Anasayfa /  Ekonomi

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi konusunda beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliye bayram ikramiyesi zammı yapıldığını duyururken, ödenecek miktar da açıklandı. Diğer taraftan bayram ikramiyesi ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı. Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Abone ol
Abone ol 14 Nisan 2021 17:01

Ramazan ayının başlaması ile birlikte emekliye bayram ikramiyesi konusu da gündeme gelirken, bu konudaki beklentiler karşılandı. Ramazan öncesinde son yıllarda zamlanmayan bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesinde zamlandı. İkramiyelere zam yapılacağının haberini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlarla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 'TL'ye çıkartarak vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 TL'den başladığını söylemek isterim." ifadelerini kullandı.

Öte yandan bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğine dair bir açıklama ise henüz yapılmadı. Ancak bu yıl Ramazan Bayramı 13-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında, Kurban Bayramı ise 20-23 Temmuz 2021 tarihleri arasında kutlanacak. Bu bayramlardan önce ödemelerin yapılması bekleniyor. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bayram öncesi hafta içinde bayram ikramiyesinin hesaplara yatırılacağı düşünülüyor.

Bayram ikramiyelerine yapılan zammın ardından iki bayramda toplamda emeklilere 3 bin lira ikramiye verilmiş olacak.

Yorumlar