Anasayfa /  Foto Galeri

Bekleyiş sürüyor! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor, maaşları nasıl etkileyecek?

Yüzbinlerce memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge ile maaşlar artacak. Özellikle polis memurları, öğretmenler ve din görevlilerinin yakından takip edilen 3600 ek göstergede son durum için süreç merakla takip ediliyor. 600 ek gösterge alınca maaşları 107 lira, emekli aylıkları 820 lira, emekli ikramiyeleri 30 yılı dolduranlarda 24 bin 600 lira birden artacak.

Bekleyiş sürüyor! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor, maaşları nasıl etkileyecek? - Sayfa 1

3600 ek gösterge son durum merak ediliyor. Memurların bekleyişi sürerken 3600 ek gösterge son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Sorusuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber geldi. İşte 3600 ek gösterge son durum

Bekleyiş sürüyor! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor, maaşları nasıl etkileyecek? - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) heyetini kabul etti. Toplu Sözleşmenin kamu görevlileri için hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan başta 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam olmak üzere çalışmalarının başlatılmasını ve 2022 yılı içinde tamamlanması, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin karşılanması için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması talimatını verdi.

Bekleyiş sürüyor! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor, maaşları nasıl etkileyecek? - Sayfa 3

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "3600 ek gösterge bizim taahhüdümüzdür, bundan herhangi bir şekilde sarfınazar etmemiz mümkün değildir." dedi.

Bekleyiş sürüyor! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor, maaşları nasıl etkileyecek? - Sayfa 4

Yakın zamanda memurlarla da toplu sözleşme yaptıklarına değinen Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "Çok önemli bir kararı, memurlarla yaptığımız sözleşmeyle belirledik, sözleşme tutanağına geçirdik. Nedir o? 3600 ek gösterge sorunu. Bunu sözleşmeyle kayıt altına aldık. Bu sözleşme döneminde 3600'ü, bütün memurlar için ciddi bir sorun olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Sözleşmemizle kayıt altına alındı. Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz. Onun da çok önemli bir atılım olacağını düşünüyorum kamu çalışanları açısından." diye konuştu.