Anasayfa /  Foto Galeri

Bedellide büyük tehlike! Parayı yatırsanız bile bedelli hakkınız yanabilir!

Bedellide büyük tehlike! Parayı yatırsanız bile bedelli hakkınız yanabilir! - Sayfa 1

Meclis'te gün sayısı, yaş ve ücret hususunun kesinlik kazanarak yasalaşan bedelli askerlikte şimdi de başvuru süreci merak ediliyor. Bedelli askerliğe başvurmak isteyen vatandaşların aklında çok sayıda soru var. Milli Savunma Bakanlığı tarafından sıkça sorular sorulara göre 15 bin lirayı ödemenize rağmen bedelli hakkından yararlanamama ihtimali de var. İşte bedelli askerlik süreciyle ilgili en çok merak edilen soru ve cevapları ile bedelli adaylarını bekleyen büyük tehlike... Bedelli askerliğe başvurmak isteyenler nasıl bir yol izleyeceklerini merak ediyor. Bedelli askerlikte merak edilen bir diğer konu ise temel askerlik eğitiminin nasıl olacağı...

Bedellide büyük tehlike! Parayı yatırsanız bile bedelli hakkınız yanabilir! - Sayfa 2

Bedelli askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan soru ve cevaplar şöyle:

Bedellide büyük tehlike! Parayı yatırsanız bile bedelli hakkınız yanabilir! - Sayfa 3

Bedelli askerlik başvurumu hangi tarihten itibaren yapabilirim. Ödeme ve başvurumu hangi tarihe kadar tamamlamalıyım? Başvurular kanunun yürürlük tarihinden itibaren yapılabilecektir. 3 aylık başvuru süresinin bitim tarihine kadar 03 Kasım 2018 (dahil)] başvuru ve ödeme işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

Bedellide büyük tehlike! Parayı yatırsanız bile bedelli hakkınız yanabilir! - Sayfa 4

Bedelli askerlik hizmetinden kaç yaşındakiler/kaç doğumlular faydalanabilir? Bedelli askerlikten 01 Ocak 1994 tarihinden (bu tarih dahil) önce doğan yükümlülerden istekli olanlar faydalanabilir.