Anasayfa /  Foto Galeri

Kabine bugün toplanıyor! Bayram'da 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Ramazan Bayramı için heyecan dorukta. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından 23-26 Mayıs tarihlerinde de sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı oldukça merak ediliyor. Peki milyonlarca vatandaşımızın merak ettiği Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

Kabine bugün toplanıyor! Bayram'da 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? - Sayfa 1

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Ramazan ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde koronavirüsü önlemleri kapsamında bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusunun cevabı internette yanı arayan konular arasında. Bayramın ilk iki günü haftasonuna denk geldiği için bayram tatilinde sokağa çıkma yasağı olacak mı ve olursa da hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacağı merak konusu. İşte, o detaylar

Kabine bugün toplanıyor! Bayram'da 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? - Sayfa 2

AK Parti’nin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı ilanı da gündeme geldi. Toplantıda ayrıca pandemide normalleşme sürecine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Kurmaylar, yapılan araştırmalarda Ramazan Bayramı’nda vatandaşın da sokağa çıkma yasağını desteklediğini Erdoğan’a iletti. Konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri dikkate alınarak 23-24-25-26 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağının olabileceği değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Nisan’da yaptığı açıklamada, “İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o derece hızlı ve etkin kırabiliriz. Salgının kontrol altına alınmasında insanların kalabalık şekilde bir arada bulunduğu okullar, kimi işletmeler, spor tesisleri gibi yerlerdeki faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz.” demişti.

‘MİLLETE SESLENİŞ’TE AÇIKLAYACAK 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacak. Kabinede, kalabalık oluşturma riski ve sosyal mesafenin korunmayacağı endişesiyle büyük şehirlerde Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararının alınması bekleniyor.

Kabine bugün toplanıyor! Bayram'da 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? - Sayfa 3

Buna göre Bilim Kurulu’nun da tavsiyeleri doğrultusunda Ramazan Bayramı arefesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı uygulanması planlanıyor.

Kabine bugün toplanıyor! Bayram'da 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? - Sayfa 4

AVM, BERBER SONUÇLARI 
Toplantıda ayrıca seyahat yasağının kaldırıldığı illere kademeli ve kontrollü olmak üzere yenilerinin eklenmesi de bekleniyor. Kabinede 11 Mayıs’ta açılan AVM’ler, berberler ve kuaförlerde bir haftalık dönemde kurallara uygun hareket edilip edilmediği konusu ve sahadan gelen sonuçlar da değerlendirilecek.