili Dr. Mehmet Huş'un paylaşımı şöyle:

Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz. Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz.

AK Parti kanadından ilk tepkiler
AK Partili Şamil Tayyar ise 'istifa' metninin siber saldırı olabileceğini belirtti ve bunu temenni etmediğini yazdı. Tayyar şu twiti attı:

-İstifa mı siber saldırı mı? Cevapları bilmeden yapılacak yorumlar sağlıklı olmaz. Berat Albayrak bakanımızın gayretini biliyoruz, görevinin devamını dileriz. Elbette takdir Cumhurbaşkanımıza aittir.

 

 İstifanın kabul edilmemesini umut ediyorum
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Berat Albayrak yerli, milli olarak enerjide yaptıklarını ancak anlayanlar, ekonomide de ülkemizin 2023 hedeflerime ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. İstifanın kabul edilmeyeceğini ümit ediyorum" dedi.

 

 

 

Berat Albayrak davamızın vazgeçilmezi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin ise yine Twitter'dan, "Bizim davamız kardeşlik davasıdır. Ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için ailesinden fedakarlık ederek gece gündüz demeden ter döken Berat Albayrak kutlu davamızın vazgeçilmezidir" açıklamasında bulundu.

AK Parti Ankara milletvekili Naci Bostancı, "Sn. Berat Albayrak bakanımız şahsen açıklama yapmadan mevcut haberler üzerinden değerlendirme yapmak doğru olmaz. Yıllardır bu ülkeye, milletimize fedakarca yaptığı hizmetleri biliyor ve aynı şekilde devamını diliyoruz. Konu her bakımdan Cumhurbaşkanımızın takdirindedir" dedi.


Berat Albayrak'a dön çağrıları

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiği haberleri üzerine bir çok kişiden 'dön' çağrıları gelmeye başladı. Bu isimlerden biri A Haber sabah haberleri sunucusu Erkan Tan oldu. 

Melih Gökçek'ten istifa twiti
Berat Albayrak için AK Parti kanadından twit atan bir diğer isim de Melih Gökçek oldu. Berat Albayrak'ın istifasına üzüldüğünü belirten Gökçek şunları yazdı:

BERAT ALBAYRAK... 5 SENEDEN BERİ ÜLKESİ İÇİN BÜYÜK ATILIMLARA İMZA ATAN BİRİSİ... İSTİFASINA ÜZÜLDÜM..

Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili tüm açıklamalar ve haberler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar