Anasayfa /  Foto Galeri

KPSS şartı yok! İşte bekçilik başvuru şartları ve il il kontenjan sayıları

Başvuru kılavuzu yayımlandı! Bekçilik başvurusu yapmak isteyen milyonlarca aday, 'bekçilik başvurusu nasıl yapılır, bekçi olmanın şartları nelerdir, bekçi maaşları ne kadar?' sorularının cevabını araştırmaya başladı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyrulan bekçi alımına ilişkin sınav tarihi ve sınav başvularının ne zaman başlayacağı da merak edilenler arasında yerini aldı. Bekçilik başvuru tarihleri belli oldu! İşte 2022 bekçi alım tarihleri ve şartları...

KPSS şartı yok! İşte bekçilik başvuru şartları ve il il kontenjan sayıları - Sayfa 1

Bekçi alımı başvuru ekranı ve E Devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağı, tarih ve şartlar adayların merak ettiği konuların başında geliyor. 2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı ile ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Bekçi alımı başvuru şartları ne 2022? başvuru tarihi ne zaman, nasıl yapılır? Konuya ilişkin bilgiler haberimizde.

KPSS şartı yok! İşte bekçilik başvuru şartları ve il il kontenjan sayıları - Sayfa 2

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NE 2022?

81 ilde 3 bin 250 çarşı ve mahalle bekçisi alımına ilişkin başvuru tarihi ve şartları yapılan açıklama ile netlik kazandı. Konuya ilişkin duyuru 28 Nisan Perşembe günü yapıldı.

KPSS şartı yok! İşte bekçilik başvuru şartları ve il il kontenjan sayıları - Sayfa 3

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımına ilişkin Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada 28 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında başvuruların alınacağı ifade edildi.

KPSS şartı yok! İşte bekçilik başvuru şartları ve il il kontenjan sayıları - Sayfa 4

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER 2022?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, en az 167 cm boyunda olmak, beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak. başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olmak, askerlik ödevini bitirmiş olmak,