Anasayfa /  Foto Galeri

Bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? İşte bekçi alımı sınav tarihi ve tüm detaylar

Bekçi olmak isteyen vatandaşlar, Jandarma, Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bekçi alımı ile ilgili son gelişmeleri merakla bekliyor.Peki Bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? EGM PA ile 2022 bekçilik sınavı giriş belgesi nasıl alınır? İşte bekçilik sınavı hakkında merak edilen soruların cevabı...

Bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? İşte bekçi alımı sınav tarihi ve tüm detaylar - Sayfa 1

Bekçilik sınavı için geri sayım başladı. Sınava kısa bir süre kalırken adaylar sınav için çalışmalarını hızlandırdı. Sınava katılım gösterecek olan bekçi adayları gözünü Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamalara çevirdi. Peki Bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? EGM PA ile 2022 bekçilik sınavı giriş belgesi  nasıl alınır? İşte detaylar...

Bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? İşte bekçi alımı sınav tarihi ve tüm detaylar - Sayfa 2

BEKÇİLİK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANIR?

18/06/2020 tarihli ve 31159 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu ve 02.03.2018 tarihli ve 30348 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliğinin ilgili hükümlerinde belirtilen şartları taşıyan en az lise ve dengi okul mezunu erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

Bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? İşte bekçi alımı sınav tarihi ve tüm detaylar - Sayfa 3

Bekçilik sınav giriş belgeleri 8 Temmuz 2022 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Sınav giriş belgesi e devlet üzerinden aday T.C kimlik no ile sorgulanacak.

Bekçi alımı sınavı ne zaman yapılacak? İşte bekçi alımı sınav tarihi ve tüm detaylar - Sayfa 4

BEKÇİ ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde yapılacaktır.