Anasayfa /  Foto Galeri

Bayram sonuna kadar çok sıkı tutulacak! İşte tam kapanmanın detayları

Milyonların gözü Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamadaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası 17 günlük tam kapanma sürecine girileceğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine "Tam kapanma Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. İşte tüm detaylar...

Bayram sonuna kadar çok sıkı tutulacak! İşte tam kapanmanın detayları - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasında şöyle açıkladı:

Bayram sonuna kadar çok sıkı tutulacak! İşte tam kapanmanın detayları - Sayfa 2

SÜRATLE 5 BİN VAKANIN ALTI 
“Ramazan Bayramı’nın ardından hayatımızı kolaylaştıracak adımları atabilmemiz için rakamların bugünün çok daha altına düşmesi şarttır. Avrupa’nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir fatura kaçınılmazdır. 

Bayram sonuna kadar çok sıkı tutulacak! İşte tam kapanmanın detayları - Sayfa 3

ÖZEL HASTANELERDEN ÜCRET ŞİKÂYETİ 
Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğine dair şikâyetler alıyoruz. Hukuken bu hizmetler için vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilemez. Vatandaşlarımız bu durumu Sağlık Bakanlığımıza ve Sosyal Güvenlik Kurumumuza bildirirlerse, failleri hakkında gereken işlemler derhal yapılacaktır.

Bayram sonuna kadar çok sıkı tutulacak! İşte tam kapanmanın detayları - Sayfa 4

MUHTARLARA DA AŞI 
Salgın başladığından beri filyasyon ekipleriyle birlikte yoğun mesai sarf eden muhtarlarımızın aşılarına başlanacağının müjdesini de bu vesileyle vermek istiyorum.