Anasayfa /  Güncel

Belediye başkan yardımcısının kapısını açmadı, kovuldu !

Bafra Belediye Başkanı Yardımcısı Şaban Hüryaşar, iddiaya göre kendisine aracın kapısını açmayan şoförü görevden aldı.

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2019 13:06

Belediye içerisinde konuşulan ve pek durulmayan olay tekrar gündeme geldi. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan olayda; iddiaya göre Bafra Belediye Başkanı'nın şoförü Salih Küçük, önce Başkan Hamit Kılıç'ı daha sonrasında da Başkan Yardımcısı Hüryaşar'ı evine bırakacaktı. Başkan Yardımcısı Hüryaşar'ı evine bırakan ve kapıyı açmayan makam şoförü Küçük'e sinirlenen Hüryaşar, ertesi gün Başkan'ın şoförünü görevden aldı. 

Güngören'de de yaşanmıştı

Buna benzer bir olay da daha önce Güngören Belediye Başkan Yardımcısı'nın şoförü ayağa kalkmadığı için tuvalet önünde oturma cezası vermesiyle yaşanmıştı. Başkan Yardımcısı'nın istifası alındığı bilgisi verildi. 

 

Eğitim Bir-Sen Başkanı da konuştu

Samsun Eğitim Bir-Sen Başkanı Hamdi Yıldız da olay hakkında sosyal medyada ima ederek paylaşım yaparak; "Bu Başkan Yardımcılarında ne kibirdir böyle. Kapısını açmadı diye görevini sonlandırıp sürgün yapılan şoför, ayağa kalkmadı diye tuvalet kapısında bekletilen şoför. Bunlar bize yakışmıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konu hakkında konuşarak; "Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Bize Yunus'un ifadesi ile 'Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm' anlayışında insanlar lazım. Hep birlikte Ömer'ler olmaya aday olmalıyız. Hele hele bulunduğu makamın gücüne güvenerek gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz. Kibir en büyük isyandır. İnsan gönlünü kıranların, biz de partideki kalemlerini kırarız" diye konuşmuştu.

Yorumlar