Anasayfa /  Güncel

Bedelli askerlik 2018 başvuru şartları nedir? Bedelli askerlik ücreti, yaş sınırı...

Bedelli askerlik son dakika haberleri, 2018 Bedelli askerlik yaş sınırı, ücreti ve başvuru şartları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bedelli Askerlik 2018 fiyatları yaşı ve ücreti, Bedelli Askerlik şartları neler? Bedelli Askerlik geldi mi? Bedelli Askerlik yaşı ve ücreti kesinleşti mi? Bedelli Askerlikle ilgili yanıtları en çok aranan sorular… Peki, Bedelli Askerlik ile ilgili son haberler ve bilgiler nedir? Tüm bu soruların yanıtları haberimizin devamında…

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2018 12:33

Bedelli askerlik son dakika haberleri, 2018 Bedelli askerlik yaş sınırı, ücreti ve başvuru şartları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bedelli Askerlik 2018 fiyatları yaşı ve ücreti, Bedelli Askerlik başvuru şartları neler? Bedelli Askerlik geldi mi? Bedelli Askerlik yaşı ve ücreti kesinleşti mi? Bedelli Askerlikle ilgili yanıtları en çok aranan sorular… Peki, Bedelli Askerlik ile ilgili son haberler ve bilgiler nedir? Tüm bu soruların yanıtları haberimizin devamında…

A Haber muhabiri Erdinç Özyılmaz`ın iddiasına göre; milyonlarca kişinin beklediği bedelli askerlik ile ilgili sıcak gelişmeler yaşandı. Kulislerde konuşulan son iddialara göre bedelli askerlik yaşı ve ücreti belli oldu. Bu bilgiler dahilinde 26 yaş ve 20 bin lira kriter olarak belirlendi. Ancak çalışmaların sürdüğü ve bu rakamların değişebileceği öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili Ekim ayını işaret ederek, "Bir kararname ile kökten halledilebilir" mesajı vermişti.

Bedelli askerlik 2018 başvuru şartları nedir? Bedelli askerlik ücreti, yaş sınırı, son dakika haberleri!

Bedelli askerlikle ilgili açıklamalar haberimizde olmaya devam edecek. Hükümetin bu konuda çalışmalarını sürdüğü iki seçenekten hangisi kabul edilirse tarih konusu da o yönde belirlenecek. Bir defaya mahsus çıkarılması halinde bedelli askerliğin Temmuz ayı içerisinde çözümlenmesi beklenirken profesyonel askerliğe geçişin kabul görmesi halinde ise bu tarihin ekim ayına sarkması bekleniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bedelli askerlik gündemine bağlı olarak tatili erteleyebilir ancak diğer yandan, Temmuz ayının ikinci haftası geride kalırken bedelli askerlikte düzenlemenin Temmuz ayına yetişip yetişmeyeceği merak ediliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise bedelli askerlik konusunun kamuoyundaki aciliyetine göre tatilin ertelenebileceğini kaydetti.

Bedelli askerlik yaş sınırı ve ücreti ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yanıtı en çok aranan sorulardan. Şimdi bu konuda yanıtı büyük merakla beklenen soru; Bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

SON DAKİKA BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlik konusunda açıklama yaptı. Gündemimizde sadece OHAL var. Bedelli askerliğe şöyle bakmakta fayda var. AK Parti şimdiye kadar vaadedip de yapmadığı hiçbir düzenleme olmadı. Ekim gibi gündeme gelecek, hiçbir düzenleme yok şu anda. Meclis açıldığında ilk düzenleme bu olacak." şeklinde cevap verdi.

BEDELLİ ASKERLİK YAŞ SINIRI VE ÜCRETİ BELLİ OLDU MU?

