Anasayfa /  Foto Galeri

Bazı global şirketlerin corona virüs sonrası çalışanlarına uyguladığı politikalar

Corona virüs tüm dünyanın gündeminde ilk sırada yer alırken, şirketler de yeni politikalarıyla hem çalışanlarını hem müşterilerini virüsten korumaya çalışıyor.Peki bazı global şirketlerin aldığı bu politikalar neler?Detaylar haberimizde...

Bazı global şirketlerin corona virüs sonrası çalışanlarına uyguladığı politikalar - Sayfa 1

Bazı şirketler çalışanlarına ücretsiz izin verirken, bazıları seyahat yasağı getiriyor. Tabi Amazon gibi, Corona’dan kaynaklanan herhangi bir sağlık probleminde çalışanlarına destek olamayacağını söyleyen şirketler de var. İşte şirketlerin dünya gündemindeki virüs için uygulayacakları politikalar:

Bazı global şirketlerin corona virüs sonrası çalışanlarına uyguladığı politikalar - Sayfa 2

Starbucks
Starbucks yayılan Corona virüsünden sonra çalışanlarına “felaket ödemesi” adını verdiği ücretli izin verme kararı aldı. Şirket, bu izinle çalışanların COVID-19’a maruz kalmaları, semptomatik olmaları ya da sevdiklerine bakmalarını gerektiren durumlarda çalışanların 14 gün boyunca evde kalmalarını ve evlerini karantinaya almalarını sağlamayı amaçlıyor.

ABD şirket işletmeleri ve Kanada başkanı Rossann Williams, bu sabah tüm çalışanlara yazdığı bir mektupta “Asla iş ve kendinize bakmak arasında seçim yapmak zorunda kalmamalısınız” diye yazdı.

Bazı global şirketlerin corona virüs sonrası çalışanlarına uyguladığı politikalar - Sayfa 3

Starbucks, daha önce su basmış mağazaları için benzeri politikalar uygulamıştı. Bu politika COVID-19 virüsüne özgü bir genişlemiş oldu ve 60 yaş üstü personeller, hamile kadınlar gibi yüksek riskli çalışanların evde kalmasına izin verir hale geldi. 14 günün sonunda ise çalışanlar gerektiğinde tatil ödemelerine, hastalık ödemelerine veya kişisel izinlere geçebilirler.

Starbucks, yayılan virüse karşı, mağazalarında da bir dizi corona virüs önlemi uygulamak için acele ediyor.

Bazı global şirketlerin corona virüs sonrası çalışanlarına uyguladığı politikalar - Sayfa 4

Amazon Flex

Amazon, OneZero tarafından alınan bir bildiriye göre, e-ticaret şirketinin paketlerini teslim eden Flex sürücüleri sözleşmesine, devam eden corona virüs salgınında hastalanırlarsa evde kalmalarını söyledi. Ancak Amazon’un Esnek Sürücülerine ödeme yapmayacağı bildirildi.