Anasayfa /  Foto Galeri

Beklenen karar çıktı! İşte Türkiye'de adım adım normalleşme...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Normalleşme Planı kapsamında atılacak adımları açıkladı. Buna göre 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne belirli gün ve saatlerde sokağa çıkma izni verildi. 7 ilde seyahat yasağı kaldırıldı. 25-26 Temmuz’a ertelenen YKS, 27-28 Haziran’a çekilirken, 7 Haziran’da yapılması planlanan LGS ise 20 Haziran’a ertelendi. Alışveriş merkezlerinin, berber ve kuaförlerin 11 Mayıs’ta açılmasına karar verildi.

Beklenen karar çıktı! İşte Türkiye'de adım adım normalleşme... - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün telekonferans yöntemiyle gerçekleşen Kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Koronavirüs önlemleri kapsamında “normalleşme planı” da dahil birçok tedbirin ele alındığı toplantının ardından Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

Beklenen karar çıktı! İşte Türkiye'de adım adım normalleşme... - Sayfa 2

Gelişmiş ülkelerin zorlandığı bir dönemde Türkiye hamdolsun devleti ve milletiyle örnek bir mücadele ortaya koymuştur. Hizmete sunduğumuz finansman ve sosyal destek paketlerinin tutarı 200 milyar lirayı aştı. 65 bin vatandaşımızı ülkemize getirdik. 

Beklenen karar çıktı! İşte Türkiye'de adım adım normalleşme... - Sayfa 3

16 Nisan’dan beri vatanlarına kavuşturduğumuz kişi sayısı 29 bini buldu. Maskeden diğer araçlara kadar 57 ülkeye yardım yaptık. Son olarak Somali’ye kendi üretimimiz olan solunum cihazlarından da hibe ettik. ABD başta olmak üzere pek çok ülkeye talep ettikleri tıbbi malzemeleri gönderdik. İlaç ve aşı geliştirme çalışmalarını uluslararası toplumla işbirliği halinde sürdürüyoruz.

Beklenen karar çıktı! İşte Türkiye'de adım adım normalleşme... - Sayfa 4

Elbette normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız. Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizde de hiçbir şey tam manasıyla eskiden bildiğimiz normal düzene dönmeyecektir, dönemeyecektir. Salgının ne kadar süreceği hastalığa çare olacak ilaçların ne zaman kullanıma sunulacağı belli değildir. Evet normale döneceğiz ama bu yeni normal olacaktır. Sınırlamalar azaltılarak da olsa sürecektir. Maske kullanımı ve fiziki mesafeye riayet kuralı devam edecektir. Salgının tamamen bitmediği ülkeler sebebiyle uluslararası seyahatlerin ne zaman açılacağı belirsizdir. Salgının yurt içi ve yurt dışı seyrine bağlı olarak mücadelemizi dinamik şekilde yürüteceğiz.