Milyonlarca kişinin beklediği bedelli askerlikle ilgili son kulis bilgileri netleşmeye başlarken, A Haber Muhabiri Erdinç Özyılmaz'ın son dakika bedelli askerlikle ilgili aktardığı bilgilere göre; bedelli askerlik çalışmalarında yaş ve rakam kriterlerinin belirlenmesine çok az bir süre kaldı. Özyılmaz bedelli ile ilgili son dakika kulis bilgilerini aktarırken şu ifadeleri kullandı: "Askerlik çağına gelmiş milyonlarca kişinin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde. Yaş ve ücret ile ilgili ilgili çalışma devam ediyor. Edindiğimiz bilgiye göre 26 yaş ve 20 bin lira kriteri belirlendi. Yine de çalışmaların devam ettiğini söylemekte fayda var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayını işaret etmişti ancak 'Bir kararname ile kökten halledilebilir' mesajını vermişti. Bedelli ile ilgili kriter önemli. Yaklaşık 6 milyon kişi askerlik sorunuyla boğuşuyor. Bu rakam her yıl hızla büyüyor. Eğer 25 yaş kriteri belirlenirse, 6 milyon kişiden yüzde 93'ü bedelli askerlikten faydalanabilecek. 15 bin lira belirlenirse, 6 milyarlık bir gelir elde edilecek. Çalışmalar titiz şekilde devam ediyor. Öne çıkan kriter 26 yaş, 20 bin lira."

Bedelli askerlik 2018 başvuru şartları nedir? Bedelli askerlik ücreti, yaş sınırı, son dakika haberleri!

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN BEDELLİ ASKERLİK İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Brüksel'deki NATO Zirvesi sonrasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan, bedelli askerlik konusuna ilişkin de açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan'ın bedelli konusundaki açıklamaları şöyle oldu: ''Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanımız çalışmalarını yapacaklar hazırlıklarını yapacaklar. 'Bunu inşallah seçimden sonra ele alacağız' demiştim. Nasılı, nedeni, her şeyiyle, MSB yapacak çalışmayı. Ne kadar kişiyi kapsayacak, hangi yaş grupları arasında olacak, ücret ne kadar olacak, tüm bu konular belirlenecek. Zannediyorum en kötü ihtimalle yeni yasama döneminde açıklamış oluruz. O zamana kadar da hazırlıklarımızı bitirmiş oluruz. Belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz. O zaman daha erkene çekmiş oluruz.''

BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ NEDİR?

Bedelli askerlik için başvuranların, bedeli peşin olarak ödemeleri gerekiyor. Şimdiden bankaların konuyla ilgili bedelli askerlik kredileri üzerinde çalışmaya başladığı biliniyor.

BEDELLİ ASKERLİK KONUSUNDA SON DURUM NE?

Konuyla ilgili öngörülerden biri; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bedelli askerlikgündemine bağlı olarak tatili erteleyebilir. Temmuz ayının ortasına geldiğimiz bugünlerde düzenlemenin Temmuz ayına yetişip yetişmeyeceği büyük merakla bekleniyor. 15 Temmuz'dan sonra Meclis, 1 Ekim'e kadar tatile girecek ancak AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik konusunun kamuoyundaki aciliyetine göre tatilin ertelenebileceğini belirtti. Geçmiş dönemlerde de tatilin ertelendiği hatırlatılan Grup Başkanvekili Muş, "Meclis, otomatik hareket eden bir yapıda değil. Yani şu tarihte açılacak kapılacak diye bir durum söz konusu değil. Biz bunu grup önerileriyle çalışma takvimini değiştirebiliyoruz ki geçmişte de böyle oldu. Toplumun önceliklendirdiği ihtiyaç duyduğu alanlardaki aciliyet ve zarurete göre Meclis'in çalışma tarihleri değişebilir." Diyerek Meclis başkanlığı ve başkanlık divanı ortaya çıktıktan sonra tablonun netleşeceğini söyledi.

BOZDAĞ’DAN BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK SORUSUNA SON DAKİKA YANITI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bedelli askerlikle ilgili olarak 'Konu ekimden sonraki süreçte ele alınır.' ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlik 2018 başvuru şartları nedir? Bedelli askerlik ücreti, yaş sınırı, son dakika haberleri!

BEDELLİ ASKERLİK EN SON NE ZAMAN ÇIKMIŞTI?

