Anasayfa /  Güncel

Bayram ne zaman? 2019’da Ramazan Bayramı kaç gün tatil ilan edildi?

Bayram ne zaman sorusunu soran vatandaşlar, Ramazan ayını huşu içinde idrak ederken Ramazan Bayramı'nın tam olarak ne zaman başlayıp biteceğini araştırıyor. Ramazan Bayramları hem tatil fırsatı hem de kişilerin sevdikleriyle buluşma fırsatı olarak görülüyor. İşte Ramazan Bayramı ne zaman sorusunun cevabı ve detaylar...

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2019 15:57

Ramazan idrak edilmeye devam ediliyor ve Ramazan’ın bitmesiyle Müslümanlar Ramazan Bayramı'nı kutlayacak. Tatile çıkacakların beklediği haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin dokuz gün olacağı belirtti. Peki 2019 Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı arefesi 3 Haziran Pazartesi gününe geliyor. 4-5-6 Haziran Ramazan Bayramı olacak. Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olacağı kesinleşti. Ramazan Bayramı dolayısıyla bütün kamu çalışanlarının 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayıldıkları bildirildi.

ramazan sözcü ile ilgili görsel sonucu

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen “kadir gecesi” yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona “on bir ayın sultanı” denilmiştir.

DİĞER ÖNEMLİ DİNİ GÜNLER

4 Haziran'da Ramazan Bayramı idrak edilecek. Öte yandan aynı takvimde yer alan diğer bilgilere göre 11 Ağustos'ta Kurban Bayramı'nın ilk günü kutlanacak. Hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayının ilk günü ise 31 Ağustos'a denk gelecek.


Yorumlar