Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Bekir Pakdemirli Bakan olacak mı? Bekir Pakdemirli kimdir?

Ankara kulislerinde Bekir Pakdemirli ismi Tarım ve Orman Bakanı olarak sızan ilk isimlerden. Merhum Ekrem Pakdemirli'nin oğlu oğlu olan Bekir Pakdemirli Bakan olacak mı? Bekir Pakdemirli kimdir?

Abone ol
Abone ol 09 Temmuz 2018 21:02

Ankara kulislerinde Bekir Pakdemirli ismi Orman ve Tarım Bakanı olara sızan ilk isimlerden. Merhum Ekrem Pakdemirlil'nin oğlu oğlu olan Bekir Pakdemirli Bakan olacak mı? Bekir Pakdemirli kimdir?



Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir’de doğmuştur. Merhum Türk siyasetçi Ekrem Pakdemirli‘nin oğludur. 



Bilkent Üniversitesi, İşletme Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından, Başkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 



Pakdemirli, gıda, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yapmış, çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulunmuş, yöneticiliğini yapmıştır. Bunun yanı sıra kariyeri süresince Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan bir seramik firması ve halka açık bir gıda firmasının Genel Müdürlük görevlerini üstlenmiştir. 



Çok uluslu bir şirket olan McCain Foods şirketinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş, halen McCain şirketi ile danışmanlık ilişkileri devam etmektedir. 



Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Albaraka Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği’ni sürdürmekte olan Pakdemirli, sosyal sorumluluk hassasiyetiyle Tarkem – Tarihi Kemeraltı A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanında, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliği’ni ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği üyeliğini sürdürmektedir. 



Ege TV’de haftalık ekonomi programı yapan Pakdemirli, aynı zamanda deniz kaptanı, pilot ve amatör telsizcidir.



Amatör pilot







Aile şirketi olan Adres Danışmanlık'ta baş denetçilik yapan Bekir Pakdemirli, çok uluslu Kanada firması olan McCain'de müdürlük yapıyor. Kurumsal finansman, halka arz danışmanlığı ve yeniden yapılandırma konularında şirketlere danışmanlık da yapan Pakdemirli, evli, iki çocuk babası, İngilizce, Almanca ve İtalyanca biliyor. Amatör pilot olan Pakdemirli rafting ve sörf de yapıyor.





Bekir Pakdemirli kimdir?





10 Kasım 1973 İzmir'de doğdu. İzmir nüfusuna kayıtlı Bekir Pakdemirli, ilköğretimini İzmir'de Hakimiyet-i Milliye İlköğretim Okulunda okuduktan Ankara'ya yerleşip eğitimimi Özel Yükseliş Kolejinde sonrasında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ve ardından Başkent Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Halen Celal Bayar Üniversitesi İktisat bölümünde doktorasını yapmaktadır.





Son 10 yılda, çokuluslu bir şirketin ortadoğu bölge müdürlüğü, İzmir'de; bir seramik firmasının genel müdürlüğü ve halka açık bir gıda firmasının genel müdürlüğü görevlerini üstlendi.





Halen McCain firmasının iş geliştirme müdürlüğünü yürütmekte, şirketlere yönetim, finans, verimlililik ve yeniden yapılanma danışmanlığı, vermektedir.





Bir çok şirketin kuruluşunda bulunmuş ve son olarak ta bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü İzmir'de kurulmakta olan Tarihi Kemeraltı A.Ş. (TARKEM) ortağı olmuştur.





Kanal 35 ve Ege TV 'de haftalık ekonomi programı yapmakta ve çeşitli internet gazetelerinde ekonomi ve politika alanında yazılar kaleme almaktadır.





24. dönem milletvekili seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı oldu ve az farkla seçilemedi.





Haziran 2012 den itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.





Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler yapmış ya da halen devam etmektedir.





Anadolu Otizm vakfı kurucu üyelerindendir ve halen yönetim kurulu üyesidir.





Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği üyesidir.





Amatör kaptan ve  amatör pilot luk yapan Pakdemirli'nin hobileri arasında radyo kontrollü model uçak, teknoloji yer alıyor. İlgilendiği spor dalları arasında kayak, tenis ve aletli dalış yer alıyor.





Bekir Pakdemirli, afet durumunda uluslar arası alanda afet haberleşmelerinde başrol oynayan, tüm sivil toplum örgütlerine hizmet eden amatör telsiz kulüplerinin üyesi ve amatör telsizci dir.





İleri düzeyde İngilizce, temel düzeyde İtalyanca dil bilgisine sahiptir.





2005 yılından beri evli ve iki çocuk babasıdır.


Yorumlar