Anasayfa /  Güncel

Berat Albayrak’ın istifasına beklenen açıklama, babasından geldi!

Görevinden istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın babası yazar Sadık Albayrak, aile olarak AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını vurguladı.

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2020 22:19

Görevinden istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın babası yazar Sadık Albayrak, oğlunun istifası sonrası yaşananları değerlendirdi. Albayrak, “Masa başında sahte ve fitne haberler üretenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. AK Parti’nin ve her daim ‘Nur-u Aynım’ dediğim muhterem Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında, ‘ölümüne ölümüne’ duygusuyla, bütün bir aile olarak dimdik durmaktan bir an dahi vazgeçmemiz mümkün değildir.” dedi.

Sağlık nedenleri nedeniyle hafta sonu istifa eden ve “görevden af talebi” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın babası Yazar Sadık Albayrak, oğlunun istifası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

“Alçak iftira ve karalamalar”
Yeniakit.com.tr’ye yaptığı yazılı açıklama ile ailesine yönelik yapılan kara propagandalara cevap veren Albayrak, şu açıklamalarda bulundu:

“Son günlerde şahsım ve ailem hakkında yayılan yalan yanlış haberler üzerine açıklama yapmak boynumun borcu olmuştur. 60 yıllık yazarlık ve gazetecilik hayatıma tarih ve arşivler şahittir. Çocuklarımı gayesi ulvi ve cihanşümul bir davanın neferi olarak yetiştirdim. Onlar da ülkelerine ve içinde yaşadıkları cemiyete hadim oldular. Bunun için üstlendikleri vazifeler ancak bir vasıtadır. Ben onlardan razıyım.

Son günlerde ailem ve çocuklarım hakkında en alçak iftira ve karalamalara tevessül edilmektedir. Bu vicdandan, izandan, insaftan yoksun bir vaziyettir. Bizler dünyevi makam ve mevkilerle değil; duruşumuzla, fikirlerimizle ve memleketimize hizmetle var olma gayesi güden insanlarız.

“Bütün bir aile olarak AK Parti ve Erdoğan’ın yanındayız”
Bir dava partisi olan AK Parti’nin ve her daim ‘Nur-u Aynım’ dediğim muhterem Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında, ‘ölümüne ölümüne’ duygusuyla, bütün bir aile olarak dimdik durmaktan bir an dahi vazgeçmemiz mümkün değildir. Emperyal güçlerin ve yerli uzantılarının, başta FETÖ olmak üzere bütün millet düşmanlarının karşısında elimizde ‘Selahaddin’in kılıcı’ alnımız ak, başımız dik dağ gibi durmaya devam edeceğiz. Masa başında sahte fitne haberleri üretenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır.”

Yorumlar