İlk olarak 1987 yılında çıkartılan bedelli askerlik imkanından bu güne kadar yaklaşık 400 bin kişi faydalandı. Askerlik çağına gelen ancak çeşitli sebepler dolayısıyla bu görevi ifa etmede sorun yaşayan vatandaşlar için çıkartılan bedelli askerlikten, ilk olarak 1987 yılında çıkartıldı. Bedelli askerlik imkanından ilk yıl 18 bin 433 kişi faydalandı. 1992 yılında yeniden gündeme gelen bedelli askerlik başvurularından 35 bin 111 kişi faydalanırken, 1999 yılında 72 bin 290, 2011 yılında 69 bin 073, en son 2014 yılında çıkartılan bedelli askerlik uygulamasında ise 203 bin 824 kişi bedelli askerlik uygulamasına dahil oldu. 2011 yılında gerçekleştirilen başvurulardan, 30 yaşından gün alan ve 30 bin TL tutar ödeyenler ile 2014 yılında başvuruya açılan uygulamada ise 1987 ve önceki tarihlerde doğan ve 18 bin TL ödeme şansı elde edenler faydalanabildi.

BEDELLİ ASKERLİK NASIL YAPILIR?

Bedelli Askerlikle ilgili her açıklama vatandaşlar büyük ilgiyle takip edilirken, Bedelli askerlik başvuru şartları nedirbedelli askerlik nasıl yapılır soruları sürekli araştırılıyor. Bu konuda 2 önemli başvuru şartı var. Bu başvuru şartları;

1- Dönemlik çıkartılan bedelli askerlik yasaları

2- DAHTE (Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler) 3 sene yurt dışında çalışma şartı

İlk şart yani; dönemlik çıkartılan bedelli askerlik yasaları şu şekilde açıklanabilir: İkameti Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan 18 yaşını doldurmuş erkekler için geçici olarak çıkartılan yasalarla bedelli askerlik yapılabilir. Bu yasalar dönemsel olarak olarak çıkartılır. Bu yasaların çıktığı dönemde yasaların belirlediği şartları sağlayanlar bedelli askerlikten yararlanabilirler.

2. şart yani; DAHTE (dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler) şartı ise; DAHTE'nin açılımı 'Dövizle Askerlik Hizmetine Tabi Olan Erler'dir. Bunun anlamı ise 18 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bedelli askerlikten yararlanabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen 3 sene boyunca yurt dışında çalışıyor olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan her vatandaş 21 gün süreyle askerlik yapar ve askerlik hizmetini tamamlamış olur.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilen Bedelli Askerlik ilk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelmişti. Daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL'ye düşürüldü.

TURAN'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan bedelli askerlik konusunda açıklama yaptı. Bedelli askerliğin savundukları bir yaklaşım olduğunu ifade eden Turan, 'Bedelli askerlik bizim savunduğumuz, istediğimiz bir yaklaşım. Hatta bedelli askerliği biz eski yıllardaki gibi 'bedelli' ifadesiyle doğru bulmuyoruz. Diyoruz ki gençlerin sorunları var. Bunların çözümü için adım atmamız lazım' şeklinde konuşarak bedelli askerlikle ilgili son dakika haberleri bekleyenlere ilk müjdeyi verdi. Bülent Turan'ın açıklamaları şöyle: 'Bedelli askerlik bizim savunduğumuz, istediğimiz bir yaklaşım. Hatta bedelli askerliği biz eski yıllardaki gibi 'bedelli' ifadesiyle doğru bulmuyoruz. Diyoruz ki gençlerin sorunları var. Bunların çözümü için adım atmamız lazım. 5 milyondan fazla askerlik bekleyen gençten bahsediliyor, bu çok büyük bir sayı. Oysa Genelkurmay'ımızın talep ettiği 300 binlerde. Yıllık 300 bin olan talebin karşısında 5 milyon insan var. Bu çok büyük bir problem. Bu problemin çözümü için de adım atmak istiyoruz. Ama bunun böyle anlık olarak 'yarın yapıyoruz' diye değil. Daha kalıcı olabilir, daha makul fiyatlarla, daha makul çalışmalarla değerlendirilebilir.'




Yorumlar